Haberler

Erdoğan: Mezhebini Din Edinmiş Olanlarla Başımız Dertte

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizim tek dinimiz İslam'dır. Ne yazık ki mezhebini din edinmiş olanlarla başımız dertte " dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kutlu Doğum Haftası programında "Bizim Sünnilik gibi diye bir dinimiz yoktur, bizim Şia diye bir dinimiz yoktur, bizim tek dinimiz İslam'dır, bunu böyle bilmemiz lazım. Ne yazık ki mezhebini din edinmiş olanlarla başımız dertte, sıkıntı burada" açıklamalarında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı" temalı Kutlu Doğum Programı'nda konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

"Hz. Nebi'yi anmamıza vesile olan Diyanet İşleri Başkanlığı'na huzurlarında teşekkür ediyorum.

Alemlerin Rabbinin övdüğü Hz. Muhammed (SAV) için biz ne söylesek eksik kalır. bize düşen onun şanına uygun bir ümmet olmak için çalışmaktır. Ben Kutlu Doğum etkinliklerini bizi sünnete daha da yaklaştıracağını umuyorum.

"İSLAM DÜNYASI PARAMPARÇA"

Mezhepçilik İslam dünyasını paramparça ediyor. Irak'ta, Suriye'de, Filistin'de ve Yemen'de bunu görüyoruz.

İslam dünyası paramparça bir görüntü içinde. Kardeşin kardeşi öldürdüğü vahim bir tablo var. İslam dünyasının bir kısmı kardeşine ensar olma imtihanından çıkmadı çıkamıyor

DEAŞ gibi terör örgütlerinin yol açtığı tahribat, İslam düşmanlarının çabalarını dahi geride bırakacak düzeye ulaşmış durumda. Bu tür gelişmeler, Müslümanları daha büyük sıkıntılara maruz bırakmanın ötesinde olumlu herhangi bir amaca hizmet etmiyor. İslam'a tam aksine yanlış, olumsuz bakışlar getiriyor.

Biz sorumluluğumuzun farkındayız istikametimizi kaybetmezsek ümmetin kurtuluşu yakındır.

"MEZHEBİNİ DİN EDİNMİŞ OLANLARLA BAŞIMIZ DERTTE"

Bizim Sünnilik gibi diye bir dinimiz yoktur, bizim Şia diye bir dinimiz yoktur, bizim tek dinimiz İslam'dır, bunu böyle bilmemiz lazım. Ne yazık ki mezhebini din edinmiş olanlarla başımız dertte, sıkıntı burada."

"BİR DÖNEM DÜNYAYI KASIP KAVURANLAR İZ BIRAKMADAN GİTMİŞLERDİR"

Yaşadığımız sıkıntılar bizi asla yeise düşürmemelidir çünkü Allah bize yeter. İnsanlık tarihi bunun sayısız örneği ile doludur bir dönem dünyayı kasıp kavuranlar iz bırakmadan gitmişlerdir. Haset ve kin gibi geçmişte birçok toplumu yok eden hastalıkların pençesine düşmeyelim. Peygamberimiz kimseye karşı zor kullanmamıştır onun en büyük gücü tebliğdir. Güney Asya ülkelerine İslam tüccarlar ile ulaşmıştır. Bizim toplumumuzda gönüllü olarak İslam'ı seçmiştir. Bu manzara bölgecilik ve mezhepçilik görüntüsünün ne kadar uzağında değil mi?

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Recep Tayyip Erdoğan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (177)

palamobilWeb@haberler.com:

Meshep ayriminin hata oldugunu simdimi ögrendin gec kaldin keske önceden Böyle düsünseydin AMA suc sadece sende degil malesef bu ülkede Böyle düsünceli insanlar dolu ve islamin yeterince disülkelere rezil ettik tarihe en kötü DIN olarak gectik hayirli olsun demeki insan insan olmayinca DIN bile kurtarmiyor

324
1
yanıtYanıtla
TRABZON:

CEM EVLERİNİ NİYE İBADETHANE SAYMIYORSUNUZ. . . KİLİSE AÇMAYI ÇOK İYİ BİLİYORSUNUZ AMA. .

52
18
yanıtYanıtla
ABIZER:

miletin basida senle derte ama ulkede demirgirasi yok devletli

58
1
yanıtYanıtla
urfali hasanmobilWeb@haberler.com:

Asil bizim basimiz senden terte bas belasi

51
2
yanıtYanıtla
LazolimobilWeb@haberler.com:

Cem evlerine ucube diye benim ebem demisti.

29
23
yanıtYanıtla
BaklanlıMobil-ANDROID:

Sn Cumhurbaşkanımızın söylediklerine aynen katılıyorum.Mesleğini din edinmiş olan kesim candan sevgiden söz ediyor ama kendisinden olmayanlara yaşam hakkı tanımadığı gibi yıllar önce o günün şartlarında gelişen bazı olayları da sanki günümüzde de yapılıyormuş hissiyatına kapılarak her fırsatta ülkemizin masum insanlarına da saldırmaktan geri kalmıyor.

29
19
yanıtYanıtla
NAİM:

ALLAH SİZLERİ KAHRETSİN ŞİMDİDE MEZHEP SAVAŞIMI ATŞLEYECEN EY FANİ AKLINI BAŞINA AL YETER BÖLDÜN BİZLERİ YETER .

23
21
yanıtYanıtla
TEMEL:

Bir rizeli olarak halifemizin arkasındayız. :)

5
39
yanıtYanıtla
DARA:

tam BİR '' DESPOT '' DİKTATÖR KİŞİLİK. . . . ! HER KESİ. . . HER ŞEYİ. . . TEK TİP İNSAN ( ROBOT / PİYON ) OLARAK GÖRMEK İSTEYEN BİR MEGALOMAN !

28
16
yanıtYanıtla
AzerimobilWeb@haberler.com:

Sen de dinini kullanıp Türk halkını aldattın Tayyip bey

27
14
yanıtYanıtla
Tüm 177 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title