Haberler

Esad, Bayram Namazını Muhaliflerden Alınan Deraya'da Kıldı

Güncelleme:

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, bayram namazını muhaliflerden alınan Deraya'da kıldı. Kentin sembolik bir önemi var.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, ABD ve Rusya arabuluculuğunda planlanan 'çatışmasızlık süreci'nin başlamasından saatler önce camide bayram namazı kılarken görüntülendi. Esad, namazı başkent Şam'ın güneyinde bulunan Deraya'daki Saad Ibn Muaz Camii'nde kıldı. Esad'a çok sayıda hükümet yetkilisi, bakan ve milletvekili eşlik etti.

SEMBOLİK BİR ÖNEMİ VAR

Esad'ın başkent Şam'a bağlı Deraya'da ortaya çıkmasının sembolik bir önemi bulunuyor. Çünkü bu kasaba, 2011 yılında Arap Baharı'ndan esinle ülkede rejim değişikliği talep eden insanların ilk sokağa çıktığı yerlerden biri.


Kent sakinleri rejim güçleri tarafından neredeyse 5 yıl boyunca abluka altında tutulan bölgede büyük çileler yaşadı.


Siviller temel insani gereksinimlerden yoksun bir şekilde hayatlarını sürdürmeye çalıştı ve silahlı muhalifler geçen şartların giderek ağırlaşması nedeniyle Esad rejimi tarafından sunulan anlaşmayı kabul etmek zorunda kaldı.


AFP'nin haberine göre; bayram namazını kıldıran müftü Adnan el Afiyuni, "Deya, tüm Suriyeliler için uzlaşma ve savaşı terk etmenin tek seçenek olduğunun yaşayan bir kanıtıdır." dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Suriye Şam Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title