Haberler

Esder Genel Başkanı Çelikus Açıklaması

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Genel Başkanı Mahmut Çelikus, zorunlu trafik sigortası primlerinde yüzde 245 - 300 artış yapılmasının esnafın kanayan yarası olduğunu bildirdi.

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Genel Başkanı Mahmut Çelikus, zorunlu trafik sigortası primlerinde yüzde 245 - 300 artış yapılmasının esnafın kanayan yarası olduğunu bildirdi.

Çelikus, yazılı açıklamasında, zorunlu trafik sigortası primlerinde yapılan artışın sadece taksici, minibüsçü, otobüsçü ve kamyoncu esnafını değil özel aracı olan her vatandaşı da mağdur ettiğini belirtti.

Son yıllarda zorunlu trafik poliçelerini ödemekte zorlanan ticari araç sahibi esnafın son zamlarla iyice sıkıntıya girdiğini vurgulayan Çelikus, şunları kaydetti:

"Zorunlu trafik sigortası primlerine yaklaşık yüzde 245 - 300 artış yapılması esnafımızın kanayan yarası oldu. Hatta durum öyle vahim bir hal aldı ki hasarsızlık indirimleri hiçe sayılmış olup oranlar kat kat arttı. Sigorta şirketlerinin uyguladığı uçsuz bucaksız zamlara bir sınır getirilmelidir. Yasa gereği yapmak zorunda olduğumuz zorunlu trafik sigorta primlerinin adaletli ve vatandaşın bütçesini sarsmayacak makul bir fiyata çekilmesi de mağduriyetin giderilmesi manasında son derece önem arz etmektedir."

Kaynak: AA / Ekonomi

Mahmut Çelikus Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title