Haberler

Ergenekon Kararları Sonrası Kim Kaç Yıl Yatacak

Güncelleme:

Ergenekon'da ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan sanıklar 36 yıl, Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ ise 30 yıl cezaevinde kalacak.

Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin dün verdiği kararların Yargıtay'ca aynen onaylaması durumunda, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ 30 yıl cezaevinde kalacak. İP Genel Başkanı Doğu Perinçek gibi ağırlaştırılmış hapis cezası üzerine süreli hapis cezası alan sanıklar ise 40 yıl cezaevinde bulunacaklar.

BUNDAN SONRA NE OLACAK?

Radikal'de yer alan habere göre; mahkeme önümüzdeki günlerde sanıklara verdiği cezaların nedenlerinin yer aldığı gerekçeli kararını açıklayacak. Ardından dosya Yargıtay'a gidecek. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Balyoz davasında olduğu gibi oluşturacağı bir savcı ekibi ile dava dosyası inceleyerek tebliğnamesini hazırlayacak. Sonra dava dosyası karar için Yargıtay 9. Ceza Dairesi'ne gönderecek. Sanıkların büyük bölümünün 10 yılın üzerinde ceza alması nedeniyle daire, Balyoz davasında olduğu gibi temyiz incelemesini duruşmalı yapacak. Avukatlar savunma yapacak.

GÖZLER YARGITAY'DA

Yargıtay, kararı hukuka uygun bulursa onayacak, bu durumda sanıklar cezalarını çekmek üzere cezaevine gönderilecek. Yargıtay'ın kararı bozması halinde, dava dosyası yeniden yargılamanın yapılabilmesi için İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilecek.

NE KADAR YATACAKLAR?

İnfaz Kanuna göre, bazı Ergenekon sanıkların cezaevinde yatacakları süreler şöyle:

MÜEBBETLER - 30 YIL: Hurşit Tolon, Fuat Selvi, Nusret Taşdeler, Hasan Ataman Yıldırım, emekli Orgeneral Mehmet Eröz, İlker Başbuğ , eski Ortodoks Patrikhanesi Basın Sözcüsü Sevgi Erenerol, emekli Orgeneral Şener Eruygur, Mustafa Özbek gibi isimler 30 yıl cezaevinde kalacak.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBETLER - 36 YIL: Dursun Çiçek, Fuat Selvi, Hasan Iğsız 36 yıl cezaevinde yatacak.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET ARTI SÜRELİ HAPİS CEZASI ALANLAR - 40 YIL: Tuncay Özkan, Doğu Perinçek, Alparslan Arslan, Muzaffer Tekin, Veli Küçük 40 yıl cezaevinde kalacak.

SÜRELİ HAPİS CEZASI ALANLAR:

Emekli Albay Arif Doğan: 47 yıl 3 ay ceza aldı. Cezaevinde 35 yıl 4 ay cezaevinde yatacak.

Sedat Peker (Çete lideri): 10 yıl ceza aldı. 7. 5 yıl cezaevinde yatacak.

Yalçın Küçük: 22 yıl 6 ay cezaevi aldı. 16 yıl 8 ay cezaevinde kalacak.

Hasan Atilla Uğur: 29 yıl 3 ay ceza aldı. Cezaevinde 21 yıl 9 ay kalacak.

Kemal Alemdaroğlu: 15 yıl 8 ay ceza aldı. Cezaevinde 11 yıl 7 ay cezaevinde kalacak.

Sinan Aygün: 13 yıl 6 ay ceza aldı. Cezaevinde kalacağı süre 10 yıl .

İbrahim Şahin: 49 yıl 4 ay ceza aldı. Cezaevinde kalacağı süre 37 yıl.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title