Haberler

Eruh'ta "Bana Eruh'u Anlat" Fotoğraf Yarışması

SİİRT(AA) - Eruh Kaymakamlığı, Eruh'un coğrafyası, kültürü, sosyal yaşamı ve folklorünü fotoğraf karelerine yansıtan Bana Eruh'u Anlat" isimli fotoğraf yarışması düzenleyecek.

SİİRT(AA) - Eruh Kaymakamlığı, Eruh'un coğrafyası, kültürü, sosyal yaşamı ve folklorünü fotoğraf karelerine yansıtan Bana Eruh'u Anlat" isimli fotoğraf yarışması düzenleyecek.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, kültür ve sanat faaliyeti olarak düzenlenecek olan yarışmanın, ilçenin geçmişten günümüze coğrafyası, kültürü, sosyal yaşamı ve folklorünü fotoğraf karelerine yansıtılarak, bu konuda bir kent hafızası oluşturmak ve farkındalık yaratılmak istendiği kaydedildi.

Yarışmanın tüm vatandaşlara açık olduğu ve 16-25 Mayıs tarihine kadar fotoğrafların Eruh Kaymakamlığı Proje Birimine teslim edilmesi gerektiğine dikkat çekilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Jürinin seçeceği ilk üç esere ödül verilirken, belirlenecek 56 eser ve hikayeleri ise, katalog haline getirilerek, ilçemizin tanıtımında kullanılacaktır. Yarışmada, öğrenci, memur, sivil ayrımı olmadığı gibi, yaş sınırlaması da yoktur. Dolayısı ile tüm vatandaşlarımız katılabilecektir. Yarışmaya katılacak eserler, 25 Mayıs Çarşamba günü, saat 17.00'a kadar Kaymakamlık Proje Birimine teslim edilmiş olacaktır. Bu tarihten sonraki başvurular geçersiz sayılacaktır. Fotoğraflar, Kaymakamlık Proje Biriminden temin edilecek matbu form doldurularak, hem dijital hem de baskı şeklinde sunulacaktır. Ayrıca, eserin açıklaması (hikayesi ve coğrafi konumu) Word ortamında ve dijital çıktı şeklinde formla birlikte teslim edilecektir. Yarışma ilan tarihinden önce çekilmiş fotoğraflar da aynı standartlarda sunulabilecektir. Bir kişi yarışmaya en fazla 5 fotoğrafla katılabilecektir. Yarışmaya sunulan eserlerin telif hakkı da Eruh Kaymakamlığı'na devredilmiş sayılacaktır. Bu eserler, ileride ilçenin tanıtımı için kullanılabilecektir."

Açıklamada, yarışmada ödül olarak birinciye tam Cumhuriyet Altını ve plaket, ikinciye yarım Cumhuriyet Altını ve üçüncüye çeyrek Cumhuriyet Altını verileceği kaydedildi.

Kaynak: AA / Güncel

Eruh Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title