Haberler

HSYK'ya Köşk Kontenjanından Kadın Üye Gelecek

Güncelleme:

HSYK'ya seçilen üyelerin tamamının erkek olmasına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, kurula en az 1 kadın üye atamak istiyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 28 Ekim'de göreve başlayacak yeni Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu'na en az bir kadın isim atayacak. Yapılan seçimler sonucunda belirlenen HSYK üyelerinin tamamının erkek olmasından sonra Erdoğan'ın, "Bu kadar erkek egemen olmamalı. Kadın üyeler de olmalı" diyerek, kurmaylarına kadın üye atamak istediğini söylediği öğrenildi.

EN AZ BİR KADIN OLACAK

Atanacak üyeler için aday belirleme sürecinde kadın adaylara önem verilmesini isterken, atayacağı 4 isim arasında en az 1 kadın ismin yer alacağı öğrenildi. Erdoğan'ın önümüzdeki hafta içinde atama yapması beklenirken, şimdi kurmayları hukukçu akademisyenler ve avukatlar arasından aday belirleme çalışmasına başladı. HSYK'ya seçilen 15 asil üyenin tamamı erkek isimlerden oluşuyor. Seçim sonucunda oluşan yedek listelerde ise yalnızca bir kadın üye bulunuyor.

YARGIDA ÜZÜNTÜ VAR

Sadece Yargıtay Tetkik Hakimi olan Zeynep Şahin, Yargıda Birlik Platformu listesinden katıldığı seçimlerin sonucunda 4 kişilik adli yargı yedek üyeler listesine 3. sıradan girebildi. Adalet Bakanlığı ve yüksek yargı kulislerinde ise Şahin'in seçilememesine duyulan büyük üzüntü var. Özellikle Yargıda Birlik Platformundan seçilen üyelerin Şahin'in seçilememesine üzüldükleri öğrenildi.

KAMUDA GÖREV ALAN KADIN HUKUKÇULAR ÜZERİNDE DURULUYOR

Erdoğan'ın atayacağı HSYK üyelerini seçebileceği iki alan bulunuyor. Erdoğan, avukatlar ve hukukçu akademisyenler arasından seçimini yapabilecek. Edinilen bilgilere göre, özellikle kamuda görev alan, başarılı kadın hukukçu bürokratlar üzerinde isim belirleme çalışmaları yapılıyor.

Kadın üyenin belirlenmesi için sadece kadın isimlerden oluşan bir liste oluşturulacağı, Erdoğan'ın en az bir kadın ismi bu liste üzerinde çalışarak belirleyeceği öğrenildi. Öte yandan, özellikle sivil toplum örgütlerinde görev alan, kamuoyunda saygı duyulan kadın isimlerin de üye adayları listesinde yer tutacağı belirtildi.

Kaynak:SABAH

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Zeynep Şahin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500

Yorumlar (3)

Ayhan Kutlu:

Sen başbakan mısın, Cumhurbaşkanı mı, Milletvekili mi, Komutan mı. Bir karar vermen lazım artık.

5
0
yanıtYanıtla
zeki:

hasaaaa, olmaz, islamda kadindan yöneticilik yok. . demisti birileri bir zaman, neymis yani haikaye. . . yöneticilik degil lanse edilen inanc. . .

2
0
yanıtYanıtla
bülent ersoy:

Tam kılıbık hergün başka

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title