Haberler

Erkekler Kadına Yönelik Şiddete Karşı Eğitimden Geçiyor

Kadına yönelik aile içi şiddetin önlenmesi için Sosyal Dönüşüm Vakfı'nın Ataşehir Belediyesi ile yaptığı protokolle belediyenin bin erkek çalışanına kadına yönelik şiddete karşı eğitim verilmeye başlandı.

Kadına yönelik aile içi şiddetin önlenmesi için Sosyal Dönüşüm Vakfı'nın Ataşehir Belediyesi ile yaptığı protokolle belediyenin bin erkek çalışanına kadına yönelik şiddete karşı eğitim verilmeye başlandı. Belediye çalışanlarına şiddete karşı eğitim vermek için Almanya'dan Hannover Belediyesi Aile ve Gençlik Dairesi uzmanlarından Hannover Erkekler Bürosu Eğitmeni Gül Anna Minci Türkiye'ye geldi.

Belediye çalışanı erkeklerin günde 4 saat haftada 6 gün katılacağı eğitimin amacı; erkeklerin günlük hayatlarında var olan, normal saydıkları şiddetle yüzleşmeleri ve bunun sorumluluğunu üstlenmelerini sağlamak.

Hannover Erkekler Bürosu Eğitmeni Gül Anna Minci, Türkiye'de böyle bir çalışma alanı yarattıkları için Sosyal Dönüşüm Vakfı ve Ataşehir Belediyesi'nin olumlu bir çalışma yaptığı belirterek, kadına yönelik şiddetin her gün arttığı ülkemizde bu tür eğitimlerin yaygınlaştırılması gerektiğini vurguladı.

Kadına yönelik şiddete karşı eğitime katılan erkek belediye çalışanları böyle bir çalışmaya katıldıkları için çok mutlu olduklarını, eğitimin devam etmesini istediklerini söyledi. 6 yıl önce eşinden boşanan ve evliliği sırasında eşine şiddet gösterdiğini söyleyen bir erkek, bu eğitimin hayatına çok şey kattığını artık ilişkilerinde çok daha kontrollü davranacağını belirtti.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi de eğitime katıldığını, bu çalışmanın toplumun tüm katmanlarına yayılması için çalışmalar yapacaklarını dile getirdi ve sözlerine şöyle devam etti: "Yetiştiğimiz toplumun, hatta bizzat annelerimizin bize öğrettiği 'erkeklik egosuyla' ile baş etmeyi erkeklerin öğrenmesi gerekiyor." - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hannover Ataşehir Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title