Haberler

Ersun Yanal: Galatasaray Derbide Bir Adım Önde

Güncelleme:

Teknik direktör Ersun Yanal, derbide Galatasaray'ın bir adım önde olduğunu belirtirken "Fenerbahçe, Kayseri'deki ruh haliyle oynarsa kaybeder" dedi.

Türk futboluna bilgisayar ve istatistiği getiren Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü Ersun Yanal, Lig TV'de Farklı Açı programında derbiyi masaya yatırdı. Yanal, "Galatasaray oyun ve temposuyla rakibinden daha performansı yüksek, daha önde, daha formda duruyor. Ama derbilerin sonuçları da hiç belli olmuyor." ifadelerini kullandı.

İşte Yanal'ın analizi:

1- Derbinin o günkü ruh hali, o günkü atmosferi, o gün oyuna başlayan ve o ritmi yakalayan o atmosferde önceliği kendisine sağlayan ve önceliği alanlar başarılı olacak.

2- Tabii Fenerbahçe'nin çok önemli bir istatistiği var. Yaklaşık 16 yıl oldu Galatasaray'a maç kaybetmediler. İçerde çok ciddi ezici bir üstünlük var.

3- Onların kendine olan güveni ve hazırlanışı, sahaya çıkışı çok önemli. Tabii son haftalara dek moralleri bozuk olsa da Galatasaray derbileri, Fenerbahçe için çok farklı.

4- Galatasaray bu kadar uzun süre içinde oyun ve temposuyla şu anda rakibinden daha performansı yüksek gibi duruyor, daha önde duruyor. Daha formda. Ama derbilerin sonuçları hiç belli olmuyor.

5- Ben sonucunu değil ama iyi bir atmosferde Fenerbahçe-Galatasaray derbisi Türk futbolunda çok ilginç bir sahneye neden olacak. Dünya derbilerinden güzelinin yaşanacağını düşünüyorum. Her ihtimal olabilir.

6- Galatasaray kendi sahasında bir adım önde oluyor, Fenerbahçe kendi sahasında bir adım önde oluyor. Fenerbahçe daha ezici iç saha üstünlüğüne sahip. Önemli olan iyi bir derbi olması, zevkli olması.

7- Fenerbahçe'nin Kayseri'deki ruh hali ile derbide olmayacağı görüşündeyim. Ki, oyuncular da bunu hissedecektir. Bu ruh haliyle olursa da Fenerbahçe'nin bu işin altından kalkması zor olur.

FENERBAHÇE ANALİZİ:

Kayseri'de Fenerbahçe'den beklentilerin çok altında kalan bir coşku gördük. Bu maçta farklı bir ruh hali ile oynayacaklardır. Etkiye karşı tepki olacaktır. Biraz daha agresif, coşkulu olacaklar.

Kazanma arzusunu ortaya koymak zorundalar. Bu ruh hali Fenerbahçe'nin istediği bir ruh hali değil. Kadro kalitesi tartışılmaz diye düşünüyorum. Mutlaka tartışılacak yerleri vardır.

Kazanma arzusunu rakibe kabul ettirecek bir Fenerbahçe'den bahsetmek gerekir. Bunlar olmazsa olmaz şeyler. Bence olmazsa olmaz en önemli şey Fenerbahçe'nin ruhu.

GALATASARAY ANALİZİ:

Galatasaray'ın orta sahadaki yumuşak ruhu gitti. Özellikle Selçuk ve Bilal'in agresif ve sert oyunu Galatasaray'a farklı bir kimlik, farklı bir tarz geliştirmiş olduğunu gösterdi. Bunlara Sabri ve Carole'ün katıldığını söyleyebiliriz. Orta sahaya Sneijder katılmaya başladı.

Umut zaten agresif bir oyuncu. Bana göre, takımda en etkili olduğunu düşündüğüm oyuncu, hakikaten ayrı bir yere konulması gereken performansı ile hem Milli Takım'ın hem Galatasaray'a onun olgunluğu çok ayrı şeyler katıyor bence.

Kaynak: Haberler.Com / Spor

Ersun Yanal Galatasaray Fenerbahçe Kayseri Spor Haberler

500

Yorumlar (11)

vatanMobil-ANDROID:

selçuk milli macta atacak diye bir his vardi atti...gs benfikayı yenecek diye bir his vardi yendi...fener son dakikada atacak dedim atti...yarin cim bom yenecek hemde cok rahattt...umut 17 dk podolski 36

6
6
yanıtYanıtla
~BLACK STOCKINGS~:

ulan...sen bastan yanlissin...kumpaslik kurup,Türk takimi satin...sonra vatan deyip karsimiza cikin...yikilin lan karsimizdan...hainler...!!!

yanıt0
yanıt0
SarıKırmızı:

yarın bu iş son bulcak inş. tek konuştukları bu var siz bizi kadıköyde yenemiyorsunuz bunuda ellerinden alcaz bakalım o zaman ne dicekler :)

5
7
yanıtYanıtla
gsliMobil-ANDROID:

16 seneden beri ayni seyi duyuyoruz. sonuc hep fener gecer....

4
3
yanıtYanıtla
MiLLi__GS:

hakem izin verirse FB''nin yenmesi mümkün degil

1
5
yanıtYanıtla
FB42:

Almazlar seni boşuna yalakalık yapma

4
1
yanıtYanıtla
FENERBAHÇEMMMM:

ERSUNUN CİMBOL HAYALLERİ 1 :d:d:d:d:d:d:d

3
1
yanıtYanıtla
FortiusMobil-IOS:

aptallar ordusu bir takılmışlar gs yi yenmeye, ne lig şampiyonluğu ne de avrupa... hiçbir şey umurlarında değil, bu aptallar oldukça biz 5. yıldızıda takarız avrupa'da da oynarız...

1
2
yanıtYanıtla
x:

ayaxı yenemeseydik t. direktör gidiyordu. tek derdimiz 6S değil yani. . . .

yanıt1
yanıt1
Hazin Mobil-IOS:

Bu macida gs kayip ederse 17 yasini bitirmis gencler ne diyecekler acaba?

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title