Haberler

Erdoğan: "Salon sosyeteleriyle bu ülke yönetilmez'' -

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Salon sosyeteleriyle bu ülke yönetilmez. Toprağı eşeleye eşeleye, o nasırlı ellerle, el ele omuz omuza yürüyenlerle biz ayağa kaldırdık Türkiye'yi" dedi.

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Salon sosyeteleriyle bu ülke yönetilmez. Toprağı eşeleye eşeleye, o nasırlı ellerle, el ele omuz omuza yürüyenlerle biz ayağa kaldırdık Türkiye'yi" dedi.

Tekirdağ Valiliği önündeki mitingde halka hitap eden Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Diyarbakır'a gittiğini anlatarak, "Ne yaptı biliyor musunuz? Bir salon toplantısı yaptı, döndü. O kadar. Daha başkasını yapamaz. Bunlar bu" diye konuştu.

Erdoğan, Dersim katliamının CHP iktidarı döneminde olduğunu kaydederek, "Dersim katliamına karşı Kılıçdaroğlu'nun bir ifadesini duydunuz mu? Duyamazsınız. Çünkü failleri kendileridir. Onun mensubu olduğu CHP'dir. Ben bu devletin Başbakanı olduğum için özür diledim ama o dileyemez. Niye? Onda böyle bir vefa, idrak yok. İdraki meali bu küçük akla gerekmez, zira bu terazi bu kadar sıkleti çekmez. Bunların Türkiye'yi büyütmek, Türkiye'ye ufuk çizmek, vizyon kazandırmak gibi dertleri de yok. Bunlar sadece korkutuyor. Toplumu geriyor, kutuplaştırıyor. O sayede ayakta kalmaya çalışıyorlar" ifadelerini kullandı.

CHP'nin yıllarca millete tepeden baktığını anlatan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bunlar da gurur var, kibir var. Zaten onunla ayakta duruyorlar. Dikkat edin, bunlar kaymak takımın partisidir. Masumların, mağdurların, mazlumların değil. Kendilerine oy vermeyenlere, hakaret ederler. Hatırlıyorsunuz değil mi, ne diyorlar? 'Bidon kafalı' dediler, 'göbeğini kaşıyan adam' dediler, 'koyun sürüsü' dediler, 'makarnacı', 'kömürcü' dediler. Yıllardır bunu söyleyen CHP, şimdi çıkmış seçmenine ne diyor, kendi arkadaşlarına ne diyor? 'Tıpış tıpış sandığa gideceksiniz' diyor. Kürsüye de vuruyor ha. 'Tıpış tıpış sandığa gideceksiniz' diyor. CHP, kendi seçmenine koyun muamelesi yapıyor. Hiç kimseye danışmadan, istişare etmeden, tepeden inme bir şekilde, dayatma bir aday çıkardılar. 'İşte aday bu, gidip buna oy vereceksiniz' dediler. 'Oy vermeyeceğiz' diyenlere de kaba bir dille, 'tıpış tıpış gidip oy vereceksiniz'... Benim CHP'li kardeşim, inşallah 10 Ağustos'ta bu dayatmaya, bu kaba üsluba sandıkta gereken cevabı verecektir. Ben buna inanıyorum. Salon sosyeteleriyle bu ülke yönetilmez. Toprağı eşeleye eşeleye, o nasırlı ellerle, el ele, omuz omuza yürüyenlerle biz ayağa kaldırdık Türkiye'yi. Biz milletin içinden çıktık. Onun için de hamdolsun 12 yıl, 8 seçim hepsinde büyüyerek geldik. Niye? Milletimiz bizi iyi takdir etti. Milletimiz bizi layık olduğu yere taşıdı. İnşallah cumhurbaşkanlığı seçimlerinden de içinden biri olarak, Erdoğan evladını oraya taşıyacaktır, ben buna inanıyorum. MHP'li kardeşim de bunu yapacaktır, ben buna inanıyorum."

- "Aldığım edep, aynı dille cevap vermeye mani oluyor"

Başbakan Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin her türlü hakareti yaptığını, şimdi bir tane daha çıktığını, onun da hakaret etmeye başladığını söyledi.

