Haberler

Başbakan, Ford'un 3. Fabrikasının Açılışını Yaptı

Güncelleme:

Başbakan Erdoğan, Ford Otosan'ın Yeniköy fabrikasının açılışına katıldı. Erdoğan'ın programına uyması için tören bir gün öne alındı.

Daha önce açılışı 23 Mayıs'ta planlayan Ford Otosan, Başbakan Erdoğan 'ın programına uyarak töreni 22 Mayıs tarihine çekti. 3 Mart'ta Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç ve Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç'la Ankara'da özel bir görüşme yapan Erdoğan, o görüşme sonrasında tek gündem maddelerinin Ford Otosan'ın mayısta açılacak Yeniköy fabrikası olduğunu söylemişti. Geçen süreçte seçimleri kazanan ve siyasi tansiyonu düşüren Erdoğan, Koç Ailesi'nin davetini kabul ederek Ford Otosan'ın Yeniköy'de 206 milyon Euro yatırımla hayata geçirdiği Türkiye'deki 3'üncü fabrikasının açılışını yaptı.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

"Ford Otosan ailesinin kıymetli mensupları sizleri saygıyla selamlıyor ve açılışını yaptığmız Ford Otosan Yeniköy fabrikasının gruba hayırlı olmasını diliyorum. Bu tesisin emeği geçen herkesi milletim adına tebrik ediyorum. Bu şirketin Avrupa'da da önemli bir Pazar payına sahip olması bizleri gururlandırıyor. Ford Otosan'ın istihdamı takdire şayan.

"MERKEL'İN SELAMI VAR"

Ankara'da bir takım görüşmelerim oldu. Almanya şansölyesiyle Merkel'le de bir görüşmem oldu. Kendilerine Kocaeli'de tesisleri açmaya gidiyorum dedim. O da katılımcılara selam söyledi. Türkiye'nin 2023 hedeflerine katkı yapan Ford Otosan'ın daha ile sloganıyla başarılar ortaya koyacağına inanıyoruz. 16 aylık bu fabrikanın 110 bin araçlık kapasitesiyle dünyadaki tek üretim merkezi olması da önemli. Dünya ülkelerinde Ford otosan araçlarının olacağını bilmek bizleri mutlu ediyor. Ford önemli katkılar sağlıyor. Emeği geçen herkesi kutluyorum.

"AR-GE FAALİYETLERİNİ DESTEKLİYORUZ"

Yerli otomobil geliştirme konusunda bir teklifim ve ısrarım var. Merhum Vehbi Koç'tan gelen bu sürecin geçmişini izledik. Yerli otomobil markası konusunda bazı itirazlar söyleniyor. Artık bunları ortadan kaldırmamız lazım. Bu işin altyapısını kuruyoruz. Türkiye'nin teknolojiyi üreten ve tasarlayan ülkeler arasına girmesini istiyoruz. Türk işgücüne artık inanıyoruz. Tasarımcısına inanıyoruz. Bu işi başarma noktasında bu işin kesinlikle bu ülkede adımının atılacağına inanıyoruz. Bu doğrultuda özel sektörün Ar-Ge faaliyetlerini destekliyoruz

"YATIRIM TEŞVİKLERİ ARTIYOR"

Bir otomobil test merkezi kuruluyor Bursa'da. Bu noktada faaliyet gösteren firmalara önemli bir kolaylık sağlanmış olacak. Ar-Ge'ye verdiğimiz destekleri biliyorsunuz. Yatırım bazında eğer yani bir milyarı aşan yatırım olduğunda vergi kesintimiz yükseklere tırmanacak. Arkadaşlar bunun çalışmasını yapıyor. Geri kalan bölgeler başta olmak üzere yatırım teşvikleri genişleyerek sürüyor.

TÜRKİYE'NİN KURDUĞU HAYAL

Türkiye kendi otomobil markasını geliştirmenin hayalini kuruyor. Bugünkü Türkiye 80'lerin 60'ların Türkiye'si değil. Ülkemiz her alanda son 10 yılda 3 kat büyüdü. Ufku tüm dünyayı içine alıyor. Orada Türkiye'den bir iz bulursunuz.. Sanayi alanında üretimimiz iftiar veriyor. Bu güzel gelişmeleri kendi markamızla taçlandırmak istiyoruz. Biz bu konuda üzerimize düşeni yapacağız. Üretim tamamen burada yapılabiliyorsa. Aynı şeyi gerçekleştirebiliriz. Ülkemizde geliştirilen her araç bizim için gurur kaynağıdır. Bunu Bill Ford'a söyledim tebessüm etti. Kendi otomobil markamıza yapacağımız şeyi bu güçten alıyoruz. İnşallah en yakın zamanda sektörden burada bulunan arkadaşlarımızdan müjdeli haber bekliyoruz.

