Haberler

Eroğlu: "Sera Gölü, Muhteşem Bir Mekan Olacak"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun incelemelerde bulunması ve konuşması Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: - "Sera Gölü, Trabzon ve Akçaabat ilçesi için muhteşem bir mekan olacak ve projenin yıl sonuna kadar bitmesi talimatını verdim" Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Sera Gölü, Trabzon ve Akçaabat ilçesi için muhteşem bir mekan olacak ve projenin yıl sonuna kadar bitmesi talimatını verdim" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun incelemelerde bulunması ve konuşması Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: - "Sera Gölü, Trabzon ve Akçaabat ilçesi için muhteşem bir mekan olacak ve projenin yıl sonuna kadar bitmesi talimatını verdim" Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Sera Gölü, Trabzon ve Akçaabat ilçesi için muhteşem bir mekan olacak ve projenin yıl sonuna kadar bitmesi talimatını verdim" dedi.Eroğlu, Akçaabat ilçesindeki yapımı devam eden "Sera Gölü Tabiat Parkı Peyzaj Uygulaması" projesini inceledi.Yetkililerden proje hakkında bilgi alan Eroğlu, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Sera Gölü'nün Trabzon ve Akçaabat'a çok yakın, gerçekten tabiat harikası bir alan olduğunu söyledi.Eroğlu, Sera Gölü ile ilgili vatandaşların talepleri olduğunu belirterek, "Burası, gerçekten heyelan sonucu oluşan bir göl. Bu gölü ıslah edelim ve yerli ve yabancı turistlere açalım şeklinde bir görüş vardı" ifadesini kullandı.Sera Gölü'nün öncelikle etrafının temizlendiğini anlatan Eroğlu, "Sera Gölü'nün etrafı tahkim ediliyor, dere tamamen ıslah ediliyor ve yukarıdan toprak gelip de doldurmasın diye tersip bentleri yapılıyor. Bunun dışında ağaçlandırma yapıyoruz. Bu göl masmavi bir göl olacak. Etrafına da lokantalar, kır kahvesi, oturma mekanları, çocuklar için oyun alanları yapıyoruz. Gölün etrafını tamamen bisikletle gezilebilecek alan haline getireceğiz" diye konuştu.Eroğlu, gölün ve derenin ıslahının DSİ tarafından yapıldığına işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Diğer mekanlar, yeşillendirme, peyzaj ve tesisler de Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından yapılıyor. Sera Gölü, Trabzon ve Akçaabat ilçesi için muhteşem bir mekan olacak ve projenin yıl sonuna kadar bitmesi talimatını verdim. Bitiş tarihi olarak '31 Aralık'a kadar bitirin, gelip göreceğim' dedim. Biz Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak zamanla yarışıyoruz. Burada da bu tarihi ilan ettim. Sera Gölü inşallah yıl sonuna kadar bitecek."Trabzon'da sadece Sera Gölü'nü değil bir çok mesire yerini tabiat parkı ilan edeceklerini de belirten Bakan Eroğlu, Trabzon'u ve bölgeyi dünyaya tanıtmayı hedeflediklerini kaydetti.Bakan Eroğlu'na, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Süleyman Soylu, Muhammet Balta ve Adnan Günnar ile AK Parti İl Başkanı Haydar Revi ile kamu, kurum ve kuruluş müdürleri eşlik etti.

Kaynak: AA / Güncel

Veysel Eroğlu Ak Parti Akçaabat Trabzon Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title