Haberler

Ermenistan: Türkler Düşmanımız Değil

Güncelleme:

Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan, 24 Nisan'la ilgili açıklamasında Başbakan'ın taziye mesajına değinmedi, "Türkleri düşman olarak görmüyoruz." dedi.

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Türkiye'yi 1915 olaylarında yaşananları 'tümüyle reddetmek'le suçladı bununla birlikte Türkiye'yi 'düşman olarak görmediklerini' vurguladı.

İlgili Haberler

Sarkisyan'ın, 24 Nisan 1915 olaylarının anma törenlerinde yapacağı konuşmanın metni Ermenistan Cumhurbaşkanlığı web sitesinde yayınlandı. Ermenistan Cumhurbaşkanı, Türkiye'nin olayları 'soykırım olarak' tanımamasını eleştirirken, "Osmanlı İmparatorluğu'nın halefi olan Türkiye, Ermeni Soykırımı'nı tümüyle inkar politikasını sürdürüyor" dedi. Sarkisyan açıklamasında "Suçun inkarı da doğrudan daha ağır bir suç teşkil eder. Gelecekte benzer suçların işlenmesinin engellenmesi, sadece bu suçların tanınması ve kınanmasıyla olur" ifadelerini kullandı.

TAZİYE MESAJINA DEĞİNMEDİ

Sarkisyan, Erdoğan'ın taziye mesajına değinmezken şu ifadeleri kullandı: Herkesin önünde teyit etmek isterim ki bizler Türk toplumunu düşman olarak görmüyoruz. Masum kurbanların anısı önünde eğilirken, Ermeni komşularına yardım elini uzatan Türkler, Türk aileleri de hatırlıyoruz. Tanrı yurttaşlarımıza ellerini uzatarak kendilerinin ve ailelerinin hayatını tehlikeye atanları kutsasın. Türkler dahil her toplum işkenceyle soykırıma atılanları kurtaran atalarıyla gurur duymalıdır. Biz bunu hatırlıyoruz.

PROTOKOLLERİ HATIRLATTI

Sarkisyan 20015'te 1915 Olayları'nın 100. Yıldönümünde Türkiye'ye 'güçlü bir mesaj vermeleri gerektiğini de belirtirken, "Ermenilere yönelik lafta kalan sözler artık sürdürüleme. Çünkü atılması gereken açık adımlar vardır. İlişkilerin normalleştirilmesi ve sınırların açılması gibi atılması gereken açık adımlar var" dedi.

Sarkisyan, Türkiye ile Ermenistan arasında imzalanan ancak daha sonra parlamentolar tarafından onaylanmayan protokolleri de anımsattı. Ülkesinin bu protokollere yönelik tutumunun değişmediğini vurgularken, "Mantıklı şartlar içeren fikirlerin eskisinden daha çok aciliyet arz etmektedir" dedi.

 
 
Kaynak: Haberler.Com / Dünya

Serj Sarkisyan Ermenistan Türkiye Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (24)

KEMALİST GENCLIKkaramnali85330@gmail.com:

YASASIN ERMENISTAN KATİL TÜRKİYE

1
26
yanıtYanıtla
nahir filiznahirfiliz@otmail.com:

Ermenilerin yaptıklarını bir dinleseydin böyle demezdin ermeniler vurmuş kırmış asmış kesmiş kaçarkende zai olmuş telef olmuş ben bunu zulme uğrayan bir kürt dededen (amcadan 1997 yılında dinlemiştim)

yanıt0
yanıt0
ahmetahmeeettt@hotmail.com:

adına da kemalist genlik demişssin hikayee trollün tekisin kesin provakasyon yapma len

yanıt0
yanıt0
türkiyenecron__16@hotmail.com:

1915 yılında yaptığınız hainliği ne çabuk unuttunuz. sizler asla bizim dostumuz olamazsınız ebedi düşmanımızsınız. bir gün gelecek geçmişte yaptığınız o hainliğin, azerbaycanda yaptığınız soykırımın hesabını sizlere soracağız

12
4
yanıtYanıtla
MMMMBEGER@hotmail.com:

düşmanlarımızdan en önemlileri ERMENİ VE YUNANLILARDIR hiçbir algı operasyonu bunu degiştiremez....geçmiş etki tepki meselesi bizimkiler vicdanlı kadın ve çoçuklara dokunmadı ya önlar ana karnındaki çoçugu bile dogradılar..........

14
2
yanıtYanıtla
HEM DEaga@hotmail.com:

tabii canım türkleri düşman olarak görmüyorsunuz bunu 5 yaşındaki çocuk bile inanmaz.Türk bayraklarının yakılması , türkyeden toprak istenmesi ve tazminat istenmesi sizin ne olduğunuzu gösteriyor.Hem masum , savunmasız türk vatandaşlarını öldür hem de toprak iste.Bunlar her zaman türkleri düşman olarak gördüler

14
0
yanıtYanıtla
ÇİN MALI BUNLARrifatguler@yandex.com:

OLSA NE YAZAR SİZİ MİLLET SINIFINA KOYAN KİM?

10
2
yanıtYanıtla
ahmetantakya-meydan@hotmail.com:

OSMANLI ERMENİYİ PAŞA YAPMIŞ ORDUSUNDA ODA RUSUN FRANSIZIN YANINDA YERİNİ ALMIŞ ONDAN BERİ BİZDE(TAHTADAN MAŞA ERMENİDEN PAŞA OLMAZ)DERLER

11
0
yanıtYanıtla
orhanpinolta@windowslive.com:

ulan madem TÜRKLER düşmanınız değil niye bayrağı yaktınız bunlar hep çiftetelli atıyor

10
1
yanıtYanıtla
nazlısuuuuu.19@hotmail.com:

orhan ortaokuldan hatırlarsın heralde zararlı cemiyetleri işte taşnak cephesi şuanda ermeni ırkçısı türk düşmanı olan bir parti olarak meclistedir.bayrağı yakanda o parti üyesi ezik insanlardır.yoksa tüm ülke ona destek olmuyor.nasıl bizde de ermenilerle dost olan ve nefret eden varsa öyle yaklaş duruma.

yanıt0
yanıt0
Tüm 24 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title