Haberler

Esenler'de Toplu Açılış Töreni

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Milletimizin çoğunluğunun desteğini almak, öyle gece-gündüz yalan söylemekle, sürekli palavra sıkmakla mümkün değildir.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Milletimizin çoğunluğunun desteğini almak, öyle gece-gündüz yalan söylemekle, sürekli palavra sıkmakla mümkün değildir. Bunun için çıkacaksınız halkın karşısına, ülke için, millet için ne hayaliniz varsa, ne projeniz, ne programınız varsa anlatacaksınız. Çalışacaksınız, ter dökeceksiniz. Eğer milletimiz size itibar ederse, teveccüh gösterirse, sandıkta oyunu verirse, sizi de ne yapar, ortaya çıkartır. Yoksa ekmeden biçme dönemi 16 Nisan'dan sonra bitiyor." dedi.

Esenler'deki toplu açılış töreninde konuşan Erdoğan, göreve geldiklerinde kişi başına düşen milli gelirin 3 bin 500 dolar olduğunu, bunun iktidara gelmeleriyle yükseldiğini anlattı.

Erdoğan, "Diyorlar ki varsınız işte bak oluyor. Yok. Şu anda başbakan ve cumhurbaşkanı aynı ekolden olduğu için bu işi iyi bir noktaya getirdik. Ama biz şunu da biliyoruz, Sayın Sezer ile merhum Ecevit biliyorsunuz bir Milli Güvenlik Kurulunda takıştılar, anayasa kitapçığı fırlatıldı. Bir anda, ertesi gün piyasalar alt üst oldu. Halbuki aynı ekoldendi. Niye? Mesele insan değil her zaman, aynı zamanda da sistem. Kendi güçlerini Türkiye'nin zayıflığına bağlamış olanlar için 16 Nisan adeta bir kabus günüdür." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde ülkeyi yönetecek olan cumhurbaşkanının en az yüzde 50 artı 1 oy almak zorunda olduğunu belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

"Milletimizin çoğunluğunun desteğini almak, öyle gece-gündüz yalan söylemekle, sürekli palavra sıkmakla mümkün değildir. Bunun için çıkacaksınız halkın karşısına, ülke için, millet için ne hayaliniz varsa, ne projeniz, ne programınız varsa anlatacaksınız. Çalışacaksınız, ter dökeceksiniz. Eğer milletimiz size itibar ederse, teveccüh gösterirse, sandıkta oyunu verirse, sizi de ne yapar, ortaya çıkartır. Yoksa ekmeden biçme dönemi 16 Nisan'dan sonra bitiyor. Düşünün bu ülkede, geçmişte yüzde 15 oy almış bir kişi başbakanlık yaptı. Bunu biliyor musunuz? Böyle bir başbakanın yönettiği ülke ayakta kalır mı? Arkasında hiçbir desteği olmayan kişi, bu ülkede bir günlüğüne de olsa başbakan oldu. Bir gün. Ama güvenoyu alamadı. Niye? Partisi yoktu, desteği yoktu. Nitekim Türkiye tarihinin en ağır krizleri o dönemde yaşandı. Bütün mesele çalışmakta, gayret etmekte, gerisini Allah'a bırakacaksınız."

"Türkiye'nin tökezlemesini bekliyorlar"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haçlı ordularına karşı çok büyük bir mücadele vermiş olan Nureddin Zengi'nin, "Allah'ım, Mahmud kulun zafere layık değildir. Sen Müslümanlara zafer nasip et." sözünü hatırlatarak, "Yine bir başka büyük komutan Selahaddin Eyyubi ki bir Kürttür ama Müslümandır. Ne diyor? 'Kudüs'ün fethine kadar bana tebessüm haramdır.' diyor. Ne büyüklerimiz var geçmişte ya. Onun Kürt olması, benim Türk olmam bizi birbirimizden ayırır mı? Bizi birbirimize bağlayan nedir? İslam. Biz yaratılanı Yaradan'dan ötürü sevdik. Birbirimizi Allah için sevdik. Fatih Sultan Mehmet, surların önüne geldiği zaman ne demişti? 'Ya İstanbul beni alacak ya ben İstanbul'u alacağım." ifadelerini kullandı.

