Haberler

Ermenek'te Kömür Ocağında İşçilerin Mahsur Kalması

Türkiye'yi hüzne boğan kaza nedeniyle Ermenek ilçesine bağlı Güneyyurt beldesinde hayat, adeta durma noktasına geldi Bölgedeki maden ocaklarında çok sayıda çalışanı olan belde sakinleri, başka gelirleri bulunmadığı için maden ocaklarının açılmasını ancak iş güvenliğinin de sağlanmasını istiyor Güneyyurt'un eski belediye başkanlarından Şükrü Arı: "Hükümet bu maden ocaklarını ya kapatacak ya da madenleri düzenli şekilde denetleyip açacak.

MURAT ASLAN - Ermenek ilçesinde Türkiye'yi hüzne boğan maden kazasının etkisini en derinden yaşayanlar, maden ocağının yakınındaki Güneyyurt beldesi sakinleri. Ekonomik hareketliliğin durma noktasına geldiği beldede başta esnaf olmak üzere hemen herkes, gerekli önlemler alındıktan sonra maden ocaklarının yeniden faaliyete geçmesini istiyor.

En önemli geçim kaynağı bölgedeki madenlerde çalışan işçilerin aldığı maaş olan beldede hissedilen acı ve sadece kazanın yaşandığı ocak değil, Cenne Maden Sahası'ndaki diğer 8 maden ocağında da kömür üretiminin durması, belde esnafını iş yapamaz hale getirdi. Belde sakinleri ve esnafın ortak talebi, en önemli gelir kaynakları olan maden ocaklarının kapanmaması.

Güneyyurt'un eski belediye başkanlarından Şükrü Arı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bundan sonra ne olacağına hükümetin karar vereceğini söyledi.

Arı, "Hükümet bu maden ocaklarını ya kapatacak ya da madenleri düzenli şekilde denetleyip açacak. Zaten açılmazsa bu memleketin hali berbat. Herkes oradan ekmek yiyor" dedi.

"Ocaklar kapanınca hayat duruyor"

Beldede çay ocağı işleten Kerim İlhan da maden ocaklarının beldenin bel kemiği olduğunu, ocaklar bulunmadığı zaman Güneyyurt'ta her şeyin aksadığını vurguladı.

İlhan, "Esnafın, herkesin işi, düzeni aksıyor. Yani bu ocaklara herkese uyan şekilde bir çözüm bulunması gerekir. Ocakları kapatmak da bir çözüm değil. Ocaklar kapanınca adeta hayat duruyor. Kaza oldu, milletimiz hep hüzünlü" diye konuştu.

Belde sakinlerinden Ahmet Öztürk ise "Ocaklar kapanmaz. Devletin koyduğu nizama intizama riayet eden ocağı çalıştıracak, uymayan ocak da çalıştıramayacak" diye konuştu.

Öztürk, iş kazalarına karşı denetimin yetersiz olduğunu savunarak, bunun için önlem alınmasını istedi. - Karaman

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Öztürk Güneyyurt Türkiye Ermenek Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title