Haberler

Erzincan - CHP'li Cankurtaran: 23.5 Milyon Oy Alan Davutoğlu'nu Bir Kişi Görevden Almıştır

CHP'li Cankurtaran: 23.5 milyon oy alan Davutoğlu'nu bir kişi görevden almıştırERZİNCAN, (DHA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, vesayetin yeni adı olarak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı gösterdi.

CHP'li Cankurtaran : 23.5 milyon oy alan Davutoğlu'nu bir kişi görevden almıştır

ERZİNCAN, (DHA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, vesayetin yeni adı olarak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı gösterdi. Cumhurbaşkanının Türkiye'de, herkesi devlet organları ile beraber bütün ülkeyi vesayeti altına almaya çalıştığını ileri süren Cankurtaran, "23 milyon 500 bin kişiye yakın oy alan Davutoğlu'nu bir kişi görevden almıştır"dedi.

Erzincan'a gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, basın toplantısı yaptı. Türkiye'de ciddi bir vesayet sorunu olduğunu savunan Cankurtaran, şunları söyledi:

"Vesayetin yeni adı da; Erdoğan'dır. Sayın Cumhurbaşkanı tüm Türkiye'de, tüm vatandaşları, tüm devlet organları ile beraber bütün ülkeyi vesayeti altına almaya çalışmaktadır. Yüzde 49.5 oy alan Başbakanın parti başkanı olduğu ve Başbakan olduğu bir dönemde hiçbir sebep gösterilmeksizin, Başbakan istifa etmeye zorlanmıştır. Buradan sormak lazım; 23 milyon 500 bin kişiye yakın bir seçmen, AKP'de yüzde 49.5 oy alarak Davutoğlu'nun başbakanlığını onaylamıştır. Peki kim almıştır görevden? Sadece bir kişi. Bir kişi gelip başbakanın, başbakanlığını bırakmasını istemiştir. Maalesef ki bizler demokrasinin öncüsü olarak, demokrasiyi her şartta savunacak bir parti olarak yine başbakanın adeta hakkını savunacak hale gelmişizdir, vesayetin bir kişinin altında olmadığını hatırlatacak hale gelmişizdir. Bir şekilde sayın Cumhurbaşkanı, devlet kurumlarını bilerek ve isteyerek itibarsızlaştırmaktadır."

"VESAYETE SONUNA KADAR DİRENECEĞİZ"

AK Parti Ankara Milletvekili Aydın Ünal'ın yaptığı "Bundan sonra gelecek başbakanın profili daha düşük olacak" açıklamasını eleştiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ey hükumet, bu ülkenin cesur, mert insanları, düşük profilde bir başbakan tarafından yönetilmeye mi layıktır? Bu ülke düşük profilli insanların yöneteceği bir ülke midir? Bundan daha büyük bir hakaret olabilir mi? Bunun cevabı vermeleri gerekiyor. Bunu söyleyenler bu cevabı bu ülkeye borçludur. Öyle bir mesaj veriliyor ki, şu anda, geçmişte tarihte bu hatayı çok yapan devlet büyükleri olmuştur. Başka ülkelerde de. Devlet benim mantığı, bitişin başlangıcıdır. Bugün Cumhurbaşkanı bütün devleti, toprağıyla, mülküyle, insanıyla, bütün kaynakları ile, sistemin tamamını sadece benim diye düşünmektedir. Sadece kendisine ait olarak düşünmektedir. Madem benim diye sahipleniyorsun. O zaman devletin bütün imkanlarını büyüklük itibar diye kaçak saraya aktaracağınıza, gelin Erzincan gibi tarımı bitmiş, hayvancılığı bitmiş, git gide yoksullaştırılan halka yardım edin. CHP her zaman antidemokratik sistemlere, asker vesayetine, hukuksuzluğuna direnmiştir. Bu seferde topyekun, tek ses olarak Erdoğan'ın vesayeti altına almaya çalıştığı yönetime bütün parti meclisi, milletvekilleri, il, ilçe örgütlerimizle beraber, başta sayın Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere bu vesayete sonuna kadar direneceğiz. Onların getirmeye çalıştığı Türk usulü başkanlık sitemi denilen, adeta çağdaş yönetim sistemlerinden uzak, dikte ve otoriter sisteme karşıda tüm örgütlerimizle halkımızla omuz omuza mücadele vererek bu antidemokratik sistemlere karşı direneceğiz."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yasemin Öney Cankurtaran Erzincan Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title