Haberler

Erü "Bilim Kültür Günleri" Etkinliği

Erciyes Bilimsel Araştırmalar Kulübü tarafından tıp fakültesi merkezi dersliklerinde "Bilim Kültür Günleri" etkinliği düzenlendi.

Erciyes Bilimsel Araştırmalar Kulübü tarafından tıp fakültesi merkezi dersliklerinde "Bilim Kültür Günleri" etkinliği düzenlendi.

ERÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, ERÜ Tıp Fakültesi Hematoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ekrem Ünal, "İstikbal Kök'lerdedir" konulu konferans verdi.

Kemik iliği nakli hakkında bilgiler veren Ünal, kemik iliği bağışı konusunda herkesi duyarlı olmaya davet etti. Kanserli hastalar veya kan hastalıkları olan bazı hastalarda sağlıklı olan bir vericiden alınan hematopoetik kök hücrelerinin hastaya nakledilmesi sonucu yapılan işleme kemik iliği nakli denildiğini belirten Ünal, şunları kaydetti:

"Halk arasında ameliyat gibi anlaşılsa da nakil olan kişi uzun soluklu bir süreçten geçmektedir. Bazen hastaların 2 ay yatmak zorunda olduğu durumlar oluyor. Kemik iliği nakli hayati bir önem taşısa da nakilden sonra birçok hastanın hayatı kurtulmaktadır. Erciyes Üniversitesi kemik iliği naklinde çok önemli bir noktada yer almaktadır. Türkiye de haploidentik nakil yapan ve başarı oranı çok yüksek olan merkezlerden birisidir."

Kemik iliği nakli konusunda verici sıkıntısı olduğunu ifade eden Ünal, kan vermede yaşanan sıkıntının aynısının kemik iliği nakli vericisi bulmakta da yaşandığını belirtti.

Türkiye'de herkesin desteklemesi gereken TÜRKÖK Projesi'nin devam ettiğini kaydeden Ünal, bir bağışın bir hayat kurtardığını bu konuda herkesin duyarlı olmasını beklediklerini ifade etti.

Kaynak: AA / Güncel

Ekrem Ünal İstikbal Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title