Haberler

Esad'dan Türkiye'ye IŞİD Suçlaması

Güncelleme:

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, IŞİD'in Türkiye tarafından desteklendiğini ileri sürdü. Esad ayrıca, ABD ile iyi ilişkiler kurmak istediğini söyledi.

Suriye Devlet başkanı Beşar Esad, IŞİD'in Suriye'deki faaliyetlerinin Türkiye tarafından desteklendiğini, Türkiye'nin, IŞİD teröristlerinin iki ülke sınırını geçmesine bilerek göz yumduğunu ileri sürdü. Esad, ABD ile iyi ilişkiler istediklerini kaydetti.

ERDOĞAN'A AĞIR SUÇLAMA

Rusya'nın resmi haber ajansı Sputnik'in haberine göre bir ABD TV kanalına konuşan Esad, IŞİD'in Suriye'deki hakimiyet alanını genişlettiğini, bu alanın hiç de küçük bir bölge olmadığını, tüm bunların nedeninin Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyledi.

Esad, Erdoğan'ın "Müslüman Kardeşler örgütünün fanatik bir yanlısı olduğunu" savunarak, "sadece IŞİD üyelerinin geçişlerine göz yummakla kalmıyor, örgütü aynı zamanda aktif biçimde destekliyor" dedi. Esad, Erdoğan'ın istese IŞİD üyelerinin Suriye'ye sızmasına engel olup olamayacağı sorusunu yanıtlarken, "Evet, elbette. Kesinlikle. Teröristlerin Suriye'ye gelmesine göz yummakla kalmıyor, onları destekliyor; lojistik ve askeri olarak. Doğrudan. Her gün" dedi.

"SULTAN OLMAYA BAŞLADIĞINI DÜŞÜNÜYOR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Siyasi büyüklük kompleksinin (politik megalomania)" olduğunu da savunan Esad, "21'inci yüzyıldaki yeni dönemin sultanı olmaya başladığını düşünüyor" dedi.

ABD İLE İYİ İLİŞKİLER İSTİYORUZ

Esad söyleşide Rusya, ABD, Suudi Arabistan gibi ilgili diğer ülkelerin rollerini de değerlendirdi.

Esad ABD ile iyi ilişkiler istediklerini belirterek, "Biz ABD'ye her zaman açığız. ABD ile her zaman iyi ilişkiler istedik" dedi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Beşşar Esed Türkiye Suriye Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (157)

DOĞRU DEĞİLMİ YOKSA:

ILA BU ADAM HANIMI İLE BİZİMKİ İLE KANKA DEĞİLMİYDİ O BU DEĞİLMİ YAHU KARDEŞİMİZ ESAT,

193
4
yanıtYanıtla
Sınırda türk askerleriyle konuştuklarını görmüştük!!!Mobil-IOS:

Doğru söylemiş.

143
4
yanıtYanıtla
1071:

Türk halkı suriyedeki çatışma ve kaosu desteklemedi desteklemez. zafer yakındır ve zafer sizin ve halkınızın olacaktır Esad. Ne mutlu emperyalizme ve mandacılığa karşı direnenlere.

12
86
yanıtYanıtla
kemalmobilWeb@haberler.com:

ula it soyu ula katil köpek sen nasil bir şerefsiz herifsin. isidi bırak kendi cinayeylerine bak. işid sayesinde gündemden düştün pislik.

13
53
yanıtYanıtla
illet:

Bunu bilmeyen kaldi mi?;-)

57
7
yanıtYanıtla
ÜLKÜ OCAKLARINI KAPATMAYA DEVLETİN GÜCÜ YETMEZmobilWeb@haberler.com:

Alevi Esada bir damla su bile yok. Huseyin gibi susuzluktan ölecek.

18
45
yanıtYanıtla
KürdishmobilWeb@haberler.com:

Adam haklı

44
10
yanıtYanıtla
KURT BEYmobilWeb@haberler.com:

Destekliyoruz sanane şii kafir

15
34
yanıtYanıtla
2121:

adam suçlamamışki bunu bilmeyen dünyada kaç keriz var acaba?

36
7
yanıtYanıtla
JembeyMobil-IOS:

Adam haklı beyler dagalın

37
5
yanıtYanıtla
Tüm 157 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title