Haberler

Erdoğan:İdeolojik Bir Siyaset Yaparak Yaklaşmak Kaybettirir

Güncelleme:

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "En büyük yolsuzluk, en büyük hırsızlık milli irade hırsızlığıdır.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "En büyük yolsuzluk, en büyük hırsızlık milli irade hırsızlığıdır. Bize yolsuzluk ve rüşvet iftirası atanlar aslında milli iradeyi çalarak yolsuzluğun ve hırsızlığın en büyüğünü yapmak istediler. Bu milletin bir kuruşunu yedirmedik, yedirmeyiz, milletin iradesini de gasp ettirmeyiz" dedi.

Erdoğan, partisi tarafından Ağrı Adliye Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti.

Başbakan Erdoğan, konuşmasında, yaratılanı yaratandan ötürü sevdiklerini belirterek, tek vatan ve tek bayrak vurgusu yaptı. Tek vatanın doğusu batısı, kuzeyi ve güneyiyle aynı gelişmişlik düzeyinde olacağını ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:

"İşte bak Ağrı'da, Muş'ta, Iğdır'da havalimanı. Kardeşlerim, Bitlis'te, Bingöl'de aynı, Hakkari'de aynı. Kim engelliyor Hakkari'yi? Terör örgütü. Hala tehdit ediyor. Biz Hakkari'ye havalimanı yapacağız, onlar 'istemezük' diyor. Hakkari'deki kardeşimin havalimanına hakkı yok mu, ihtiyacı yok mu? Niye engelliyorsun. Bak müteahhitleri tehdit ediyorlar, kaçıp gidiyorlar. İsteseler de istemeseler de Hakkari'ye de havalimanını yapacağız. Niye 'tek vatan' dedik. Her yere gidecek bu."

-"Milli iradeye birlikte sahip çıkacağız"

Tek devlet dediklerini devlet içerisinde devleti kabul etmediklerini, paralel devlet ve paralel yapı istemediklerini dile getiren Erdoğan, "Onlar varsın Pensilvanya'da oluşsunlar. Kardeşlerim, bir yıl içerisinde Türkiye'nin havası değişti. Doğu'nun, Güney Doğu'nun, Ağrı'nın havası değişti. Bu çözüm sürecini daha da ilerleteceğiz. Göreceksiniz çok daha güzel şeyler olacak. Ağrı'nın çehresi daha da değişecek. Ağrı Üniversitesi'yle... Kim getirdi bu üniversiteyi buraya, biz getirdik. Sağolsun bir Ağrılı olan İbrahim Çeçen kardeşime de teşekkür ediyorum. Kendisinde rica ettik, oda üniversiteyle ilgili sözünü tuttu" dedi.

Meydandakilere hitaben, "Sizin bu heyecanınız olmasa, sizin bu coşkunuz olmasa biz buralara gelebilir miydik? Biz buradaki analarımızın, bacılarımızın hayır dualarıyla buralara geldik" diyen Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İshak Paşa Sarayıyla, Ağrı ve Süphan Dağlarıyla, Balık Gölüyle ve daha nice tabi güzellikleriyle Ağrı değil Türkiye'nin, dünyanın göz bebeği olacak. İşte bunu başarıyoruz. Bu yolda yürüyoruz. Daha iyi olacak. Demokrasiye, milli iradeye birlikte sahip çıkacağız. İşte Habur, Patnos ve Tutak yolu. Biz size söz verdik mi, yaptık mı? Tüm güzellikleriyle devam ediyor mu? Buradan baktığınız zaman eskiden böyle bölünmüş yol falan göremezdiniz. Elhamdülillah biz bunu başardık. Doğubayazıt, o da tamam. Bunları yaptık, yapıyoruz, yapacağız."

