Haberler

Eroğlu: ''Milliyetçilik borçlanmak, boyun eğmek değil, borcunu ödeyerek başı dik olmaktır" -

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Milliyetçi geçinenlere ben şaşırıyorum.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Milliyetçi geçinenlere ben şaşırıyorum. Kardeşim IMF'ye siz borçlandınız. 23,5 milyar dolar biz ödedik. Milliyetçilik borçlanmak, boyun eğmek değil, borcunu ödeyerek başı dik olmaktır" dedi.

Eroğlu, seçim çalışmaları kapsamında geldiği Afyonkarahisar'da, merkeze bağlı Susuz beldesi meydanında vatandaşlara hitap etti.

Özellikle son 10 yılda Afyonkarahisar'ın çehresinin değiştiğini belirten Eroğlu, Afyonkarahisar'ın Ege'nin yıldızı olduğunu, Türkiye'nin de yıldızı olacağını söyledi.

Sağlıkta, eğitimde, yollarda, barajlarda ve göletlerde Afyonkarahisar'ın şaha kalktığını vurgulayan Eroğlu, Susuz beldesini de ayağa kaldıracaklarını, kaybolan 5 yılı telafi edeceklerini bildirdi.

Daha sonra Beyyazı beldesinde vatandaşlarla bir araya gelen Eroğlu, buradan Çıkrık beldesine geçti. Burada vatandaşlara hitap eden Eroğlu, Çıkrık'tan ne talep ediliyorsa yapmaya gayret ettiklerini ifade etti.

- "Milliyetçilik borçlanmak, boyun eğmek değil"

"Milliyetçi geçinenlere ben şaşırıyorum" diyen Eroğlu, şunları kaydetti:

"Kardeşim IMF'ye siz borçlandınız. 23,5 milyar dolar, biz ödedik. Milliyetçilik borçlanmak, boyun eğmek değil, borcunu ödeyerek başı dik olmaktır. Milliyetçilik budur. 22 bankayı siz hortumlattınız. Merkez Bankası'nın döviz rezervini kim eritti. Biz doldurduk. Vatandaştan yıllardır zorunlu tasarruf fonu diye toplamışsınız. Vatandaşa, millete bu 13,5 katrilyonu biz ödedik. Konut edindireceğiz diye vatandaştan para toplamışlar 3,5 katrilyon. Başbakanımız dedi ki 'Devletin millete borcu olmaz, maliye bakanım bunu da öde' dedi. Peki bunlar nasıl ödeniyor? Bu paralar nasıl ödeniyor? İnanın sadece topladığımız vergilerle ödüyoruz. Hortumları kestik. İlaç hortumu vardı. İlaç hortumunu kestik. Onun başında kim vardı biliyorsunuz. Faiz lobisinin en büyük hortumu vardı onu da Afyonlarahisar baltasıyla kestik. Devlet yüzde 63 faizle borçlanıyordu. Bütçenin büyük bir kısmı, toplanan vergilerin yüzde 86'sı faize gidiyordu. İşte bunları biz kaldırdık. Milliyetçilik bayrağı zirveye dikmekle olur. Biz her yerde ne diyoruz. Tek vatan diyoruz. Tek millet diyoruz. Tek devlet diyoruz. Tek bayrak diyoruz. Milliyetçilik bu. Bütün dünyada başı dik bir şekilde yürümek. Pasaportuna, parasına itibar getirmek, 6 sıfırı atmaktır. Bunlar bizleri konuşturmasınlar. Bunların ortalıkta gezecek yüzü de yok ama nasıl geziyorlar ben anlamıyorum."

Eroğlu, daha sonra Fethibey ve Çayırbağ beldelerini ziyaret ederek partisinin belediye başkan adayları için vatandaşlardan destek istedi.

-susuz

Kaynak: AA / Politika

Veysel Eroğlu Türkiye Ege Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title