Haberler

Erdoğan'dan Pakistan Medyasına: Bazı Köşe Yazarlarının İfadeleri Kabul Edilemez

Güncelleme:

Erdoğan, Pakistan Başbakanı Navaz Şerif'le yaptığı ortak basın açıklamasında "Bugünkü Pakistan gazetelerinde bazı köşe yazarlarının masum ifadeleri kabul edilemez. Okuyunca üzüntü duydum" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan Başbakanı Navaz Şerif ile gerçekleştirdiği basın toplantısında, Pakistan'da FETÖ'ye okulların kapatılması FETÖ mensuplarının 20 Kasım'a kadar ülkeden ayrılması kararına değinerek, "Gördüğümüz kadarıyla bu örgüt artık Pakistan'da da barınamayacaktır" dedi.

Erdoğan ayrıca, "Ülkemizdeki FETÖ kalıntıları ile kararlı bir mücadele içindeyiz. Bugünkü Pakistan gazetelerinde köşe yazarlarının masum ifadeleri pek de kabullenilecek ifadeler değildir, çünkü onlar bu süreci bizimle yaşamadılar." siteminde bulundu.

"PAKİSTAN, KARA GÜN DOSTUMUZ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslamabad'daki temasları kapsamında Pakistan Başbakanı Navaz Şerif ile önce başbaşa ardından da heyetlerarası görüşme gerçekleştirdi. Erdoğan ve Şerif daha sonra ortak basın toplantısı düzenledi. Türkiye ve Pakistan'ın en zor zamanlarda yan yana olduğuna vurgu yapan Erdoğan, "Tıpkı İstiklal harbimizde olduğu gibi. 15 Temmuz darbe girişimi akabinde de milletimizin kara gün dostu olduğunu Pakistan, çok açık ve net göstermiştir. Darbe teşebbüsünün hemen ardından gerek kardeşim Cumhurbaşkanı Memnun Hüseyin gerek kardeşim Başbakan Navaz Şerif yine kardeşleri Şahbaz hep birlikte bizleri aramak suretiyle burada neler yapılabileceğini bizlerle paylaşmış ve hüzünleri ifade etmişlerdi. Parlamentonun her iki kanadı da gerek ayrı gerekse oybirliği ile aldıkları destek kararları, ülkemize gerçekleştirilen destek ziyaretleri bize güç vermiştir" dedi.

"BU DURUŞ VE SAMİMİYETİ ASLA UNUTMAYACAĞIZ"

"Pakistan'ın bu duruşunu ve samimiyetini asla unutmayacağız" diyen Erdoğan açıklamasını şu şekilde sürdürdü: "Darbe girişimin arkasında FETÖ örgütü ve onun Pennsylvania'daki başının bulunduğu artık kesinlik kazanmıştır. Yıllardır hizmet, eğitim, diyalog gibi en masum kavramları kullanan bu yapının hedeflerine ulaşmak için kan dökmek dahil her yolu başvurabileceği 15 Temmuz'da maalesef acı bir şekilde gördük. Geçmiş itibari ile 40 yıla dayalı bir çalışmayla TSK başta olmak üzere polis teşkilatımıza, yargı teşkilatımıza, devletin tüm bakanlıklarına gayet sakin bu masum kavramlar bahane edilerek sızma hareketini gerçekleştirilmiştir. Bunun neticesinde de o gece milletimizin vergileri ile almış olduğu F-16 uçakları başta olmak üzere helikopterlerle kendi sivil halkına bomba yağdırmış, TBMM parlamentomuzu bombalamış, Cumhurbaşkanlığı külliyemizi bombalamış, özel kuvvetler aynı şekilde, İstanbulumuz'un nadide Boğaz Köprüsünü bombalamak suretiyle her türlü ihaneti, alçaklığı yapmışlardır. O gece 248 şehit verdik 2 bin 193 gazi vererek ülkemiz millet olarak bağımsızlığına sahip çıktı. Milletimiz şehadete yürüdü ve demokrasisine sahip çıktı. Şimdi tüm dostlarımızı, kardeş toplumları bu örgütün karanlık emelleri konusunda uyarıyoruz.

MEDYAYA SİTEM: KABULLENİLECEK İFADELER DEĞİL

Ülkemizdeki FETÖ kalıntıları ile kararlı bir mücadele içindeyiz. Bugünkü Pakistan gazetelerinde köşe yazarlarının masum ifadeleri pek de kabullenilecek ifadeler değildir, çünkü onlar bu süreci bizimle yaşamadılar."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Navaz Şerif Pakistan Politika Güncel Haberler

title