Haberler

Erzincan 40 Ilçe Doğalgaz Ile Buluştu

Başbakan Yıldırım: Demokrasi için teröre sahip çıkmayalım (2)40 İLÇE DOĞALGAZ İLE BULUŞTUBaşbakan Binali Yıldırım, Bayburt'ta düzenlenen Toplu Açılış töreninin ardından helikopterle saat 17.00 sıralarında Erzincan'a döndü.

Başbakan Yıldırım: Demokrasi için teröre sahip çıkmayalım (2)

40 İLÇE DOĞALGAZ İLE BULUŞTU

Başbakan Binali Yıldırım, Bayburt'ta düzenlenen Toplu Açılış töreninin ardından helikopterle saat 17.00 sıralarında Erzincan'a döndü. Yıldırım, kent merkezine 17 kilometre uzaklıktaki Ahıska Türkleri'nin de yerleştirildiği Üzümlü ilçesinde düzenlenen Doğalgaz Dağıtım Törenine katıldı. Beraberinde Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Ak Parti Gurup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ile törene katılan Başbakan Binali Yıldırım, Üzümlü Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törende konuştu. Eski adı Cimin olan Üzümlü ilçesinde halka hitap eden Başbakan Binali Yıldırım konuşmasına iklimi sert, insanı mert Erzincan'ın, Ciminin güzel insanları diye başladı. Cimin'in tarihi bir gün yaşadığını ifade eden Başbakan Yıldırım şunları söyledi:

"Bugün Cimin'de doğalgaz açılışı yapıyoruz. Artık Ciminde doğalgaz ile tanışıyor. Buradan Türkiye'nin çeşitli yerlerindeki 40 ilçede aynı anda doğalgaz ile buluşuyor. Açılan bu doğalgaz tesisleri ile birlikte tam 200 bin haneye doğalgaz ulaşmış oluyor. Yani toplamda 800 bin vatandaşımızda doğalgaz ile buluşmuş oluyor. Türkiye'nin her köşesine eser kazandırmaktan büyük bir bahtiyarlık duyuyoruz. Üzümlü'nün güzel insanları büyük bir vatanseverlik örneği gösterdiniz, Ahıskalı kardeşlerimizi bağrınıza bastınız. Size teşekkür ediyoruz. Biz de hükumet olarak Üzümlü için ne gerekiyorsa yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Buraya 2003 yılından önce 80 yılda 2 milyonluk yatırım yapıldı. Ama AK Parti iktidara geldikten sonra şimdiye kadar 23 milyonluk yatırım yapıldı. 10 katından fazla. 2003 yılında Üzümlü'de sadece 6 kilometre asfalt vardı, şimdi 63 kilometre asfat yolumuz var. Sadece 3 tane içme suyu tesisi vardı, şimdi 36 tane var. 14 yılda 6 okul bin 212 toplu konut yaptık. İşte hizmetse hizmet burada..Nakış gibi işlediğimiz hizmetlerimizi sadece Üzümlü'ye değil, Erzincan'a değil, Türkiye'nin her köşesine götürüyoruz. Biz her zaman şunu söyledik, köyler kalkınırsa, beldeler kalkınır, beldeler kalkınırsa ilçeler,ilçeler kalkınırsa, iller kalkınır, iller kalkınırsa Türkiye kalkınır. Eğitimden, sağlığa, ulaşımdan enerjiye, tüm yatırımlar dev projeler birer birer hizmete giriyor. 14 yılda enerjideki kapasitemizi 2 kattan fazla attırdık, 78 bin megavata ulaştırdık.10 yıl önce devletin elindeki pay 3'te 2 idi. Şimdi enerjide özel sektörün payı yüzde 66 ya çıktı. Hiç merak etmeyiniz. Siz 15 Temmuz gecesi meydanlara çıktınız, ay yıldızlı bayrağı yere düşürmediniz, alçaklara fetoculara dersini verdiniz. Allah sizden razı olsun, teşekkür ediyorum. Size yakışanı yaptınız. Ciminliye Erzincanlıya yakışanı yaptınız. Darbecilere darbeyi vurdunuz. Bugüne kadar ne söz verdiysek sözümüzü tuttuk. 300 milyon yatırım bedeli ile 40 ilçeyi doğalgaz ile tanıştırıyoruz. Başkalarının hayal edemediğini Ak Parti iktidarı sizin iktidarınız gerçeğe dönüşüyor. Buradan doğalgaz dağıtımı yaptığımız illerimize ilçelerimize de selam gönderiyoruz."

Konuşmaların ardından Başbakan Yıldırım ve beraberindekiler 40 ilçeye doğalgaz verecek butonlara bastılar. Yıldırım buradan helikopterle baba ocağı olan Refahiye ilçesinin Kayı köyüne gitti. Yıldırım, daha sonra Ankara'ya dönecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Binali Yıldırım Erzincan Bayburt Üzümlü Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title