Haberler

    Erdoğan: Işid'e Karşı Askeri Katkı Sağlarız

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin IŞİD'i Suriye'de vurması hakkında "Olumlu bakıyoruz.

    BM Genel Kurulu toplantılarına katılmak için New York'ta bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Evi'ne girişinde basın mensuplarının ABD'nin IŞİD operasyonuyla ilgili sorularını yanıtladı. Bunu olumlu bulduklarını, ara verilmeden devam edilmesi gerektiğini söyleyen Erdoğan şöyle devam etti:

    "Bölgedeki terör örgütlerine karşı yapılmış bir eylem olarak bizim de olumlu yaklaştığımız bir adımdır. Bunun tabii, böyle bir olup ondan sonra şöyle ciddi bir ara verilmesi yanlış olur diye düşünüyorum. Bu yol haritasınının kararlılıkla sürdürülmesi gerekir. Özellikle bölgedeki bu terörle mücadelenin bir ortak mutabakat içerisinde yürümesi gerektiğine inanıyorum."

    "Üzerimize düşen neyse..."

    Erdoğan bu noktadan sonra Türkiye'nin katkısının ne olacağı sorusuna ise şu yanıtı verdi:

    "Bunları aramızda kendileriyle de görüşüyoruz, görüşmeye devam edeceğiz. Ona göre üzerimize düşen görev neyse, terörle mücadelede bunu yapmaya, tabii ki biz de üzerimize düştüğü şekliyle adımlarımızı atacağız."

    Erdoğan Ankara'ya döndüğünde, atılacak adımların hükümet ile görüşüleceğini, kararın bundan sonra verileceğini dile getirdi.

    Her türlü destek

    Erdoğan Türkiye'nin adımlarının askeri operasyonu da kapsayıp kapsamayacağı şeklindeki bir soruya da "Katkımız askeri, siyasi her türlü desteği kapsar" yanıtını verdi.

    Erdoğan'ın görüşmeleri

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, gün içinde Irak Cumhurbaşkanı Muhammed Fuad Masum ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüştü.

    Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre Erdoğan, Irak Cumhurbaşkanı Masum ile yaptığı görüşmede Bağdat'ta kurulan yeni hükümet için başarı dileklerini ileterek, Türkiye olarak Irak'ın birlik ve beraberliğini önemsediklerini vurguladı.

    Teröre karşı ortak mücadelenin önemine değinilen görüşmede, ikili ekonomik ilişkilere ivme kazandırılması konusunda da mutabakat sağlandı.

    Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas'la yaptığı görüşmede de Gazze'deki ateşkesin kalıcı hale getirilmesinin yanı sıra Filistinliler arasındaki birliğin öneminin altı çizildi.

    Gazze'ye yönelik ablukanın kaldırılması için uluslararası camianın İsrail üzerinde baskı yapması gerektiğine de değinilen görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye olarak bundan sonraki süreçte de Filistinlilere destek vermeyi sürdüreceklerini ifade etti.

    Erdoğan, gün içinde ayrıca Slovenya Cumhurbaşkanı Borut Pahor, Gürcistan Başbakanı Iraklı Garibaşvili, Romanya Başbakanı Victor Viorel Ponta ve Grenada Başbakanı Keith Mitchell ile bir araya geldi.

    Obama'nın verdiği resepsiyona katıldı

    Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama ve eşinin, Waldorf Astoria otelinde konuk heyet başkanları ve eşlerine verdiği resepsiyona da katıldı.

    Erdoğan resepsiyonun ardından da BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon'un İklim Zirvesi'ne katılan devlet ve hükümet başkanlarının katılımıyla düzenlediği çalışma yemeğinde yer aldı

    Kaynak: Aljazeera / Güncel

    Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Suriye Işid Politika Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir?
    500

    Yorumlar (4)

    mert kalleş.:

    adam gerçerkleri söylüyor. İLK DEFA

    0
    0
    yanıtYanıtla
    mert kalleş:

    ywzazıukolacak mehmetçige

    0
    0
    yanıtYanıtla
    mert kalleş:

    ESATLA EL SIKIŞMA NE ZAMAN ERDOGAN?=

    0
    0
    yanıtYanıtla
    mert kalleş:

    ADAMIN HANDGİ SÖZÜNE İNANACAKSIN?TÜRKİŞYEDE SADECE LOJİSTŞK DESTEK?OBNAMA NIN KARŞISINDA ASKERİN ÖN SAFHADA ÇARPIŞMASI İŞİD Le. EY AKPLİLER buna ne kılıf uyduracaksınız?

    0
    0
    yanıtYanıtla
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title