Haberler

Erdoğan: Peygamber Efendimiz Aramızda Olsaydı Bize Ne Derdi?

Güncelleme:

Dünya İslam Bilginleri Barış, İtidal ve Sağduyu İnisiyatifi Toplantısında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'de Gazze'de akan kanlar için çok sert tepki gösterdi.

Dünya İslam Bilginleri Barış, İtidal ve Sağduyu İnisiyatifi Toplantısında İslam alimlerine ve kanaat önderlerine seslenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Hz. Ali'ye Hz. Hüseyin'e nasıl hesap veririz? Mezhepçilik yapmak Kur'an'a karşı gelmektir. Kardeş kardeşi katletmesin" dedi

Dolmabahçe Sarayı'nda, dünyanın dört bir yanından gelen İslam alimlerine ve kanaat önderlerine seslenen Erdoğan, "Hz. Ali'ye Hz. Hüseyin'e nasıl hesap veririz? Mezhepçilik yapmak Kur'an'a karşı gelmektir. Kardeş kardeşi katletmesin" dedi.

Ortadoğu'nun her karışında şu anda kan aktığını ifade eden Erdoğan, "Ne kadar acıdır ki akan kan Müslüman kanıdır. Daha da acıdır ki kan akıtan Filistin'deki hariç yine Müslümandır" şeklinde konuştu.

" Filistin'de insanlık ölüyor"

Başbakan Erdoğan, dünyayı suçlamanın işin en kolay tarafı olduğunu belirterek, Dünya susarken, Batı susarken maalesef İslam dünyası da susuyor" dedi. Erdoğan, " Filistin'de yaşanan, bir mezhep çatışması olmadığı için, bir Şii-Sünni çatışması olmadığı için, oradaki can alıcı mesele maalesef İslam dünyasının da ilgisini çekmiyor. İşte burası yaralayıcı. Oysa hepimiz biliyoruz ki Filistin'de bizim çocuklarımız, bizim yavrularımız ölüyor. Filistin'de bizim öz be öz kardeşlerimiz şehit ediliyor. Filistin'de insanlık ölüyor, insanlık onuru ölüyor. Özellikle de Müslümanların izzeti, şerefi ölüyor. Bakın daha ileri gidiyorum; kim ne derse desin, bizim için önemli olan Rabbimizin rızasını kazanmaktır, kulların rızasını değil"dedi.

"Peygamber Efendimiz aramızda olsaydı bize ne derdi?" diye salona seslenen Başbakan Erdoğan, "Her bir Müslümanın düşünüp kendisine bu soruları sorması gerekiyor. Hz. Hüseyin arkasında bir kan deryası bırakmak için şehit olmadı. Hz. Ömer'in adını duyunca isyan edenlere sesleniyorum. Bizim böyle bir derdimiz yok. Şia'ya sesleniyorum siz neden Ömer adını duymaya tahammül edemiyorsunuz? Biz mezhepçilik yapamayız. Hz. Hüseyin'in katledilmesinden fırkalar üretmek onun aziz ruhuna büyük saygısızlıktır. Yezid'in safında durmak Kuran ve sünnetle bağdaşmaz. Kuran bize emrediyor, Allah'ın ipine hepiniz sımsıkı sarılın ve ayrılmasın. Bu emre uymayıp kardeş kanı akıtmak asla olmaz. Mezhebine bakarak zalimin zulmüne rıza göstermek bu dinde asla olmayan bir durumdur" diye belirtti.

İslam dünyasında akan kan ve gözyaşının bizzat bu coğrafyanın eseri olduğunu dile getiren Erdoğan, İslam alimlerine bu manzaraya daha fazla rıza göstermeme çağrısı yaptı. Erdoğan,"Kardeşin kardeşi katletmesine sessiz kalamayız Tarihi husumetleri bir tarafa bırakmamızın zamanı gelmiştir. İktidara kapılıp kardeş kanı dökmeye dur demeliyiz. Biz Kerbela'dan ders çıkarmalıyız" dedi. Suriye ve Irak'da devam eden kargaşaya duyarsız kalan İslam alimlerini eleştiren Erdoğan, "Dolara mahkum olmuş kişiden alim olmaz. Al üç beş dolar ne diyorlarsa yap. Alim böyle olmaz. Siz yüreğinizi ortaya koyduğunuzda devletler arkanızdan gelecektir. Akşemsettin olmasaydı Fatih olmazdı. Allah'ın rahmetinden ümidimizi kesmiyoruz. Bu anlamlı toplantı kardeşliğimizi hatırlamamıza yardımcı olsun" dedi.

Görmez: Bölgemizde yaşananlara Hiç bir mümin vicdan sessiz kalmamalıdır

Dünya İslam Bilginleri Barış, İtidal ve Sağduyu İnisiyatifi Toplantısı'nda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ise başta Irak, Suriye ve Filistin olmak üzere İslam coğrafyasında yaşananlara hiçbir mümin vicdanın sessiz kalamayacağını dile getirdi. İslam coğrafyasında yaşanan acılara değinen Görmez, "Son yıllardaki hemen hemen tüm Ramazanları acıyla, ıstırapla, kanla göz yaşıyla idrak etmeye başladık. Bu Ramazanda da başka Irak, Suriye ve Filistin olmak üzere İslam dünyasının çeşitli bölgelerinden yüreğimizi burkan, iftarlarımızı zehir eden, orucun manevi ikliminin getirdiği sevinci daha kalbimize değmeden alıp götüren, dilimizle söylemenin bile içimizi kasıp kavurduğu çok acı hadiseler yaşıyoruz. Bugün bölgemizde yaşananlara hiçbir mümin vicdan sessiz kalamaz ve kalmamalıdır." ifadelerini kullandı. İslam dünyasının bölünmüşlüğünden bahseden Görmez, "Eğer bizler bu ve benzeri toplantılardan sonuç alamaz, Müslümanların bir birlerine saldırmalarını engelleyemez, çatışmalara ve ölümlere son veremezsek parçalanmış İslam dünyasından güç devşirenler yıllardır bir açık hapishaneye çevirdikleri Gazze'ye saldırır ve nice masum çocukların, kadınların ve yaşlıların üzerlerine bombalar yağdırmaya devam ederler" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Filistin Suriye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title