Haberler

Ertuğrul Özkök: 15 Temmuz Sonrası Yaşananlar Tam Bir Komedi.

Güncelleme:

Hürriyet Gazetesi Yazarı Ertuğrul Özkök, Best FM Haber Müdürü Ufuk Karcı'nın sunduğu "Konuşan Türkiye" programına katıldı.

"Toplumun Şuanki Halinden Korkuyorum"

Özkök, 15 Temmuz darbe girişimi yaşanan toplumsal değişimi değerlendiriken, bir örnek vererek aslında durumun pek de içi açıcı olmadığını söyledi. Özkök " Konya'da FETÖ'cüleri gözaltına alamaya giderken, gece yarısı muhtara gitmişler. Muhtar "kimi almaya gidiyorsunuz ?" diye sorunca, "Seni almaya geldik" demişler. Bunlar büyük komedi. Rahmetli Levent Kırca'ya ahayatta olsa, çok malzeme çıkardı" dedi.

"İktidarda da Korku var, Muhalefete de…"

Bu korkunun toplumun her kesiminde olduğunu belirten Özkök, "Sadece muhaliflerde değil, iktidarda da korku var. Cumhurbaşkanı da bir korku yaşıyor. Ailesine ve kendi canına da kastedildi. Şimdi bir belirsizlik havası var. Ve yeni bir darbe girişimi daha olacak iddiaları… Bunların hepsi, birer korku meselesi" dedi. Özkök, "üç tarihi fırsat kaçırdık, bunlar Gezi süreci, 7 Haziran seçimleri ve 15 Temmuz gecesinin beraberlik havası… Açıkcası ben de karamsarım." İfadelerini kullandı.

"Bylock Kullanan Hakimi İçeri Alıyorsun, Ya Siyasetçi…"

Ertuğrul Özkök, "Bu Bylock denilen sistem internetten rahatlıkla indirilip kullanılabilecek bir sitem. Şimdi bunu kullanan yargı mensubu veya bir alt seviyedeki insanları FETÖCÜ diye içeriye alıyorsun, peki ya siyasetçi ? Bu siyasetçilerin içerisinde hiç mi FETÖCÜ veya Bylock kullanıcısı yok ? İnsani davranılmazsa bu iş de Ergenekon-Balyoz süreci gibi işler" dedi.

"Çilleri Ben Başbakan Yapmadım"

Özkök, Tansu Çilleri kendisinin Başbakan yaptığı sözleri için; "Akılı gazeteci, siyasetçinin yeteneğini görür… Biz Tansu Çillerle ilgili 'Leydinin Topuk Sesleri' manşetini atık. Biz o dönem, DYP'nin delegeleri ile konuştuk ve oradaki izlenime dair bu manşeti kullandık. Bu Çilleri bizim Başbakan yaptığımız anlamına gelmez" dedi. Geçmişte atılan manşetlerin, günümüzde peşini bırakmadığının altını çizen Özkök, "Ben bir sörfçüyüm. İyi bir dalgayı bekler, ona göre sörf yaparım. '411 El Kaosa Kalktı' veya 'Muhtar Bile Olamaz' manşetleri bugün bile konuşuluyorsa, bu benim başarımdır" dedi.

"Kemerli Pijama Olmaz"

Özkök, "Aydın Doğan'ın, Mesut Yılmaz'ı Pijamayla Karşıladı" manşetleri içinde konuştu. Özkök, "Kemerli pijama mı olur ? Aydın Beyi 25 yıldır tanırım. Pazar günleri bile pijamayla görmedim. Bu yapılan çok yanlış bir haberdi. Ve yıllarca bunun için konuştuk ama değişen bir şey olmadı. Tekrar söylüyorum; dönemin Başbakanı Mesut Yılmaz'ı , Aydın Doğan, pijama ile karşılamadı." Dedi. Meşhur Genel Kurmay Brifinklerine' de atıfta bulunan Özkök,"O dönem yalnızca ben değil, Ali Bayram'da Cengiz Çandar'da oradaydı. Ama TBMM komisyonuna sadece ben çağırıldım. Bu da hem benim, hem de gazetemin ne kadar etkili olduğunu gösterir" dedi.


16 Yaşında Birinin Barlarda Şarkı Söylemesi Yanlış

Nagehan Alçı ile yaşadığı 'Kadınlar Solcu Erkeklere Aşık Olur' polemiğine temas eden Özkök, muhafazakarlarda da biraz serserilik havası var. Anladığım kadarıyla, Nagehan'da Rasim'e bundan dolayı aşık. Nagehan güzel bir kadın. Rasim, kilo almış. Kilo vermesi lazım" derken, son dönemin en çok konuşulan isimlerinden olan şarkıcı Aleyna Tilki'nin 16 yaşında barlarda veya alkollü mekanlarda çıkmasını doğru bulmadığını söyledi. Özkök "Aleyna Tilki'yi hiç takip etmedim. Ancak genel itibari ile 16 yaşında birinin bir barda veya alkollü bir ortamda şarkı söylemesini ben destekleyemem" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ertuğrul Özkök Levent Kırca Konya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title