Haberler

Erdoğan: Teröre Destek Veren Ülkelere Sesleniyorum, Koynunuzda Yılan Besliyorsunuz (2)

Cuma'yı KILDIĞI CAMİNİN AÇILIŞINI YAPTIÇanakkale Deniz Zaferi'nin 101'inci yıldönümü etkinlikleri için kente gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, stadyumdaki törenlerin ardından Cuma Namazı'nı kılmak için Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) İlahiyat Fakültesi'nde yapımı tamamlanan Tacetttin Aslan Camii'ne hareket etti.

Cuma'yı KILDIĞI CAMİNİN AÇILIŞINI YAPTI

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101'inci yıldönümü etkinlikleri için kente gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, stadyumdaki törenlerin ardından Cuma Namazı'nı kılmak için Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) İlahiyat Fakültesi'nde yapımı tamamlanan Tacetttin Aslan Camii'ne hareket etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da eşlik etti. Cami çevresinde yoğun güvenlik önlemi alındı. Namazın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, caminin açılışını yaptı. Cumhurbaşkanlığı korumaları çocuklara oyuncak dağıttı. Daha sonra ise Cumhurbaşkanı Erdoğan Çanakkale valiliğini ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Valilik ziyaretinde polis merasim mangası karşıladı. Valilikteki ziyaretin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, helikopterle Şehitlikteki törenlere katılmak için tarihi Gelibolu Yarımadasındaki Şehitlik Abidesine geçti.

YOĞUN GÜVENLİK

Şehitlikteki törenlerde, askerin aldığı sıkı güvenlik önlemleri dikkat çekti. Tören alanına üst rütbeli askerlerde dahil olmak üzere araç girişine izin verilmedi. Basın mensupları da dahil olmak üzere, tüm davetliler tek tek arandı. Malzemeleri X-Ray cihazından geçirildi. Basın mensuplarının, fotoğraf makinalarına da, güvenlik gerekçesiyle, askerler tarafından deneme çekimleri yaptırılıp, görüntülerine bakıldı.

TÖREN ALANINA İLK GENELKURMAY BAŞKANI GELDİ

Davetliler ve protokol üyeleri için karşılıklı iki portatif tribünün kurulduğu tören alanına ilk olarak Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi ile geldi.

Orgeneral Akar, burada silah arkadaşlarını ve portatif tribünlerdeki özel davetlileri, gazileri selamladı. Basın mensuplarına ayrılan bölümden geçtiği sırada, aynı şekilde selam verdi. Bu sırada törenin başlangıcına kadar, burada bulunan askeri bando da marşlar çaldı. Protokol üyelerinin ardından ise Cuma namazını kent merkezinde kılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, helikopterle tören alanına geldi. Pistten tören alanına yaya olarak geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisini karşılayan atlı süvarilerle bir süre sohbet edip ardından yerine geçti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra törenlere, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Çanakkale Valisi Hamza Erkal, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Ahmet Serdar Gündoğdu, Çanakkale Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan, milletvekilleri ile yabancı askeri yetkililer katıldı.

ŞEHİTLERİNE KOŞTULAR

Şehitlikteki tören, anıta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'nın çelenk koymasıyla başladı. Ardından Türk Silahlı Kuvvetleri adına Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve Çanakkale Valisi Hamza Erkal da anıta çelenk bıraktı. Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve saygı atışının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri adına konuşan Tuğgeneral İsmail Gürgen, Çanakkale Zaferi'nin, önemini anlatıp, "Milletçe her sayfası şehitlerimizin kanlarıyla yazılmış Deniz Zaferi'nin 101'inci yıldönümünü kutluyoruz. Şehitlerimizi anmak için huzurlarınızdayız. Zafer, Osmanlı'nın, Birinci Dünya Savaşı'na kazanmasına yetmemiştir ama yokluk içindeki ordunun, iyi sevk ve idare edilirse, neler yapabileceğini göstermiştir. Yoksul ve yorgun Türk ulusuna, kendi öz benliğini, özgüvenini hatırlatacak, 1919 yılında başlayacak kurtuluş mücadelesinin tohumlarını atmıştır. Mustafa Kemal adının Türk milletinin gönlünde yeşermesini sağlamıştır. Çanakkale, Balkan savaşı yenilgisinden sonra bir daha ayağa kalkamaz denilen bir milletin, bütün dünyayı, hayretler içinde bırakan silkiniş ve diriliş destanıdır. Siperlerde çarpışıp can veren iki düşman iken öldükten sonra koyun koyuna yatıp dost olan kahramanların savaşıdır" dedi.

