Haberler

Erdoğan: Katar Emiri 53 Tane Arap Atı Gönderdi

Güncelleme:

Arap Atı Tanıtımı töreninde atların önemine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, atla karşıladıkları Arap Emiri'nin 53 tane Arap atı göndererek sürpriz yaptığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de düzenlenen Arap atı tanıtımı, Hipoterapi Merkezi ve TİGEM işletmelerindeki tesislerin toplu açılış törenine katıldı. Erdoğan, ''Abdullah Bey'in cumhurbaşkanlığının son dönemlerinde başlatmış olduğu bu atlarla karşılama geleneğini genişleterek devam ettirmeye başladık. Katar Emiri'ni de bu şekilde karşıladık. Döndükten bir süre sonra bir haber gönderdi, bir baktık bir sürpriz. 53 tane Arap atı gönderdi." dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

"12 yıl önce biz bu göreve geldiğimizde batmış tükenmiş bir Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı vardı. A'dan Z'ye her şeyde adeta dışa bağımlı bir Türkiye söz konusuydu. Ama şimdi Avrupa'da 1., dünyada 7. sıraya yerleşmiş bir Türkiye var. Muhalefet partilerinin ileri geri konuştuğunu görüyoruz. İnsan bunu hazmedemiyor. Atın bizim kültürümüzde çok önemli bir yeri var.

"AT ÇOK ASİL BİR HAYVAN"

Kaşgarlı Mahmut'un Divanü Lügati't-Türk'ünde atla ilgili tam 180 tabire yer veriliyor.
Ata verilen önem. Tarihimizde bu var. At çok asil bir hayvan. Atlar uzak hayalleri yakın ettiği için kıymetlidir. Aynı zamanda at, Burak'tır. Peygamber Efendimiz'e Mirac yolculuğunda eşlik eden mübarek hayvandır. Bizim medeniyetimizde at Allah'ın bir nimeti, şefkatle yaklaşılması gereken bir hayvandır. Hangi toplum atla tanışmış, kaynaşmış, bütünleşmişse gelişme genişleme dönemine girmiştir. At aynı zamanda bir medeniyet kurma aracıdır. Geleneksel kültürümüzde cirit başta olmak üzere atla ilgili pek çok oyun bulunuyor.

"ATLARLA KARŞILAMA GELENEĞİNİ DEVAM ETTİRDİK"

Tarihimizin ve medeniyetimizin bu önemli sembolüne sahip çıkmak zorundayız. Abdullah Bey'in cumhurbaşkanlığının son dönemlerinde başlatmış olduğu bu atlarla karşılama geleneğini genişleterek devam ettirmeye başladık. Şu anda bizler 16 devletin bayraklarıyla bunu bütünleştirmek ve bu şekilde kendi geleneğimizi devlet başkanlarına bu şekilde sunalım istedik. Bu çok farklı bir havayı estirdi.

"KATAR EMİRİ 53 TANE ARAP ATI GÖNDERDİ"

Katar Emiri'ni de bu şekilde karşıladık. Döndükten bir süre sonra bir haber gönderdi, bir baktık bir sürpriz. 53 tane Arap atı gönderdi. Şu anda karantinadalar Eskişehir'de. Himayemize alacağız bir süre sonra bunları."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Beştepe Katar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Manuel Lanzini Eyüpspor'a mı geliyor? Manuel Lanzini Eyüpspor'a gelecek? İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500

Yorumlar (153)

RelaxMobil-IOS:

Adamimsin reis. Seninleyiz

7
42
yanıtYanıtla
123Mobil-ANDROID:

reis çok yaşa

10
22
yanıtYanıtla
anlammobilWeb@haberler.com:

Attan düşenin halinden attan düşen anlar.

29
2
yanıtYanıtla
vanlı:

Onlar konuşur Ak Parti yapar. HDP de yakar yıkar yağmalar

19
11
yanıtYanıtla
halk:

Atlar seni sevmezler Tayyip:-))

24
5
yanıtYanıtla
ileri mi gerimi ?:

SAYIN BÜYÜĞÜM TOHUM UCUZLAYACAKMI? MAZOT UCUZLAYACAK MI;? ÜRÜN TARLADA PARA EDECEK Mİ?

27
2
yanıtYanıtla
S.B.:

ŞİMDİ SARAYDA Kİ ATLAR İÇİN DE AYRI AYRI SAMAN İTHAL EDERİZ. . . . . . . . . . . !!!

24
4
yanıtYanıtla
ferhat:

Allah yar ve yardımcın olsun. Din düşmanları ayrıştırıcılar, Irkçılar, bölücüler, parlelciler, darbeciler herbiri bir taraftan ama şimdi misyonerlerin faaliyeti ile hepsi birleşmiş bunca hizmet ekonomik ve demokratik gelişmeye karşı, düşürmek istiyorlar. Biliyoruz ki mısır suriye ve ırak gibi olsun isterler. İnşalah halklar fısat vermeyecek

6
17
yanıtYanıtla
..........:

•ERDOĞAN BİR DÜNYA LİDERİDİR, BİLİMSEL KONUŞUYOR, AVRUPAYA BAK YAŞLI, BU ÜLKEYİ 50 YIL CHP 30 YIL DİĞER PARTİLER YÖNETTİ, ORTADA HİÇ BİR ŞEY YOK , AVRUPA SAVAŞA GİRDİ AMA DÜNYAYA HÜKMEDİYOR. UZAYDA KOLONİ KURUYOR BİZ SAVAŞA GİRMEDİK AMA EKMEĞİ BİLE KARNEYE BAĞLADIK, BU İŞTE BİR TERSLİK YOKMU, DAHA DÜNE KADAR DOKTORA GİTMEK İÇİN GECEDEN KUYRUĞA GİRİYORDUNUZ NE ÇABUK UNUTTUNUZ, TÜP KUYRUĞU YAĞ KUYRUĞU NE ÇABUK UNUTTUNUZ, TENEKE ARABALARA DÜNYANIN PARASINI SAYDINIZ, ŞİMDİ SON MODEL ARABALARA BİNİYORSUNUZ YOLLARA BAKIN, HIZLI TREN , MARMARAY 3 NCÜ KÖPRÜ, HAVAALANI DÜNYA ÇAPINDA PROJEDİR, DÜN BİR YERDE GÖRDÜM YATALAK HASTANIN EVİNE DOKTOR GELDİ, 2001 DE HALK SORUYURDU BU AY MAAŞ YATARMI ACABA, DEPREMDE GÖRDÜNÜZ ECEVİTİN ÇARESİZLİĞİNİ, ANLADINIZMI NEDEN YÜZDE ELLİ OY ALDI, HAZİRANDA YİNE ALACAK, ÇÜNKÜ BU ÜLKE ELİTLERİN DEĞİL CHP NİN BEĞENMEDİĞİ İNSANLARIN ÜLKESİDİR, ERDOĞANDA ELİTLERİN DEĞİL, HALKIN VE TÜM İSLAM ALEMİNİN LİDERİDİR

6
17
yanıtYanıtla
serkan ateşMobil-ANDROID:

Atin intikamı...7 haziranda sandıkta..

16
4
yanıtYanıtla
Tüm 153 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title