Haberler

Erdoğan: IŞİD Müslüman Değil, Uyuşturucu Alıp Kan Döküyorlar

Güncelleme:

Yeşilay tarafından düzenlenen sempozyumda konuşan Erdoğan IŞİD'i eleştirerek "Bunların Müslüman olduğuna inanmıyorum. Aralarında uyuşturucu bağımlıları var" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Yeşilay Cemiyeti Uluslararası Uyuşturucu Politikaları ve Halk Sağlığı Sempozyumu'nda konuştu.

Konuşmasında IŞİD terör örgütüne yönelik sert ifadeler kullanan Erdoğan "Bunların Müslüman olduğuna inanmıyorum, bunlar arasında da uyuşturucu bağımlıları vardır, niçin kan döktükleri umurlarında değil. Terörü de madde bağımlılığını da tehdit eden hırstır, tatminsizliktir" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları;

Hiç şüpheniz olmasın Başbakanlığım döneminde uyuşturucu ile mücadele ettiğim gibi cumhurbaşkanlığı dönemimde de sürdüreceğim. Paranın sınırsız kazanma hırsının her türlü insanlık dışı eylem yapıldığı bir çağda yaşıyoruz.

"TERÖR OLAYLARINI İSLAM'LA BİR TUTMAK..."

İnsana, vücuda, ruha dayalı hislerin yok olduğu, paranın, hırsın, oburluğun, etkin olduğu dönem başlıyor. Dünya barışını tehdit eden küresel bir terör meselesi var, herkes sonucu konuşuyor, olayların buraya nasıl geldiğini kimse konuşmuyor, Ortadoğu'da devam eden terör olaylarını İslam'la bir tutmak gerçeğe aykırıdır.

"DİNİMİZİN KİTABINDA BU ÖRGÜTLERE YER YOK"

IŞİD terör örgütü ORTAdoğu'da kendine göre mücadeleyi verirken, 32 yıldır devam eden PKK dünyayı neden rahatsız etmiyordu. Bu sadece benim ülkemde değil Avrupa'da da bu terör örgütünün uzantısı var. Avrupa niçin bu örgütten rahatsız olmadı neden mücadele etmedi. Çünkü onların isimlerinde İslam yoktu. Bu IŞİD'in de İslam ile alakası yoktur. Dinimizin kitabında bu örgütlere kattiyen yer yoktur.

"BUNLARIN MÜSLÜMAN OLDUĞUNA İNANMIYORUM"

En büyük mesele Avrupa'dan gelen gençlerin bu örgüte katılmasıdır. Burada ciddi bir koalisyon var, bunların Müslüman olduğuna inanmıyorum, bunlar arasında da uyuşturucu bağımlıları vardır, niçin kan döktükleri umurlarında değil. Terörü de madde bağımlılığını da tehdit eden hırstır, tatminsizliktir.

"ARKADAŞLAR BİZİM İÇİMİZ YANIYOR"

Ülkemizde 1,5 milyon mülteci var, ölümden kaçıyorlarken biz bunlara kapıyı kapatabilir miyiz, bizim medeniyetimiz ve inancımız asla buna izin vermez. Avrupa'nın tamamında 130 bin mülteci var. Ey Avrupa sen şefkat kucağını ne zaman açacaksın. Silah göndermeye gelince gönderiyorsun. Bizim içimiz yanıyor, biz dertliyiz dertli. Öyle anne babaları dinledik ki. Bu uğurda hayatlar gitmiş ocaklar sönmüş.

"MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"

Uyuşturucu baronlarının çocuklarımızı elimizden almasına seyirci mi kalacağız. Türkiye'de madde bağımlılığı oranı ne kadar az olursa olsun, tehlikenin farkında olacağız, mücadelemizi sürdüreceğiz. Maddi olarak zenginleşirken, manevi yönden fakirleşen bir Türkiye özünden uzaklaşır. Yeşilay ve diğer STK'lardan medyamızdan özellikle rica ediyorum. Gençlerimizi bu modern vebadan uzak tutalım.

"AVRUPA ŞEFKAT ELLERİNİ NE ZAMAN AÇACAKSIN?"

Şuanda ülkemizde 1,5 milyon Suriye ve Irak’tan kaçan mülteci var. Bunlar ölümden kaçıyor. Bunlara kapımızı kapayamayız. Bizim medeniyetimiz, inancımız buna müsaade etmez. 1,5 milyon insan bizim misafirimiz. Avrupa’nın tamamında 130 bin var. Ey Avrupa senin şefkat kucağın yok mu? Sen şefkat ellerini ne zaman açacaksın. Ama silah gönderiyorsun.Sadece Avrupa değil. Batının her kesiminde bu var. IŞİD’in elindeki silahlar malum Bunu yazdılar.

