Haberler

Ermenek'te Kömür Ocağında İşçilerin Mahsur Kalması

AFAD: "Acil durum müdahale çalışmalarının etkin yönetilmesine yardımcı olacak AFAD Mobil Koordinasyon Merkezi olay mahalline konuşlandı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Ermenek'teki özel şirkete ait maden ocağında su baskını nedeniyle mahsur kalan işçilere ilişkin, mobil koordinasyon merkezinin bölgede konuşlandığını bildirdi.

AFAD'dan yapılan açıklamada, arama kurtarma çalışmalarının AFAD koordinasyonunda gece boyunca da devam edeceği belirtildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanları ile birlikte AFAD Başkanının da müdahale çalışmalarını yerinden yönetmek üzere alanda bulunduğu kaydedildi.

"Olayın meydana geldiği ilk andan saat 19.00'a kadar 2'si yaralı olmak üzere 16 işçinin göçük altından sağ kurtulduğu kazada, arama kurtarma çalışmaları AFAD koordinasyonunda gece boyunca da sürecek" denilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Acil durum müdahale çalışmalarının etkin yönetilmesine yardımcı olacak AFAD Mobil Koordinasyon Merkezi de olay mahalline konuşlandı. Madendeki suyun tahliyesini sağlayacak 2 büyük motopomp çalışıyor, motopomplara destek olacak 3 pompanın da kurulumuna başlandı. Arama kurtarma çalışmaları, 353 kişilik ekip ile 2 uçak, 3 helikopter, 21'i ambulans ve 9'u AFAD arama-kurtarma aracı olmak üzere 51 araçla AFAD koordinasyonunda sürüyor. Diğer işçilerin kurtarılabilmesi için madendeki suyun motopomplar ile tahliye edilmesi çalışması devam ediyor. Karaman, Konya, Mersin, Adana, Zonguldak ve Kütahya'dan arama kurtarma ekipleri de bölgeye sevk edildi.  AFAD arama kurtarma ekipleri, olay mahallinde çalışmalarını sürdürüyor.

Alana çok sayıda motopomp, 3 seyyar aydınlatma cihazı, 10 büyük çadır, seyyar mutfak, mobil yatakhaneler, 700 battaniye, kumanya ve içecek sevk edildi; 7 mobil baz istasyonu kuruldu, kumanya ve içecek sağlandı. Gelişmeler AFAD tarafından 7/24 takip edilmektedir." - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Ermenek Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title