Haberler

Ergenekon Davası'nda 237'inci Duruşma

Ergenekon Davası'nın 237'inci duruşmasında İstanbul eski Organize Suçlar Şube Müdür Yardımcısı Ahmet İhtiyaroğlu, tanık olarak dinlendi.

Ergenekon Davası'nın 237'inci duruşmasında İstanbul eski Organize Suçlar Şube Müdür Yardımcısı Ahmet İhtiyaroğlu, tanık olarak dinlendi. İhtiyaroğlu, "1999 yılında Haluk Kırcı'yı emniyet olarak biz gözaltına aldık. Kırcı, Susurluk kazasında kaybolan çantayı kendisinin aldığını söyledi" dedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'de görülen 65'i tutuklu 274 sanıklı Ergenekon Davası'nın 237. duruşması başladı. Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde bulunan küçük salonda yapılan duruşmada Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu, emekli Tuğgeneral Veli Küçük, eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin'in de aralarında bulunduğu 33 tutuklu hazır bulundu. 16 celse men edilen CHP İzmir Milletvekilli Mustafa Balbay ve gazeteci Tuncay Özkan ile eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal'ın da aralarında bulunduğu 32 tutuklu sanık duruşmaya katılmadı. Duruşmada ayrıca eski Organize Suçlar Şube Müdürü Adil Serdar Saçan da hazır bulundu.

AHMET İHTİYAROĞLU DİNLENDİ

Duruşmada tutuksuz sanık Adil Serdar Saçan'ın savunma tanığı olarak gösterdiği İstanbul eski Organize Suçlar Şube Müdür Yardımcısı Ahmet İhtiyaroğlu tanık olarak dinlendi. Tanık İhtiyaroğlu, Ergenekon soruşturması kapsamında kendisi hakkında da inceleme başlatıldığını belirterek, kendisi hakkında verilen takipsizlik kararının bir örneğini mahkemeye sundu. Tuncay Güney'in 2001 Mart ayında yapılan mülakatına ilişkin video görüntülerinin izletildiği duruşmada, mülakatı yapan tanık İhtiyaroğlu'na sorular soruldu.

BİZDE ŞÜPHELİNİN GÖZÜNÜ KAPAMA YOKTUR

Mülakata ilişkin görüntülerde Tuncay Güney'in "Dün gece gözüm bağlıyken" sözleri üzerine Mahkeme Başkanı Hüsnü Çalmuk, "Bir gece önceki sorguda gözleri bağlı mıydı, siz de gözü kapalı ifade alınır mı?" diye sordu. Tanık İhtiyaroğlu da "Hayır Kesinlikle yok. Nezaret psikolojisinde insanlar genelde az anlatır. Güney, Asayiş Şube'de kalırken belki tedirgin olmuştur. İstihbarat şubenin elemanlarıyla beraber kalmışlar. Asayişin nezarethanesinde hiç uyumamış o gece. Biz ilk gece uyuttuk dinlendiğinde herşeyi anlatır diye düşündük. Ama biz kesinlikle gözünü bağlamadık. Organizede bizimkiler deşifre olmamak için bazen kar maskesi takar. Ama biz de şüphelinin gözünü kapama yoktur" diye cevap verdi.

GÖRÜNTÜ ALIN DENİLDİĞİ İÇİN KAYIT YAPILDI

Sorular üzerine tanık İhtiyaroğlu, "Aslında biz mülakatın görüntüsünü almayacaktık. Normal ifadeye geçecektik. Ancak Adil Bey(Adil Serdar Saçan) Başsavcı Aykut Cengiz Engin ile görüşmüş. Görüntü alın denildiği için kayıt yapıldı" diye cevap verdi.

ÖZELLİKLE ÇANTAYI SORUYORUM

Tanık İhtiyaroğlu'na, Tuncay Güney'in Susurluk Kazasına ilişkin anlatımlarına ilgili sorular soruldu. Güney'in, Susurluk kazasının ardından Abdullah Çatlı'ya ait olduğu iddia edilen çantayı 'Drej Ali' lakaplı Ali Yasak'ın alarak Veli Küçük'e verdiği şeklindeki beyanları üzerine tanık İhtiyaroğlu şunları söyledi: "1999 yılında Haluk Kırcı'yı emniyet olarak biz gözaltına aldık. Kırcı, Susurluk kazasında kaybolan çantayı kendisinin aldığını söyledi. Hatırladığım kadarıyla çantayı hastaneden almış. Güney ise başkalarının aldığını söylüyor. Ben de bu yüzden özellikle mülakat sırasında Tuncay Güney'e çantayı soruyorum"

SUSURLUK KAZASI İLGİLİ BİLİNENLERİ ORTAYA ÇIKARDIK

Güney'in, Çatlı'nın kazanın ardından öldürüldüğüne ilişkin ifadeleri üzerine İhtiyaroğlu, "Tuncay Güney, 'Çatlı'yı vurdular' diyor. Özellikle soruyorum. Soruya soruyla cevap veriyor, konuyu değiştiriyor. Bu anlatımları otopsi raporları ve önceki beyanlarla çelişiyor. Biz, Susurluk kazasıyla ilgili bilinenleri ortaya çıkardık" şeklinde konuştu. İhtiyaroğlu, Tuncay Güney'in anlattığı bir çok konuya ilişkin yapılan soruşturmalarda bizzat kendisinin yer aldığını belirterek, Güney'in beyanlarının çeliştiğinin altını çizdi. Duruşmaya öğle arası verildi. - İstanbul / Silivri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tuncay Güney Haluk Kırcı Susurluk İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title