Haberler

Erzurum Teknik Üniversitesi Modern Laboratuvarı Açıldı

Güncelleme:

Kurulduğu günden bu yana yeniliklerin ve başarıların öncülüğünü üstlenen Erzurum Teknik Üniversitesi hizmete açtığı iki laboratuvar ile bilim ve teknoloji alanındaki iddiasını yineledi.

Merkezi Derslikler Binasında, modern bir biçimdeve ihtiyaçlara cevap verecek şekilde yapılan "Fizik – Kimya Laboratuvarı" ile "Moleküler Biyoloji ve Genetik Laboratuvarı" düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Rektör Prof. Dr. Muammer Yaylalı'nın kurdelesini kestiği laboratuvarların açılışına, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İrfan Kaymaz ve Prof. Dr. Bülent Çakmak, ETÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Bayram Şahin, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Aydın, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hasan Türkez ve Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Fatih Yetim, Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi'nden Prof. Dr. Ökkeş Atıcı ve Doç. Dr. Serkan Erdal ve çok sayıda Öğretim Üyesi katıldı.

Öğrencilerin hizmetine sunulan ve 500 bin TL ye mal olan laboratuvarlar çağdaş eğitim standartlarında yapıldı.Laboratuvarlar öğrencilerin Lisans eğitimleri dışında AR-GE eğitimleri için deyeterli donanıma sahip şekilde yapıldı.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hasan Türkez dünya standartlarında Moleküler Biyoloji ve Genetik laboratuvar malzemelerinin alındığını ve montajının yapılmaya başlandığını belirterek kısa süre sonra ikinci bir laboratuvarın da hizmete gireceğinin müjdesini verdi.

Laboratuvar açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Yaylalı, açılan bu laboratuvarların AR-GE Laboratuvarı seviyesinde Lisans Laboratuvarı olduğuna dikkat çekerek önümüzdeki süreçte açılacak olan AR – GE Laboratuvarlarının nasıl bir donanıma sahip olacağı hususunda da ipuçları verdi. Türkiye'de iki tane olan ve üçüncüsü ETÜ bünyesinde Erzurum'da kurulacak olan İleri Teknoloji Araştırma Merkezi (YÜTAM) ile Erzurum'un adını Bilim dünyasında da duyurmayı hedeflediklerini belirten Rektör Prof. Dr. Yaylalı yapılan bu tür hizmetlerin ETÜ öğrencilerine, ilimize ve ülkemize hayırlı olması temennisinde bulundu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Muammer Yaylalı Bayram Şahin Kaymaz Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title