Haberler

Erdoğan, Kamu Çalışanları İçin Talimatı Verdi

Güncelleme:

Başbakan Erdoğan, Memur-Sen toplantısında kendisine sunulan kadro ve zam talepleriyle ilgili bürokratlarına "Sorunları çözün" talimatı verdi.

MEMUR-SEN'in düzenlediği 'Büyük Türkiye Buluşması'na katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, burada kamu çalışanlarına müjde verdi. Başbakan Erdoğan, bürokratlara, milyonlarca vatandaşın merakla beklediği kadro ve zam talepleri için talimat verdi.

ERDOĞAN SORUNLARI DİNLEDİ

Memur-Sen Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, Memur-Sen yöneticileriyle toplantı düzenleyen Başbakan Erdoğan'ın, ilettikleri sorunları dinlediğini, sonra da bunların bir an önce çözülmesi için harekete geçilmesini söylediğini belirtti.

ESPRİYİ PATLATTI

"Bizim çözülmesi için dile getirdiğimiz, konu başlığı olarak toplam 25 maddemiz var. Bunların içerisinde 7 maddeyi öne çıkardık" diyen Tonbul, şöyle devam etti: "Bunlar, memura derece verilmesi, disiplin affı getirilmesi, üniversite öğretim görevlilerine zam yapılması, 4C'lilerin kadroya alınması, üniversite mezunu işçilerin memur kadrosuna geçirilmesi, iş ve meslek danışmanlarının ücretlerinin düzeltilip atamalarının yapılması, memurlara emekli olabilmeleri için koşulan 30 yıl sınırının kaldırılması. Başkanımız Ahmet Gündoğdu, toplantıda Başbakan Erdoğan'a bunları iletti. Başbakan Erdoğan da, 'Bu konular Kamu Personeli Danışma Kurulu'nda zaten görüşülmüş' dedikten sonra bürokratlarına dönerek, 'Artık bunları çözün' talimatı verdi."

Tonbul, Erdoğan'ın, "Bakın Ahmet Bey'in gözlerinin içi güldü" diye espri yaptığını kaydetti.

YASA TASARISI BAŞBAKANLIK'TA

Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu ile de konuştuğunu anlatan Tonbul, Kumbuzoğlu'nun, taleplerle ilgili yasa tasarısını Başbakanlık'a gönderdiklerini söylediğini kaydetti.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Recep Tayyip Erdoğan Memur Sen Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (85)

mehmet günaymehmet-gunay53@hotmail.com:

ne yaparsanız yapın bu halkı böldünüz.mhp ve saadet geliyor uyan .

47
17
yanıtYanıtla
ANTİ MASALsel.baba@hotmail.com:

Buda başımıza haşa Allah kesildi.Talimat vermiş,emir vermiş,yapın demiş,onay vermiş,ilgilenin demiş..Alt trafı ömürünün yüzde 80 ini tamamlamış aciz bir canlısın titre kendine gel cehennem bir sailse ileride olabilir

32
8
yanıtYanıtla
oytun44_malatyali@windowslive.com:

yalanda kim olmüş hakim hırsıza sormuş çalmadığına yemin et diye hırsızda işim kolaya bindi demiş :D

31
7
yanıtYanıtla
muratmbalci16@gmail.com:

mecbur yapıcak ... daha neler yapıcak kesenin ağzını açarak oy toplamaya çalışacak her zaman ki gibi ama yemezler ...

30
7
yanıtYanıtla
Vatandaşın Sesisercan_dan@hotmail.com:

Devlet memurlarına taviz taviz. Vergi dairesine gidiyorsun adam bir dövmediği kalıyor. Hastaneye gidiyorsunuz. Adam devletin serumunu bile vatandaşından esirgiyor. yangın çıkıyor. itfaiye piyasada yok. kavga çıkıyor polis müdahale etmekten aciz... birde kalkmış istekleri bitmiyor.... vah gariban türk ün haline ... biz ölmüşüz de haberimiz yok....

