Haberler

Erzincan'da Etwinning Bölgesel Çalıştayı Düzenlendi

Erzincan'da eTwinning Bölgesel Çalıştayı başladı.

Erzincan'da eTwinning Bölgesel Çalıştayı başladı.

Kentteki bir otelin toplantı salonunda düzenlenen çalıştay, Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Ulusal Destek Servisi üyeleri, Erzincan, Erzurum, Artvin, Bayburt, Tunceli, Gümüşhane, Sivas, Tokat ve Giresun'dan etwinning temsilcisi öğretmenlerin katılımıyla iki gün sürecek.

Erzincan Vali Yardımcısı Ahmet Türköz, programda yaptığı konuşmada, Avrupa'daki eğitiminin dikkatle takip edilerek tecrübe edilen çalışmaları Türkiye'de yürürlüğe koymak gerektiğini söyledi.

Türköz, etwinning programını çok önemsediğini belirterek, "Yurt dışında yaşamış biri olarak bu tür çalışmaların, faaliyetlerinin önemini bizzat müşahede ettim. Bu işi göstererek öğretmek çok önemli. Gençlerimiz ve öğretmenlerimiz, mutlaka yurt dışına giderek eğitim alanındaki çalışmaları yakından takip etmeli. Umarım bizler bu çalıştay sonrasında Avrupa Birliği fonlarından yeterli desteği alırız ve etwinning projelerinden en büyük paydayı elde ederiz diye temenni ediyorum." diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün de etwinningin Avrupa'da okul ortaklığı olarak başlatılan program olduğunu aktararak, şunları kaydetti:

"Avrupa'da 2005 yılında başlamış, yaklaşık 160 bin okulda 382 bin kayıtlı üyesi var. Ülkemizdeyse 36 bin okulda yaklaşık 66 bin kayıtlı üyeyle çalışmalarına devam etmektedir. Özellikle geçen yıl İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün Ar-Ge Şubesinin yapmış olduğu güzel çalışmalar neticesinde ilimizde 618 öğretmen arkadaşımız 233 projeyle çalışma yapmıştır. Erzincan, Erzurum, Sivas, Tunceli, Tokat, Giresun Amasya, Artvin olmak üzere 86 kişiyle çalışmalar değerlendirilecek, ekiplerimiz kurulacak ve neticesinde inşallah bu çalışmaların ardından sertifikalar verilecek."

Protokol konuşmalarının ardından katılımcılar, hazırlanan stantları gezerek bilgi alış verişinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Erzincan Erzurum Tunceli Artvin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title