Haberler

Eroğlu: "İkazlarımıza Rağmen Bazı Gençler, Çocuklar Bu Kanallara Göletlere Giriyor"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Bayramlaşma merasimi için toplanan vatandaşlar Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun vatandaşlarla bayramlaşması Eroğlu'nun açıklaması Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: "Kanallarda hızlı bir akıntı oluyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Bayramlaşma merasimi için toplanan vatandaşlar

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun vatandaşlarla bayramlaşması

Eroğlu'nun açıklaması Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

"Kanallarda hızlı bir akıntı oluyor. Çocuklar bunun farkında değil, durgun sanıyor. 'Girmeyin' diye ikazlar yapıyoruz. Şehir içindeki kısımları korkuluklarla kapattık ama maalesef ikazlarımıza rağmen bazı gençler, çocuklar bu kanallara, göletlere giriyor. Anne babalardan rica ediyorum, çocuklara sahip çıksınlar"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yaz aylarında artan boğulma olaylarına ilişkin, "Kanallarda hızlı bir akıntı oluyor. Çocuklar bunun farkında değil, durgun sanıyor. 'Girmeyin' diye ikazlar yapıyoruz. Şehir içindeki kısımları korkuluklarla kapattık ama maalesef ikazlarımıza rağmen bazı gençler, çocuklar bu kanallara, göletlere giriyor. Anne babalardan rica ediyorum, çocuklara sahip çıksınlar." dedi.

Eroğlu, Çay ilçe meydanında düzenlenen bayramlaşma merasiminde, vatandaşlarla sohbet etti.

Alanda toplanan vatandaşlara hitap eden Eroğlu, sadece yurt içinde değil yurt dışında da barajlar yaptıklarını söyledi.

Afrika'ya 1 milyon 700 bin kişiye su götürdüklerini belirten Eroğlu, "Şimdi Cibuti'ye baraj yapıyoruz. Sırf Türkiye'de Kars'tan Edirne'ye, Afyonkarahisar'dan Mardin'e kadar 4 bin tane tesisi yaptık. Dünyada en çok tesis yapan bir bakan unvanına sahip olmanın da mutluluğunu yaşıyorum." diye konuştu.

Daha sonra Bolvadin ilçesindeki bayramlaşma merasimine katılan Eroğlu, burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Cibuti'ye yapılacak barajla ilgili soru üzerine Eroğlu, Cibuti'nin Afrika'nın en doğusunda güzel bir ülke olduğunu vurguladı.

Eroğlu, geçen yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile kendisinin de bu ülkeye gittiğine dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Oradakiler bir baraj yapılmasının çok önemli olduğunu ifade ettiler. Sayın Cumhurbaşkanımız da 'Veysel hoca, bu barajı yap' dedi. Biz de hemen projesini yaptık. Maddi imkanlar olmadığı için Türkiye Cumhuriyeti hazinesi oraya hibe bir imkan sağladı. Her şeyi bitti ve Cibuti makamlarına ilettik. Onlar ihale yapacak. Türk firmalarıyla Cibuti firmaları konsorsiyum yapacak. Parayı veren biziz. Dünyada Türk müteahhitleri Çin'den sonra ikinci sırada. Dolayısıyla en güzel tesisleri yapabiliyorlar. Bu yıl bizim açımızdan her şey bitti. Proje tamam. Çok özel bir proje yaptık, parası çıktı. Şimdi Cibuti makamları bunu ihale edecek. Ben de temel atmaya gideceğim. İnşallah kısa zamanda bitiririz. Hem taşkını önleyecek hem de içme suyu temin edecek çok maksatlı bir baraj."

"İkazlarımıza rağmen bazı gençler, çocuklar bu kanallara göletlere giriyor"

Artan boğulma haberleriyle ilgili başka bir soru üzerine Eroğlu, vatandaşların serinlemek için genelde kanallara girdiğini anımsattı.

Kanalda suya girmenin büyük tehlike içerdiğini anlatan Eroğlu, "Kanallarda hızlı bir akıntı oluyor. Çocuklar bunun farkında değil, durgun sanıyor. 'Girmeyin' diye İkazlar yapıyoruz. Şehir içindeki kısımları korkuluklarla kapattık ama maalesef ikazlarımıza rağmen bazı gençler, çocuklar bu kanallara, göletlere giriyor. Anne babalardan rica ediyorum, çocuklara sahip çıksınlar." dedi.

Kendi yaşadıklarından örnekler veren Eroğlu, şunları kaydetti:

"Rastgele bir yere girmek, gölete, baraja girmek son derece tehlikelidir ama gençlikte bu oluyor. Ben de ortaokuldayken Şuhut'tan, Selevir'e (baraja) gidiyordum. Sıcak hava, 'baraj kenarına ineyim de bir yüzeyim' diye düşündüm. Bir baktım su seviyesi azalmış, balçık hale gelmiş. Su seviyesi değiştiği için neredeyse biz orada balçıkta batıp gideceğiz. Yani insanlar bazen bilmiyor. Hemen fark ettim. Dolayısıyla cahillik yapıp devam etseydik, belki bugün biz de yoktuk. Onun için rica ediyoruz. Çocuklar Allah aşkına bilmedikleri yere girmesinler. Bu sadece göllerde ve kanallarda yok, denizlerde de var. Bilhassa Karadeniz, Şile'de bazı akıntılar var. O akıntıya kapıldığı zaman iyi bir yüzücünün bile kurtarması mümkün değil. Rica ediyorum tedbiri elden bırakmasınlar, bilmedikleri yere girmesinler."

Bakan Veysel Eroğlu, programın ardından bir termal otelde sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle öğle yemeğinde bir araya geldi. Yemek basına kapalı gerçekleşti.

Kaynak: AA / Güncel

Veysel Eroğlu Afrika Cibuti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title