Haberler

Esenler'den Gazze'ye Yardım Eli

Esenler Belediyesi, İHH Vakfı ve İKRA Derneği ile ortaklaşa Gazze’ye yardım kampanyası başlattı.

Esenler Belediyesi, İHH Vakfı ve İKRA Derneği ile ortaklaşa Gazze'ye yardım kampanyası başlattı. Kampanya açılış töreninde Gazze ile ilgili gösterilen kısa filmi izleyen vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı.

Esenler Belediyesi, İsrail kuşatması altında olan Gazze'ye 'Gazze İçin Fedekar Ol' sloganıyla yardım kampanyası başlattı. Esenler Dörtyol Meydanı'nda İnsani Yardım Vakfı (İHH) ve İlim, Kültür ve Rahmet Derneği'yle (İKRA) ortaklaşa düzenlenen yardım kampanyası açılış töreninde, Gazze konulu kısa film gösterimi gerçekleştirildi. Kısa filmi izleyen bazı vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı.

Dualar ile başlayan yardım kampanyasından dolayı İKRA Derneği'ne ve Esenler Belediyesi'ne teşekkür eden İHH Başkanı Bülent Yıldırım, "Bugün yine burada Esenler Belediyesi'nde bunu gerçekleştiriyor. Hepinizin bildiği gibi Esenler Belediye Başkanı Sayın Tevfik Göksu bu konularda çok duyarlı sivil toplum kuruluşlarının önünü açıyor. Burada bir takım faaliyetler yapılmasına da destek oluyor. Tüm Türkiye'nin her tarafında İsrail'in bu ikiyüzlülüğü anlatılıyor. Filistin'in halkının yanında yer alıyor. Burada da bu konuyla ilgili İKRA Derneği ve Esenler Belediye Başkanı'nın destekleriyle böyle bir program gerçekleştiriliyor. Umarım hayırlara vesile olur" şeklinde konuştu.

"GAZZE İLE ESENLER KARDEŞ BELEDİYE"

Daha önce Gazze'yi ve Gazze Belediyesini ziyaret ettiğini belirten Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "Gazze ile kardeş belediyeyiz biz. Gazze'nin bir takım araç ve gereçlerinde zaman zaman katkıda bulunuyoruz. Geçtiğimiz haftada Gazze belediye başkanı ile bir görüşme yaptık onlar taleplerini ilettiler bizlere. Bu talepler çerçevesinde ne yapabiliriz bununla ilgili çalışma yapıyoruz. Bugün Esenlerde merkezi bulunan İKRA Derneği ve hepimizin yakinen tanımış olduğu İHH ile birlikte bir kampanyayı başlatıyoruz. Gazze İçin Fedakar Ol kampanyası. Bu kampanya kapsamında bu medyanda her gün Gazze söyleşileri. Gazze ile ilgili etkinlikler oradan gelen hatıralar. Burada sergilenecek bir duyarlılık oluşturmak istiyoruz" dedi.

"ESENLER'DEKİ 27 BİN BİNAYI GAZZE'DEKİ 27 BİN BİNA İLE KARDEŞ YAPACAĞIZ"

Kurban Bayramı'ndan sonra Gazze'ye yapılan yardımlara yeni bir boyut kazandıracağını söyleyen Başkan Göksu, "Esenler'de bulunan 27 bin binayı Gazze'deki 27 bin bina ile kardeş yapacağız. Bu kardeşlikle o binaları birbiri ile denkleştirerek nasıl katkılar sağlayabiliriz o binalardaki insanlardan böyle bir köprü kurmak istiyoruz. Çünkü kardeşlik bunu gerektiriyor. Hele hele Gazze Filistin bizim için hassas konulardır. İnşallah bunu bütünleştirmek ve çoğaltmak istiyoruz. Orada olan binalar buradaki oturanların yanına gelip gidecekler. Burada bir ekip kuracağız ve bu ekipler çalışıp bu projeyi hayata geçirecekler" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Gazze ile ilgili fotoğraf sergisinin ve kermesinde bulunduğu yardım kampanyasında bir vatandaş yardım kutusuna bin Türk Lirası atarak herkesin duyarlı olması gerektiğini söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından vatandaşlar meydana konulan yardım kutusuna para atarak, Gazze için bağış yaptı. 4 gün sürecek olan yardım kampanyasına 6 yaşındaki bir çocukta para atarak yardımda bulundu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Esenler Dörtyol İsrail Gazze Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı? Süper Lig puan rekoru kaç? Süper Lig'de en çok puanı hangi takım aldı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title