Haberler

Erzurum'da CHP'nin Stant Açmasına Müdahale

Erzurum'da Havuzbaşı semtindeki Kent Meydanına TIR dorsesinde seçim standı açmak isteyen CHP'li milletvekili adayı Gonca Aytaş ile zabıta ve polisler tartıştı.

Erzurum'da Havuzbaşı semtindeki Kent Meydanına TIR dorsesinde seçim standı açmak isteyen CHP'li milletvekili adayı Gonca Aytaş ile zabıta ve polisler tartıştı.

CHP'li milletvekili adayları Gonca Aytaş, Orhan Bozkurt ve İsmail İnme, saat 18.30'da Havuzbaşı Kent Meydanında çekiciyle getirilen ve stant olarak kullanacakları TIR dorsesini açmak istediler. Meydanda stant açma çalışmalarına başlayan CHP'li heyete ilk olarak zabıtalar engel oldu. CHP Milletvekili adayı Gonca Aytaş, standa elektritik bağlayacak işçilerin zabıta tarafından tehdit edildiğini ileri sürdü. Aynı meydanda Ak Partinın stant açtığını, ama kendilerine izin verimediği gibi engel olunduğunu ileri süren Avukat Gonca Aytaş zabıtalara, "Tehdit ettiniz elektirikçileri. Onlar da depar atarak kaçtı. Niye tehdit ediyorsunuz. Biz bu ülkenin insanı değil miyiz? Günlük kullandığımız elektriğin bedelini ödüyoruz. Gidin önce Ak Partinin bayraklarını kaldırın. Yeter artık ya. Ne bayraklama yaptırıyorsunuz ne standımızı açtırıyorsunuz" dedi.

Bunun üzerine bir zabıta memuru ise Gonca Aytaş'a "Bizim otoparktan elektrik almayın ne yaparsanız yapın. Biz memuruz sayın vekil işimizi yapıyopruz" dedi.

Havuzbaşı Kent Meydanına gelen trafik polisleri ise TIR dorsesinin alana alınmasıyla ilgili trafik yönünden işlem yapacaklarını belirttiler. Devlet memuru olarak işlerini yaptıklarını söyleyen trafik polislerine milletvekili adayı Gonca Aytaş "Yazılı bir evrak istiyorum. Neden bize izin vermediğinizle ilgili yazlılı bir açıklama isiyorum. Bizim bu şehirde çalışmamızdan rahatsız olan kesimler var. 10 metre ileride Ak Partinin standı var" diye tepki gösterdi.

Yapılan müdahaleler sonucu CHP standının açılması askıya alınırken aynı meydandaki Ak Parti standında bekleyen Ak Parti Yakutiye Gençlik Kolları Başkanı Abdullah Abay ve beraberindekiler basın mensuplarının görüntü almasını engellemeye çalıştı.

GÜRSEL TEKİN: CHP'LİLERE ZULÜM EDİYORLAR

Erzurum'da CHP TIR'ına polis ve zabıtanın müdahale etmesiyle ilgili olarak CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, bu davranışın Anayasa ve yasalara aykırı olduğunu bildirdi. Kentin her tarafının Ak Parti bayrak, flamaları ile işgal edildiğini, CHP'nin bayrak asmasına bile izin verilmediğini savunan Gürsel Tekin, Erzurum'daki yasadışı tutumu kınadığını söyledi. Devletin tüm kurumlarının iktidar partisinin yanında yer aldığına işaret eden Tekin, Emniyet Müdürü ile telefonla görüşemediğine işaret eden Tekin, 80 ilde olmayan uygulamanın Erzurum'da olmasını İçişleri eski Bakanı Efkan Ala'nın kentten aday olmasına bağladı. Tekin, "CHP'lilere zulüm ediyorlar. Bu tutum çok ayıp" diye konuştu. - Erzurum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gürsel Tekin Gonca Aytaş Ak Parti Erzurum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
500

Yorumlar (1)

DADAŞALİBEY:

BEN ASLA CHP YE OY VERMEDİM. . AMA BU ÜLKEDE HERKESİN STAND AÇMA ÖZGÜRLÜĞÜ VAR KEŞKE İKTİDARDAKİLER REKABETİN OLMASI GEREKTİĞİNİ VE HERKESİN DEMOKRATİK HAKKINI KULLANABİLMELERİNE TAHAMMÜL EDEBİLSE. . . BEN BEKLERDİMKİ AKP YETKİLİLERİ BU OLAYA EL ATSIN VE CHP NİN STANDINI AÇMASINA ÖN AYAK OLSUN. . AMA YAZIK ÜLKEM ADINA MEMLEKETİM ADINA ÜZÜCÜ BİR DURUM. . .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title