Kendisinin aldığı edep dersinin aynı dille cevap vermesine mani olduğunu ifade eden Erdoğan, "Vermedim, vermem. Aslında yetiştiğim yer Kasımpaşa. Gereğini yaparım ama aldığım ders buna müsaade etmez. Benim ahlak anlayışım, buna müsaade etmez. Çünkü biz milletimizle bu yolda, bu şekilde yürüdük, bu şekilde yürümeye devam edeceğiz" dedi.

Erdoğan, muhalefeti eleştirerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bakınız şu anda hiçbir konuda karar almıyorlar. Hiçbir konuda kalkıp da bu milletin derdiyle dertlenemiyorlar. Ne diyor adayları? Çok enteresan. Ben diyor, 'İcraatın başı değilim' diyor. Nesin ya? Yani cumhurbaşkanı, orası afedersiniz, orası vitrin saksılarının olduğu bir yer değil. Orası icra makamı. Orada yan gelip yatamazsın, çalışacaksın. Bu milletin birliği, beraberliği, bütünlüğü, neredeyiz, nereye gidiyoruz, bunun takipçisi olacaksın. Ama haberi yok bu işlerden."

- "Devletin içinde devlet olmaz"

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan, kendilerinin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile el ele, omuz omuza vererek bir sıçramayı yakaladıklarına işaret ederek, "Ama ondan önce maalesef, aynı böyle bir yapı vardı, istediğimizi gibi bir sıçramayı o dönemde zar zor yürüttük. Öyle de olsa, böyle de olsa milletim, inanıyorum ki 10 Ağustosta birinci turda gereken cevabı, bu CHP üst yönetimine, MHP'nin üst yönetimine, HDP'nin üst yönetimine verecektir" değerlendirmesinde bulundu.

Kendilerinin farklı olduklarına, hiçbir şekilde ayrımcılık yapmadıklarına vurgu yapan Erdoğan, yaradılanı Yaradan'dan ötürü sevdiklerini ifade etti.

Başbakan Erdoğan, onun için Afyonkarahisar'dan yola çıkarken, "tek millet" dediklerini anımsatarak, şunları söyledi:

"77 milyon tek milletiz. İki; ne dedik? 'Tek bayrak' dedik. Çünkü bu bayrak rengiyle şehidimizin kanı, hilaliyle bağımsızlığımızın ifadesi, yıldızı şehidimizin simgesi. Şair ne diyor: 'Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır / Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır.' Bu bayrak asla benzer, eş böyle bir şeyi kabul etmez. Bu HDP'ye de gereken cevabı vermemiz lazım. Niye? Son zamanlarda bayrağımıza yönelik yapılan bazı uygulamalar, gereken cevabını bulmaya başladı. Daha ileri giderse, bunun bedeli ağır olur. Bunu bilmeleri lazım. Kongrelerinde Türk Bayrağı'nı asmayı, kendileri için zillet kabul eden bu parti, aslında bu ülkenin demokratik parlamenter sistemi içerisinde dahi yer alamaz, almamalıdır. Bu kadar açık söylüyorum. Alacakları, yapacakları hiçbir şey yok, bunu da bilesiniz. Üç; tek vatan... 780 bin kilometrekareyle tek vatan. Bu vatan toprakları içinde bizim için batı neyse, doğu da güneydoğu da odur. Kuzey neyse, güney de odur. Ayrım yok. 780 bin kilometrekareye aynı hizmeti götüreceğiz. Niye? Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkaracağız. Dört; tek devlet... Devletin içinde devlet olmaz. Son zamanlarda birileri çıktı 'paralel devlet'... Göreceksiniz paralel devleti. Eğer oylarınızla Çankaya'ya çıkarsam şunu biliniz; benim için paralel devlet de paralel yapıyla mücadele bitmeyecektir. Aynı kararlılıkla devam edecektir. Çünkü, bizim ulusal güvenliğimizi tehdit eden bu yapıyı, kesinlikte bitireceğiz. Bunun hiç lamı cimi yok. Çünkü devlet içinde devlet asla olmaz."

(Sürecek)

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Kemal Kılıçdaroğlu Tekirdağ Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor?
500

Yorumlar (1)

Serdar Mert:

Hah biz de onu diyoruz işte. Kasımpaşa külhanbeyleri ile de devlet yönetilmez. Devlet adap ve erkanı gerek buna...

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title