Merhum Başbakan Adnan Menderes'in de tek parti yönetimine karşı "Yeter, söz milletindir." dediğini hatırlatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz ne dedik? 'Yeter, söz milletindir, karar da milletindir.' demiştik. Dikkat ederseniz bu mücadelelerin hepsinde de hem kararlılık hem tevekkül vardır. Bugün terör örgütleri ve arkalarındaki güçler bir olmuşlar, Türkiye'nin tökezlemesini bekliyorlar. Bize düşen, ülkemize dört elle sarılmaktır. Ülkemizi daha da güçlendirmektir. Hedeflerine çok daha süratli ulaştırmak için aldığımız kararın sebebi işte budur. Şahıslar için değil, milletimizin istikbali. Yönetim sistemini de bunun için değiştiriyoruz. Gelecek nesillere daha müreffeh bir ülke bırakmak için 16 Nisan'da sandığa gidiyoruz. Zaman kaldı mı? Yok. Artık çok az bir zamanımız var. Ne kadar? 22 gün. 22 gün kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Bayanlar, kapıları çalacaksınız, bu 18 maddeyi anlatacaksınız. Bak durmak yok. Ben İstanbul'a belediye başkanı olduğum zaman benim hanım kardeşlerim, 40 gramlık kahveleri evlere tek tek dolaşarak dağıtıyorlardı. ve onu niye 40 gram yapmıştık biliyor musunuz? Bir acı kahvenin 40 yıl hatırı vardır. İşte onun için. Bizi unutmasınlar diye ve unutmadınız bizi. ve bugünlere böyle geldik. İnşallah bundan sonra da Rabbim sağlık, sıhhat verdikçe yolumuza halkımızın bir hizmetkarı olarak devam edeceğiz."

"Asıl ses o gün sandıklardan yükselecek"

"16 Nisan'da tek millet için evet mi? Tek bayrak için evet mi? Tek vatan için evet mi? Tek devlet için evet mi?" diye soran Erdoğan, alandakilerin "evet" demesi üzerine, "Öyleyse devam ediyoruz. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, beraber olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Esenler'den, İstanbul'dan yükselen bu sesi duyup da hala yüreği titremeyenler varsa 16 Nisan'ı beklesin. Asıl ses o gün sandıklardan yükselecek." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eser ve hizmetlerin hayırlı olmasını dileyerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Emeği geçen tüm kardeşlerime şahsım, milletim adına teşekkür ediyorum. Esenler'i o gece özellikle takip edeceğim. Bakalım sandıklardan ne çıkacak? Çünkü Başkan diyor ki 'İstanbul'un bir numarası olacağız.' Hadi bakalım. Bizim ilkemiz nedir? Hayrda yarışınız. Tamam."

Notlar

Kırmızı-beyaz balonlarla süslenen tören alanında Türk bayrakları ve "evet" yazılı flamalar yer aldı. Tören alanında polis tarafından geniş güvenlik önlemleri uygulanırken, açılışa gelenler üstleri aranarak alana alındı.

Konuşmaların ardından Erdoğan ile protokol üyeleri, kurdele keserek eserlerin toplu açılışını gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu sırada, "16 Nisan'a var mıyız? Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bütün projeler ve eserler Esenler'imize hayırlı olsun. İnşallah 16 Nisan bir dirilişin başlangıcı olacak. Bunu sizin emeğinizle başaracağız. Yoğun bir çabayla bunu da inşallah başaracağız." dedi.

Açılıştan sonra otobüsle alandan ayrılan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a vatandaşlar sevgi gösterisinde bulundu. Erdoğan, vatandaşlara satranç takımı, kahve ve çiçek verdi.

(Bitti)

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Türkiye Esenler Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı? Süper Lig puan rekoru kaç? Süper Lig'de en çok puanı hangi takım aldı?
title