Haberler

Erzurum'da Hafızlara İcazet Verildi

Erzurum'da hafızlara icazet verildi Erzurum'un merkez Yakutiye Müftülüğü'ne bağlı Kur'an kurslarından mezun olan 71 erkek hafıza icazet verildi.

Erzurum'da hafızlara icazet verildi

Erzurum'un merkez Yakutiye Müftülüğü'ne bağlı Kur'an kurslarından mezun olan 71 erkek hafıza icazet verildi.

Yakutiye'deki Kuran Kursları'ndan geçen yıl mezun olan hafızlar için cuma namazı öncesinde Ulu Camide icazet töreni yapıldı Tarihi camide düzenlenen törende, Vali Ahmet Altıparmak, Yakutiye Kaymakamı Ahmet Helvacı, İl Müftü Vekili Celal Büyük ile vatandaşlar katıldı. Kur'anı Kerim okunmasıyla başlayan törende ilahiler eşliğinde gelen hafızlar, sembolik sınavdan geçirildi.

Yakutiye Müftüsü Osman Yazıcı, geçen yıl 36'sı kadın 71'i erkek olmak üzere 107 hafız yetiştirdiklerini bildirdi. Konuşmalardan sonra Vali Altıparmak ile protokol üyeleri, erkek hafızlara başarı belgelerini verdi.

Vali Ahmet Altıparmak daha sonra Yakutiye'de 1738 yılında yaptırılan ve bir yıldan bu yana restorasyonda olan Narmanlı Camisi yeniden ibadete açtı. Vali Altıparmak, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, İl Müftü Vekili Celal Büyük, Büyük Şehir Belediye Başkan Vekili Mevlüt Doğan'a Vakıflar Bölge Müdürü Kenan Ünğan restorasyon çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Altıparmak Yakutiye Erzurum Müftü Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title