24
12
yanıtYanıtla
HAKmetgoz@gmail.com:

AKP'li değilim ama senin bu görüşüne katılmıyorum insanlar derdini anlatmakta aciz ise karşındaki ne yapsın, herkes ben birşey söylemeden memur beni anlasın istiyor, memur da değilim ama devlet daireleri ile işlerim yoğun olduğu için biliyorum. 25 yıllık muhasebeciyim, şükürler olsun ki kamu kurumlarındaki iş yükünü artık bilgisayarların aldığını memurların güldüğünü görebiliyorum. Vergi dairesinde de hastanede de emniyette de belediyede de eğer derdini anlatabiliyorsan çözümü var ise gerçekten çözüyorlar, yiğidi öldür ama hakkını yemeyelim, itfaiye tabiki gelemez bizler araç park etmeyi bilmiyoruz ki. Ne dersen de ama kurumlar eskiye göre baya çeki düzen aldı. Başındakiler iyi olmayabilir ama memur bilinçli artık.

yanıt0
yanıt0
mrkemalatkemalcelebi1981@hotmail.com:

altına imzamı atarım kardeş bu ülkede 13-15 milyon çalışan kayıtlı işçi var çoğunluğu sefalet ücretine (asgari ücret) mahkum edilmiş adamlar alıyor 2000-3000 tl maaş utanmadan meydanlarda açız diye bağırıyorlar öyle göbeklileri varki nerdeyse göbeği yüzünden sırt üstü düşecek gülermisin ağlarmısın

yanıt0
yanıt0
HAKmetgoz@gmail.com:

iyi de asgari ücret davasında değilim, yaklaşık 8 ay Konya'da kaldım 1250-1500 tl'ye çalıştıracak adam bulamadık organize sanayide, İstanbul'un farkı yok 1300-1500'e iş çok ama çalışmak istemiyoruz istiyoruz ki yatalım para gelsin, kaldır kafanı bak bakalım at yarışı iddaa salonlarına ağzına kadar dolu kahvehaneler aynı çalışmıyoruz kardeşim istiyoruz ki 3000-4000 TL alalım kolay mı bu, ben yine diyorum eskisi gibi değil memuru şikayet ettiğin takdirde haklı isen artık kimse arkasında durmuyor, daha 10 gün önce bir okulun hizmetlisini bir arkadaşımız şikayet etti haklı bulundu şahıs uzaklaştırma ve sürgün cezası verildi, şuna katılıyorum memur yasasında da değişiklik olmalı yapamayan hizmet veremeyen yan gelip yatan memurluktan gönderilmeli, hak etmeyene maaşı asgari ücretten vereceksin memur bile olsa. ama şunu unutma işsizlik yok iş beğenmeyen var, aksi durumda yabancı çalıştırmak zorunda kalıyoruz.

yanıt0
yanıt0
VATANDAŞIN SESİsercan_dan@hotmail.com:

HAK Kardeşim bizim devletimizden istediğimiz.. biz çalışanların haklarının devlet memurları kadar gözetilmediği... demiş sinki biz şu kadar ücret e çalışan bulamıyoruz ... aynı işi devlet memuru o paraya yaparmıy dı... geçe gündüz çalışıyoruz elimize geçen 3 kuruş para ... devlet memurun çoluğu çocuğu gibi bir yaşantımız mı sana soruyorum ... iş gücü ise bizden çok çalışan yok... asgari ücret bile almakta zorlanıyoruz.. abudik kubudik şeyden işten atılıyoruz... bu bize revamı ... kıdem tazminatımız devlet güvencesine girecekti kimse oralı bile olmadı...

yanıt0
yanıt0
HAKmetgoz@gmail.com:

İşte o yasadan geçiyor, 657 sayılı devlet memuru yasası aynı işçi kanunu gibi olsa o zaman hak yerini bulacaktır. Ben size katılıyorum yükün büyük bir bölümünü gariban çekiyor, haklısınız, bir çoğumuzun emeğimizin karşılığı verilmiyor buna da tamam, ama yapılacaksa bu bir yasa değişikliği ile çözüme kavuşturulmalı. Birçok zamanda kimse kimsenin kuyruğuna basmıyor.

yanıt0
yanıt0
Tüm 85 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title