Haberler

    Ertem: Biz Futbol Takımı Değiliz

    NTV televizyonunda katıldığı bir programda soruları yanıtlayan Ertem, "Türkiye'de siyasi belirsizlik olduğunu düşünmüyorum.

    NTV televizyonunda katıldığı bir programda soruları yanıtlayan Ertem, " Türkiye'de siyasi belirsizlik olduğunu düşünmüyorum. Aksine, AK Parti kongresinden sonra özellikle ekonomi yönetimindeki belirsizliklerin en aşağı ineceğini düşünüyorum... Reformların, maliye ve ekonomi politikalarının devam edeceğini söylemek istiyorum. Hükümette bir takım değişiklikler olabilir, bu siyasi iradenin tercihi olacaktır. Ama bu tercih Türkiye'nin temel stratejilerinde çok büyük değişikliklere yol açmayacaktır" dedi.

    "BİZ FUTBOL TAKIMI DEĞİLİZ"

    'Biz futbol takımı değiliz. İsimlerin değişmesiyle oradaki ekonomi politikasının temel stratejisinin değişeceğini kimse sanmasın' diyen Ertem, isimler üzerinden spekülasyon yapmanın çok yaralı olmadığını kaydetti.

    AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yerini Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın işaret edeceği bir başka siyasiye bırakacak olması ve sonrasında ekonomi yönetiminin ve politikalarının nasıl şekilleneceğine ilişkin belirsizlikler piyasaları baskılıyor. Kabinede ekonomi yönetiminde Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in yer alıp almayacağı yakından izleniyor.

    Ertem ayrıca, "Üç dört yıldır büyümede yaptığımız patinajı 22 Mayıs'tan sonra yapmayacağız" ifadesini de kullandı.

    Ertem, piyasalarda son haftalarda yaşanan dalgalanma ile ilgili bir soru üzerine de şunları kaydetti:

    "Kurda bu seviyeler esasında Türk lirasının gelişmekte olan ülke para birimlerine göre baktığımızda gücünü ortaya koyuyor ve bu seviyeler ihracatımızı destekler seviyelerdir. Burada volatilite üzerinde durmamız gerekiyor. Önümüzdeki günlerde Fed'in Haziran'daki faiz artırım meselesi açıklığa kavuşacak, yeni hükümet kurulacak, ekonomi politikası ve ekonomi yönetimi belli olacak. Hem içeride hem dışarıda stabil duruma geleceğiz. Bir erken seçim ihtimali de görünmediği için 2019'a kadar Türkiye'yi sağ salim götürecek bir yol olacağını düşünüyorum."

    "TL GÜÇLÜ AYRIŞIYOR"

    Genel olarak TL'nin yılbaşından bu yana olumlu ayrıştığını ve güçlü olduğunu belirten Ertem, kuru piyasanın belirlediğini, herkesin piyasayı izlemesi gerektiğini bunun olumlu ve sağlıklı olduğunu ifade etti.

    Piyasalardaki hareketliliğin, Merkez Bankası'nın yolunu ve stratejisini zorlaştıracağını düşünmediğini kaydeden Ertem, "TCMB'nin çok avantajlı olduğunu düşünüyorum, hala Merkez Bankası'nın elinin güçlü olduğunu ve önünde kendi girdiği yola devam etmesi konusunda bir açıklık olduğunu düşünüyorum. TCMB önümüzdeki günlerde özellikle üst bantta indirim yapıp yapmayacağı konusunda piyasa koşullarına bakarak karar verecektir" dedi ve ekledi:

    "Ben Merkez Bankası'nın yeni başkanla birlikte yolunun çok değişeceğini zannetmiyorum. Ama Merkez Bankası özelikle bankacılık tarafında, kredilerdeki daralmayı nasıl telafi edebilir? Belki munzam karşılıklar konusunda diğer bazı araçlar kullanılarak banka sistemindeki likiditeyi rahatlatma gibi yolları deneyebilir. TCMB'nin elindeki tek araç faiz değildir."

    "FAİZ İNDİRİMİ MARJI VAR"

    Ertem, önümüzdeki haftalardan itibaren Türkiye'de kur ve faiz tarafında olumlu gelişmeler olacağını ifade ederek, "Faizlerin indirim marjının da olduğunu düşünüyorum" dedi.

    Para ve maliye politikalarımızın genel olarak tasarrufları destekleyici olduğunu düşünmediğini de belirten Ertem, burada değişim gerektiğini söyledi.

    Kaynak: Hürriyet / Ekonomi

    Ahmet Davutoğlu Merkez Bankası AK Parti Türkiye Ekonomi Haberler

    Bakmadan Geçme

    Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title