"DİN DERSİNİ KALDIRIRSANIZ UYUŞTURUCU ONUN YERİNİ ALIR"

AİHM geçen haftalarda Türkiye aleyhine karar aldı. Zorunlu din ve ahlak kültürü derslerinden öğrencilerin muaf sağlamasını düzenleyecek karar. Bu yanlış karar. Batıda bunun uygulaması yok. Dünyanın hiç bir yerinde zorunlu matematik, fizik dersinin tartışma konusu olduğunu görmezsiniz Zorunlu din ve ahlak kültürü dersleri olsun mu diye tartışılacaksa terörden, ırkçılıktan, uyuşturucu bağımlılığından neden şikayet ediliyor? Zorunlu din kültürü ve ahlak dersini kaldırırsanız uyuşturucu gelir onun yerini doldurur, ırkçılık gelir onun yerini doldurur. Biz alkolle ilgili Avrupa ülkelerinde olan düzenlemeleri getirdiğimizde hedef yapılıyoruz. Bizim içim yanıyor içimiz. Öyle anne babaların derdini dinledik ki perişan olmuşlar. Çocukları bağımlı olmuş, ellerinden, yüreklerinden gitmiş. Bunu seyredecek miyiz? Özgürlük deyip buna kayıtsız mı kalacağız? Uyuşturucu baronlarını çocuklarımızı ellerimizden almasına özgürlük deyip sesiz mi kalacağız?

"BU MODERN VEBADAN ÇOCUKLARIMIZI KURTARALIM"

Yol yakınken tedbirlerimizi alalım, bu modern vebadan çocuklarımız kurtaralım. ‘Benim çocuğum asla kullanmaz’ diyen anne babaları görürsünüz. Artık müfredatı da gözden geçirerek mücadeleyi ders kitaplarından başlatmak zorundayız. Bu konuda eksiklerimiz var. İstediğimiz adımlarım atamadığımız özeleştiri olarak söyleyebilirim.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ÇAYKUR İŞÇİ ALIMI 2024 NE ZAMAN? Çaykur işçi alımı başvuruları ne zaman? Başvuru şartları ne? #9749 KOTON HALKA ARZ | Koton halka arza açıldı mı? Koton katılım endeksine uygun mu? Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı?
500

Yorumlar (95)

kerem:

herzamki gibi kendi kendinle çelişiyorsun. . işid esadı vururken kapılarınız sonuna kadar açık ve yaralıları hastanelerinde tadavi ediyordun. . o yetmıyordu tırlarla cephane gönderiyordun. . ceylanpınarda ellerini kollarını sallaya sallaya geziyorlardı. . nusaybine havan mermisi dşuyordu hemen uçaklarınız esad mezilerini bombalıyordu, şimdide düşüyor ama seslenen yok çünkü orda savaşanlar kürtler olduğu için. . dost düşman herkez bilsinki halk kazanacak. . size rağmen. . faşizme rağmen. .

59
65
yanıtYanıtla
milliyetçi:

ALLAH ''ın izni ile paralari sıfırladik muhabbeti yapan bi melul burda kimin müslüman kimin olmadigina hüküm veriyor bak sen şu işe :)

79
38
yanıtYanıtla
esas ataturkcu:

sayin cumhurbaskanim seninleyiz

25
71
yanıtYanıtla
CUMHURBAŞKANI DEDİĞİN ADAM......:

İsrail''le YILLARDIR ''''MİLYARLARCA DOLARLIK'''' TİCARET yapıyor. . . . . . Suriye''de Beşar Esad''a ''''ZALİMSİN, KATİLSİN'''' diyerek SURİYE''ye HER TÜRLÜ AMBARGOYU koyan adam, iş İsrail’e gelince, MAVİ MARMARA BASKINI’ndan sonra bile TİCARETİ “”TAM GAZ”” devam ettirdi, şu anda da Türkiye –İsrail ticareti 2014’te REKOR KIRDI…. (5 MİLYAR DOLAR)…… RECEP SENİ ÇOK GÜZEL ALDATMIŞ……. .

yanıt0
yanıt0
ÖĞRENÇİ:

AKP YE OY VERENLER ALLAHINI SEVİYORSA BU ERDOĞANIN DEĞİŞMESİNİ NASIL BAKIYORSUNUZ

50
42
yanıtYanıtla
EZ KURDIM:

KOBANE Bolgesinde sehadetsiz, sunnetsiz, abdestsiz olarak cehenneme gönderilen ISID''ciler !!. . leşleri yayınlanmış bilginiz olsun dedim. .

26
46
yanıtYanıtla
ali veli konya:

pkklilar olmasin.

yanıt0
yanıt0
vatandaş:

apo bebek katilidir. işid pkkyı ve pydyi kovalıyor pkk kadın kıyafeti giyip makyaj yapıp kacıyor :))

yanıt0
yanıt0
ali veli konya:

uyusturucu almak kufur degil ama Allahin hukumlerini begenmeyip hukum yapmak kufurdur.

50
19
yanıtYanıtla
..:

yürü git lan çakal

yanıt0
yanıt0
Tüm 95 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title