ŞEHİTLERE DE SESLENDİ, SÖZ VERDİ

Konuşmasında şehitlere de seslenen Tuğgeneral İsmail Gürgen, "Kurtuluş Savaşı şehitleri, Kore ve Kıbrıs şehitleri, bölücü terör örgütüyle, mücadelede şehit düşen Mehmetçikler ve içi evlat acısıyla yanan şehit anne ve babaları, şehit eşleri, babalarının kaybeden yetim yavrular ve aziz Türk milleti, sizlere söz veriyoruz ki, vatan için, millet için, bayrak için verdiğimiz her can, akıttığımız her damla kan, kararlılığımızı iki katına çıkarmakta, bize bıraktığınız kutsal emanetinize, sahip çıkma irademize, sonsuz bir güç vermektedir. Tüm şehitlerimiz, huzur içinde uyuyunuz. Emanetiniz, emin ellerdedir. Bu eller, teslim aldığımız emaneti, dünya durdukça çelik bileğiyle, sımsıkı kavrayacak, kendisinden sonra sağ kalana teslim etmeden son nefesini vermeyecektir" dedi.

MİLLİ SAVUNMA BAKANI KONUŞTU

Daha sonra kürsüye Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, geldi. Konuşmasına "Tarihimizin en kanlı sayfalarından birisi olan 101 yılı kutlu olsun" sözleriyle başlayan İsmet Yılmaz, "Bir zaferin büyüklüğü rakibin büyüklüğüyle doğru orantılıdır. Büyük zaferde savaştığımız dönemin en güçlü ülkeleriydi. Üzerinde güneş batmayan topraklara, yenilmez olan donanmanın sahipleriydiler. Bu zafer Türk milletine özgüven kazandırdı. Bunun sonrasında, bu özgüvenle İstiklal Savaşı verildi. Çanakkale Zaferi, İstiklal Savaşı'nın ön sözcüğüdür. Tüm şehitlerimizi saygıyla rahmetle anıyorum. Bizler için bu ülkende özgürce yaşamanın bedelini, evlatları tarafından can ve kan olarak ödenmiştir. Dün bu bedel ödendi, bugün de bu bedel ödeniyor. Yarın da ödenmeye devam edecektir. Çünkü şehitliği paye olarak görenler var. Bu ülkede ezan dinmez, bayraklar inmez diyenler var. Bunlar var oldukça bu millete kimse diz çöktüremeyecektir. Ta ki yurttaki son ocak sönene, harbe giren son nefer şehit olana kadar. Huzur içinde uyuyun şehitlerimiz. Mirasınızı, ilelebet yaşatacağız. En güçlü dönemlerinde bu milleti dize getiremeyenler, bugün de getiremeyeceklerdir" dedi.

TÜRK YILDIZLARI NEFES KESTİ

Törenin bitmesiyle protokol üyeleri, bu kez anıtın boğaza bakan seyir bölgesindeki portatif tribüne geçti. Burada, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın akrobasi timi olan Türk Yıldızları, boğaz üzerinde gösteri uçuşu yaptı. Nefes kesen gösterileri, törene katılanlarca büyük ilgiyle izlenen Türk Yıldızları, bu yılki faaliyetlerini, Çanakkale ve son dönemlerde ülkenin çeşitli yerlerinde şehit olan Türk Silahlı Kuvvetleri ile emniyet mensupları, köy korucuları anısına düzenledi. Türk Yıldızları'na ait uçaklarının gövdelerine, 369 şehidin isimleri yazıldı. Gösterinin adından ise Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı, gemiler saygı geçişi yaptı. Tören, basına kapalı olarak gerçekleştirilen şehitlik defterinin imzalanması, kuran okunması, şehit mezarlarının ziyaret edilmesiyle sona erdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan İsmail Kahraman Hulusi Akar Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Buca Belediyesi hangi parti? Buca Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek?
title