Haberler

Ereğli'de Tatbikat

Ereğli ilçesinde, olası deprem, yangın, tahliye ve trafik kazası üzerine arama kurtarma tatbikatı düzenlendi.

Ereğli ilçesinde, olası deprem, yangın, tahliye ve trafik kazası üzerine arama kurtarma tatbikatı düzenlendi.

Merkez Anadolu Lisesi'nde senaryo gereği meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki depremin ilçede hissedilmesi üzerine Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğüne, büyük hasar gören okulda yangınların başladığı, üst katlarda öğrencilerin mahsur kaldığı ihbarı yapıldı.

İhbarı alan ekipler, senaryo gereği öğrencilerin deprem sonrası güvenli şekilde okul dışına tahliyesini sağlarken, yaralanan ve yangından etkilenen öğrenciler ise ekiplerin müdahalesiyle taşındı. Ekipler, daha sonra içeride mahsur kalan öğrencileri pencereden halat yardımıyla kurtardı.

Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, gazetecilere yaptığı açıklamada, 28 Şubat Sivil Savunma Günü dolayısıyla ilçedeki okullarda yangın, arama-kurtarma, tahliye, trafik kazası gibi tatbikatlar gerçekleştirdiklerini söyledi.

Öğrencilere verilen bilgilerin hayati derecede önemli olduğunu anlatan Ateş, "Öğrencilerimize yangın anında, deprem anında veya trafik kazasında yapılması gerekenleri hem uygulamalı hem de anlatım şeklinde gerçekleştirdik. Amacımız olası bir afet durumunda öğrencilerimizin hazırlıklı olmaları, öncesinde, esnasında ve sonrasında neler yapmaları gerektiğine dikkat çekmek. Tatbikatımız gayet başarılı geçti." diye konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz da yaşanabilecek doğal afet durumlarında öğrencilerin ve görevlilerin gerçek durumlara karşı hazırlıklı olmalarının sağlandığını kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title