-"Milli birliğimizi asla böldürmeyeceğiz"

Milli birlik ve kardeşlik sürecinin en önemli alt yapısının vatandaşlar arasındaki birlik ve beraberlik olduğunu vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bu birliğimizi, bu kardeşliğimizi kıskananlar var. Bizi bölmek isteyenler var. Bunlara pirim vermeyeceğiz. Bu milli birliğimizi ve kardeşliğimizi asla böldürmeyeceğiz. İşte Oslo sürecini bunun için sabote etmek istediler. 7 Şubat 2012'de MİT Müsteşarımızı tutuklayıp bu süreci sabote etmek istediler. Paris'te suikast yaparak süreci durdurmak istediler. Gezi olaylarıyla bu barış sürecini, bu kardeşlik sürecini baltalamak istediler. Başarılı olamadılar. Ama hiç birinde de kardeşliğimizi bozamadılar. Şimdi 17 Aralık ve 25 Aralık darbe girişimlerini de en başta çözüm sürecini ortadan kaldırmak için yaptılar. Neden biliyor musunuz? Eğer çözüm süreci kalıcı olursa Türkiye'yi hiç kimse tutamaz. Çözüm kalıcı olursa ekonomiyi hiç kimse tutamaz. Çözüm kalıcı olursa kardeşliğimizi kimse bozamaz. Bunu istemediler. Onun için 17 Aralık'ta, 25 Aralık'ta hükümeti devirip süreci bitirmek istediler. Biz bu saldırı karşısında dik durduk dik. Sizin emanetinizi gasp etmek istediler. Biz o emaneti vermedik. Türkiye'nin istikbaline, istiklaline, o büyük ekonomisine çözüm sürecine yönelik bu alçak saldırıya geçit vermedik. Ne diyorlar, 'yolsuzluk ve rüşvet'. Kardeşlerim, en büyük yolsuzluk, en büyük hırsızlık milli irade hırsızlığıdır. Bize yolsuzluk ve rüşvet iftirası atanlar aslında milli iradeyi çalarak yolsuzluğun ve hırsızlığın en büyüğünü yapmak istediler. Kardeşlerim, bu milletin bir kuruşunu yedirmedik, yedirmeyiz, millin iradesini de gasp ettirmeyiz."

-"Bunlar Ağrı'nın yerini de bilmezler"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendileri için "Menderes'in adını ağzına almaya hakkı yoktur" yönünde açıklamalarda bulunduğunu aktaran Erdoğan, "İşte yüzsüzlük budur. Gerçi Ağrı'da bu zatı konuşmaya gerek yok. Çünkü Ağrı'da bunun zaten yeri yok. Belki siyasi hayatında bilmiyorum Ağrı'ya hiç geldi mi? Bunlar Ağrı'nın yerini de bilmezler. 'Haritada yerini göster' de gösteremezler" dedi.

Başbakan Erdoğan, Adnan Menderes'e ağır iftiralar atanların, Menderes'i yolsuzlukla, hırsızlıkla ve rüşvetle suçlayanın CHP olduğuna ifade ederek, şöyle konuştu:

"Menderes'i indirmek için tahrikler yapan, gerilim çıkaran, sokakları ateşe veren kim? CHP. 27 Mayıs darbesini alkışlayan kim? CHP. 27 Mayıs sonrası Menderes'e hakaretler eden, Menderes'in itibarını lekelemeye çalışan kim? O da CHP. Merhum Menderes ve arkadaşlarının idam edilmesine seyirci kalan, teşvik eden, su taşıyan kim? O da CHP. Şimdi çıkmış CHP Genel Başkanı, 'Menderes hiç şaibeli konumda olmadı' diyor. Elinize dilinize dursun. Yapmadığınızı bırakmadınız. Atmadığınız iftira kalmadı. Darbeden sonra bile alçakça iftiralar attınız, yetmedi idam ettiniz. Şimdide çıkmışlar arsızca, pişkince güya bize Menderes'i anlatıyorlar. Cumhuriyet Halk Partisi tarihinin en kötü yönetimini yaşıyor."

Erdoğan, miting alanına gelirken bir gencin önüne çıktığını ve "Başbakanım burada son günlerde 17 tane aracı yaktılar" dediğini belirterek, "Bu olayların biz kaynaklarını biliyoruz. İşte sandıkta bunlara gereken cevabı vermek lazım. İşte araçları yakarak kepenkleri indirerek, molotoflar kullanarak bu ülkede seçimi baskı altına alanlara sizin dirayetiniz, sizin iradeniz 20 gün sonra en güzel cevabı verecektir" diye konuştu.

(Sürecek)

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti Ağrı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title