Haberler

Erzurum'da Konuşlandırılan Ambulans Helikopter, 8 Ayda 200 Hasta İçin Havalandı

Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki 112 Acil Komuta Kontrol Merkezi'nce hizmet veren ambulans helikopter, bu yılın 8 ayında 200 kez havalandı.

Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki 112 Acil Komuta Kontrol Merkezi'nce hizmet veren ambulans helikopter, bu yılın 8 ayında 200 kez havalandı.

Sağlıkta dönüşüm sistemi kapsamında Erzurum'da konuşlandırılan ambulans helikopterlerin bu yılın 8 ayında 200 kez, geçen Temmuz ayında ise rekor kırarak 57 kez acil hastaların imdadına yetiştiğine dikkati çeken Sağlık İl Müdürü Prof. Dr. Serhat Vançelik, Erzurum'un ilçeleriyle birlikte Kars, Ardahan, Bayburt, Erzincan, Iğdır gibi illerle ilçelerinden hasta taşıdıklarını bildirdi. Ambulans helikopterle taşınan vakaların hastalık grupları arasında birinci sırayı kalp damar hastalıklarının aldığına işaret eden Serhat Vançelik, trafik kazası, başka kazalar sonu yaralanmalar, travmalar, yenidoğan acillerinin ambulans helikopterle nakledildiğini belirtti. Organ nakli ve acil olaylarda askeri helikopterden de faydalandıklarını anımsatan Serhat Vançelik, en kötü hava koşullarında bile ambulans helikopterlerin kırsal alana sağlık hizmeti götürdüğünü söyledi. Vançelik, helikopter pilotlarıyla 112 Acil Komuta Merkezi çalışanlarının can kurtarmak adına özveriyle çalıştıklarını, hastaları hayata döndürmek ve bir an önce hastanelere yetiştirmek için olağanüstü çaba harcadıklarını sözlerine ekledi.

- Erzurum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İl Sağlık Müdürlüğü Serhat Vançelik Erzurum Kars Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title