"TEĞET GEÇECEK SÖZLERİYLE DALGA GEÇTİLER"

Dünya 6 yıldır küresel ekonomik bir kriz içinde. Kriz ülkemizi teğet geçecek demiştim. Birileri bu sözle dalga geçtiler. Türkiye krizin etkisinden en hızlı kurtulan ülke oldu. 2011 seçimlerinin hemen öncesinde 2023 hedeflerimize de inanmayanlar oldu. Onca tahrike kışkırtmaya rağmen adım adım ilerliyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçimleri başta olmak üzere hedeflerini yakalayacağından şüpheniz olmasın Türkiye'nin tekerinin önüne taş koymak isteyenler kaybetmiştir. Hep kaybedecektir. Türkiye güçlendikçe yeni kapılar açar. Milletimiz kendisine yapılan hizmetin değerini bilen ali cenap bir millettir. Millete rağmen bir iş yapmadık hiç. Milletle yola çıktık ve bugünlere geldik

GEZİ VE 17-25 ARALIK VURGUSU

Değerli dostlar bugün sabah saatlerinde TOBB'un genel kuruluna katıldım. Ekonominin nabzını orada bir kez daha dinledik. TOBB'un bir anketini de orada değerlendirdik. Son bir yılda iş dünyasının gidişten memnun olmadığını gördük. Umutların da canlı olduğunu gördük. Son bir yıl herkes için ama iş dünyası için özellikle sıkıntılı geçti. Gezi ve 17-25 Aralık darbe girişimleriyle tehdit edildi. 30 Mart bunlara cevap verdi. Millet istikrar istediğini ve milli irade istediğini gösterdi. 30 Mart Türkiye'de demokrasiden başka bir yol olmadığını herkese gösterdi. Soma'dan sonra sokakların bir kez daha hareketlendiğini gördük. İçeride ve dışarıda çok ağır saldırıların yapıldığını görüyoruz. Türkiye'de demokrasinin güçlenmesinden rahatsız olanlar bizi yavaşlatmak istiyorlar. Tüm bu saldırılar benim şahsımdan öte bu güzel ülkeme yöneliktir. Bunlar hükümetten önce Türkiye'ye imajına yöneliktir. Bu saldırılar 77 milyona onun ekmeğine yöneliktir. Mısır ve Ukrayna'ya bakıldığında neyle karşı karşıya bırakılmak istendiği bellidir.

"EKONOMİ YENİDEN DÜZELİYOR"

Türkiye öyle bir noktaya ulaştı ki hükümet sandık dışı yollardan yıpratılmak istenirse herkes bundan etkilenir. Ekonomi yeniden düzeliyor. Geçen Mayıs'ta 135 milyar dolar merkez'in parası vardı. 130 milyar doları yine yakaldık. Geçen 14 Mayıs'ta IMF'ye olan borcumuzu sıfırladık. Avrupa'da büyüme hızı 0.8 gibi en yüksek Almanya'da. Bizde rakam çok daha yüksek. Türkiye şahlanışını kutlu yürüyüşünü kararlı bir şekilde sürdürecek. Türkiye tuzakları tahrikleri birlikte göğüsleyeceğiz. Bugün açılışını yaptığımız bu yatırım istikrarlı demokratik bir Türkiye'nin eseridir.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Ford Otosan Erdoğan Koç Yeniköy Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (23)

heyts_yigiz-86@hotmail.com:

Yürü baskanim.turkiye seninle Dur mak yok yola devam insallah

36
23
yanıtYanıtla
yazık:

eyyy koççç dediği günleri unutmadık başbakan bizi iyice koyun zannettiniz valla yazık benim halkıma

32
10
yanıtYanıtla
yiğidi öldür hakkını yeme:

kardeşim adam söyle böyle ama liderlik yakışıyor be kardeşim

29
12
yanıtYanıtla
Yakışırrr !:

Helal OLSUN BE BAŞBAKAN SANA HELAL

22
17
yanıtYanıtla
gayserili:

Aman fabrika acmayin yol yapmayin. Memleket icin calisana hirsiz diyorlar bizim memlekette. Eski günlerdeki gibi memleketi hortumlayin ki kahraman desinler.

26
9
yanıtYanıtla
ferdi:

işte buyur burdan yak herşey danışıklı dövüş yeterki cepler dolsun dimi .... hani koç dış mıhraklara hizmet ediyordu hani vatan haini ilan etmiştiniz...

17
13
yanıtYanıtla
eraywerwe@hotmail.com:

Buzlar eridi işte sus.

yanıt0
yanıt0
ferdibulut@hotmail.com:

eray ne erimesi la daha gezide ölenlerin kanı kurumadı ... para olunca sus dimi senin gibi troller olduğu sürece bu memlekette çoban eksilmez ..

yanıt0
yanıt0
turan_kkutlayturan26@hotmail.com:

sende koyun oluyosun bu durumda ferdi. Senin bu muhalefet anlayışına hayranım. Aynı kılıçtar balığı gibi

yanıt0
yanıt0
ASİ DERSİMLİ:

YALAN MAKİNASI

11
17
yanıtYanıtla
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title