Haberler

Ermenistan Başbakanı Karapetyan Gürcistan'da

Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili, Gürcistan ve Ermenistan arasındaki ilişkilerin yüzyıllar öncesine dayandığını ve hükümetler arasında somut işbirliği yapılarak bu ilişkilerin daha ileriye taşınmasına katkı sağlayabileceklerine inandığını söyledi.

Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili, Gürcistan ve Ermenistan arasındaki ilişkilerin yüzyıllar öncesine dayandığını ve hükümetler arasında somut işbirliği yapılarak bu ilişkilerin daha ileriye taşınmasına katkı sağlayabileceklerine inandığını söyledi.

Ermenistan Başbakanı Karen Karapetyan, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Gürcistan'da Başbakan Giorgi Kvirikaşvili tarafından resmi törenle karşılandı.

Törenin ardından hükümet binasında yapılan görüşmede bir araya gelen liderler, ikili ilişkileri, bölgesel gelişmeleri, taraflar arasındaki ticaret, ekonomik, sağlık, turizm ve kültür alanındaki işbirliğine dair konuları ele aldı.

Baş başa yapılan görüşmenin ardından düzenlenen heyetler arası toplantının sonunda ise iki ülkenin sağlık bakanlıkları arasında işbirliği anlaşması imzalandı.

Bölgede barışın sürdürülmesi önemli

Gürcistan Başbakanı Kvirikaşvili, görüşmelerin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, Gürcistan ve Ermenistan arasındaki ilişkilerin yüzyıllar öncesine dayandığını hatırlatarak hükümetler arasında somut işbirliği yapılarak bu ilişkilerin daha ileriye taşınmasına katkı sağlayabileceklerine inandığını ifade etti.

Mevkidaşı Karapetyan ile ticaret, ekonomi, turizm ve enerji işbirliği konularını ele aldıklarını kaydeden Kvirikaşvili, iki ülke hükümetleri olarak bölgede barışın sürdürülmesinin önemini vurguladıklarını belirtti.

Kvirikaşvili, "Görüşmede özellikle bölgedeki sorunları ele aldık ve devletlerimizin sürdürülebilir kalkınması için, barış ve istikrarın sürdürülmesinin son derece önemli olduğunu vurguladık." dedi.

Ermenistan Başbakanı Karapetyan da Tiflis'te bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek Gürcü mevkidaşıyla görüşmesinde iki ülke için önemli konuları değerlendirdiklerini söyledi.

Karapetyan, "Mevcut işbirliğinin sürdürülmesinin teşviki konusunda anlaştık. Bölgesel işbirliği yönünde yeni yaklaşımlar üzerine konuştuk ve eminim ki biz burada yeteri kadar büyük bir potansiyele sahibiz. Biz, Gürcistan vatandaşlarının Ermenistan'ı yatırım yapabilecekleri bir ülke olarak görmelerini istiyoruz ve bu yönde elimizden geleni yapacağız." ifadelerini kullandı.

Hükümet binasından ayrılan Karapetyan, Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili tarafından Cumhurbaşkanlığı'nda kabul edildi. Basına kapalı yapılan kabulde, taraflar arasındaki ilişkiler, bölgesel gelişmeler ve güvenlik konuları değerlendirildi.

Karapetyan'ın yarın Tiflis'ten ayrılması bekleniyor.

Kaynak: AA / Güncel

Ermenistan Gürcistan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title