Haberler

Erzurum Atatürk Üniversitesi Öğrenci Konseyinden Birlik ve Berabelik Yürüyüşü

Atatürk Üniversitesi öğrenci konseyinden birlik ve berabelik yürüyüşü Atatürk Üniversitesi öğrenci konseyi tarafından kampus üçerisinde birlik ve beraberlik yürüyüşü düzenledi.

Atatürk Üniversitesi öğrenci konseyinden birlik ve berabelik yürüyüşü

Atatürk Üniversitesi öğrenci konseyi tarafından kampus üçerisinde birlik ve beraberlik yürüyüşü düzenledi.

Bugün saat 13.00'da Atatürk Ünivresitesi kampusundeki Gençlik ve Bilim Anıtı önünde toplanan yaklaşık 300 kişilik grup ellerinde Türk Bayrakları ile, 'Vatan sana canım feda', 'Ne mutlu Türküm diyene', 'Ya Allah Bismillah Allahu Ekber', 'Polise uzanan eller kırılsın', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları atarak kampus içinde bir süre yürüyüp aynı yere gelerek basın açıklaması yaptı. Öğrenci Konsey Başkanı Abdulkadir Gökcan, Türkiye'nin dört bir tarafından Erzurum'a gelenlere sahıp çıkacakarını belirtti. Hep birlikte tek yumruk olacaklarını ve bu yumruğu açmaya çalışanlara fırsat vermeyeceklerini ifade eden Gökcan şunları söyledi.

"Birileri üniversite öğrencilerini okullardan uzaklaştırmaya, kavganın içine sokmaya çalışıyor. Bunlara karşı duyarlı olun. Bu üniversitede olay istemiyoruz. Bu üniversite hepimizin. Birlikte okullarımıza gideceğiz. Eğitimimizi tamamlayacağız. Üniversitenin sosyal faliyetlerine katılacağız. Başka bir olay istemiyoruz. Hepimizin tekbir amacı var o da üniversitedeki barışı ve sulhu sağlamak, dışardan gelen ve bölücü hareketler, ayrım yapan insanlara aman vermeyin"

Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı yürüyüş sonrası öğrenciler sessizce dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Atatürk Üniversitesi Erzurum Politika Güncel Haberler

title