Haberler

Erkul,Esnafı Dinledi

Güncelleme:

Milliyetçi Hareket Partisi Balıkesir Milletvekili aday adayı Karani Erkul ve MHP Bandırma İlçe Başkanı Hakan Güzel, Bandırma Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifinde esnaf odalarının başkan ve yöneticileriyle bir araya geldi.

Ziyarette konuşan MHP Balıkesir Milletvekili aday adayı Karani Erkul, AK Parti iktidarı döneminde uygulanan yanlış ekonomik politikalardan dolayı çok sayıda esnafın kepenk kapatmak zorunda kaldığını söyledi. Erkul "Yükselen dolar, piyasaların durgunluğu; orta ve küçük ölçekli esnafın kepenk kapatmasına sebep oluyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) verilerine göre, sadece 1 ayda 'İş yapamadığı' için kepenk kapatan esnaf sayısı 56 bini geçti. AKP iktidarında ekonominin uzun süredir geri plana itilmesi sebebi ile piyasalarda yaşanan büyük durgunluk esnafı vurdu. Son 10 yılda 460 bin esnaf dükkanını kapattı" dedi.

Erkul "Ekonomik daralmayı en çok hisseden kesimin başında küçük esnaf geliyor. Ayakta kalamayan berber, manav ya da bakkal kepenk indiriyor. Son yıllarda yüz binlerce kişi işyerini kapatarak ya işçi oldu ya da ticari hayattan tamamen çekildi. Ekonomide büyüme söylemlerine karşın esnafın kepenk indirmesi, sadece belli meslek kollarıyla ilgili değil. Esnafların kan kaybında, sosyal güvenlik primlerinin yüksekliği ve vergilerde önemli rol oynuyor. Kazandığıyla vergi ve primini ödeyemeyen esnaf, kurtuluşu kepenk indirmekte buluyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Balıkesir Ak Parti Bandırma Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title