Haberler

Erdoğan, Elazığ'da Yaşlı Partiliyi Ezilmekten Kurtardı

Güncelleme:

Başbakan Erdoğan, partisinin Elazığ mitinginde kalabalığın arasında kalan yaşlı adam için görevlilere talimat verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin yerel seçim çalışmaları kapsamında Elazığ'da düzenlenen mitingde vatandaşlara seslendi. Miting alanında coşkulu kalabalığın arasında kalan yaşlı adam için "Alın onu sandalyeye oturtun" talimatını verdi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları;

"Burada montaj yok.. Coşku var muhabbet var heyecan var. Elazığ iradesine bakanlarına başbakanına sahip çıkıyor. Siz gönlümüzün güvercinisiniz Gakkoşlar... Siz dert ortağısınız Gakkoşlar... Gakkom babacandır. Gözü de pektir. Mazluma yumuşak zalime serttir. Kalleşliği bilmez haşa merttir mert... Herkese Gakkomsun denilmez. Elaziz seni yürekten selamlıyorum.

"ŞEHİDİMİZE ALLAH'TAN RAHMET DİLİYORUM"

Bu yolda yalnız olmamanın gururunu yaşıyoruz. İmam hatipli bilesiniz ki başbakanınız sizlerle dim dik ayaktadır. Dün akşam uzman çavuş Musa Sumay şehit oldu. Şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum.

"GAKKOŞLARDAN AYRI YAŞANIR MI?"

Bu benim Elazığ'a 16. gelişim... Bu CHP'nin genel başkanı Elazığ'ın yollarını bilir mi? MHP'ninki bilir mi? Bunların işi gücü de yok. Biz hem başbakanlık yapıyoruz hem Elazığ'a da 16 kez geliyoruz. Çünkü biz dertliyiz dertli biz sevdalıyız sevdalı. Elazığ'dan, Gakkoşlardan ayrı yaşanır mı?

"SÖZ VERİYORUM KÜRSÜYE ÇIKACAĞIM ONLARI"

Bir kısım medya burnunun ucunu göremiyor. Hele hele bu manzarayı hiç akılları almıyor. Bu görüntüler montaj montaj montaj diyorlar. Tekrar soruyorum şu meydanda montaj var mı? Medya size sesleniyorum ha. Şu meydanda montaj var mı? MHP Genel Başkanına CHP Genel Başkanına onların yandaş medyasına açık çağrı yapıyorum. Bugün bu mitingden sonra Malatya var buyursunlar. Pazar günü Şanlıurfa'dayım.. Kayseri'ye Konya'ya ANkara'ya İstanbul'a gelsinler davet ediyorum. İzmir'e gelsinler... Söz veriyorum kürsüye çıkaracağım onları. Kürsüden seyretsinler.

"KAYBEDERSEM ÇEKİLECEĞİM"

Elazığ'dan sesleniyorum... Eğer dürüstseniz eğer doğruysanız ey CHP'nin genel müdürü siyaset niye yapılır MHP'nin genel müdürü siyaset niye yapılır? Birinci olmak için yapılır. Seçimden bir numara olmak için yapılır. Batıda seçimi biri kazanamıyorsa pek durmaz gider. Şimdi soruyorum ben eğer bu seçimlerde partim birinci olmazsa genel başkanlıktan çekileceğim. Demek ki iyi yönetemedim. Ama şimdi diyorum ki CHP'nin genel başkanı eğer sen birinci olmazsan partiyi bırakıp gidecek misin? MHP'nin genel başkanı sen bırakacak mısın? Bırakamazlar... Çünkü bir kasetle geldi kasetle gideceği günü bekliyor. Diğeri de zaten ilk seçimlerde biz 34,5 ile birinci olduk MHP parlamentoya dahi giremedi. O günden bugüne koltuk sıcak bırakmıyor. Bırakamaz. Bunlar siyaset nedir bilmezler. Sadece hakaret ederler. İktidar oldu MHP DSP ANAP beş yıllığına geldiler 3 buçuk yıl kaldılar. Bırakıp gitti kaçtı. Niye bıraktın ya çalışsaydın ya. Bunların işi değil bu!

"DUA EDENLER VAR"

Şu anda sadece 81 vilayet değil Kahire Gazze Kudüs Bağdat Şam Halep Humus Saraybosna bizi izliyor. Akşamları döndüğümde inanın telefonla arıyorlar ve diyorlar ki bugün yine sizi izledik. Dünyanın en doğusundan en batısına kadar kardeşlerimiz bizi izliyor bizi... Ellerini semaya açıp Kabe'de Medine'de sizler için bizler için dua edenler var.

"MİLLET SİZİN NİYETİNİZİ BİLİYOR"

30 Mart akşamı sonuçlar geldikçe AK Partinin bu kadar oy alması mümkün değildi sandıkta hile yapıldı meydanlara insan taşıdı montaj yaptı diyecekler. Bunlar daha minareyi çalmadan şimdiden kılıfı hazırlıyorlar. Yenileceklerini biliyorlar bildikleri için de bunları uyduruyorlar. Bu kadar iftira attık çamur attık AK Parti'nin oyu daha da yükseldi diyecekler. Bunu bir türlü anlamıyorlar. Bu millet sizin ne yaptığınızı biliyor. Bir eseriniz yok, dikili ağacınız yok. Millet aldatanlara değil dürüstlere oy veriyor. Sizin niyetinizi de anlıyor. Kırk çürük yumurtadan bir sağlam yumurta olur mu? Bunlar budur. İki yanlış bir doğru etmez. Şimdi bunlara üçüncü bir yanlış daha eklendi. MHP, CHP bir de Pensilvanya...

"YILLARCA EL PENÇE DİVAN DURDUNUZ"

MHP'nin genel başkanı bu arada yeniden matematik derslerine başladı. İktidar yüzde 51 ile geldi yüzde 51 ile gider diyor. Bilmiyorum anlıyor musunuz? Şu anda bizim yerel seçim yapıldığının farkında değil. Bu diyor cumhurbaşkanı olmayacak... Biz şimdi yerel seçim yapıyoruz. Gel 30 Mart'ı konuşalım. Şu 30 Mart'ı bir atlatalım sonra onları konuşuruz. Ayağının bağları çözülür diyor... Tayyip Erdoğan 40 yıldır siyasetin içinde koşuyor. Tayyip Erdoğan maraton koşucusu maraton. Geçen diyor ki hiç yere inmiyor. Sen şimdi uçma özürlüysen ben ne yapayım ya. Biz dünyayı dolaşıyoruz. Dünya Türkiye'yi konuşuyor. Türkiye artık gündem belirleyen bir ülke. Yıllarca batının karşısında el pençe divan durdunuz. Talimat verdiler siz de uydunuz. Şimdi oturuyoruz, konuşuyoruz, karar veriyoruz. Ama biz veriyoruz.

Biz siyasetin hesabını yapmışız. Bu hesabın da mimari millet. 12 yıldır anlayamadılar. Bundan sonra da anlayamayacaklar. Böyle giderse zaten okul bitmeden tasdiknameyi alıp gidecekler.

"ALKOL DE ALABİLİRSİNİZ DEDİLER"

Son zamanlarda ablalar kapıları çalıyormuş. Bunları siz tanıyorsunuz. Gereken cevabı veriyorsunuz. Hepsinden öte bizim ablalarımız burada. Başörtüsüne füruattır dedi. Yeri geldi alkol de alabilirsiniz dedi. Daha beteri var ama söylemek edebim müsade etmiyor. İlke şu amaç için herşey mübahtır. Saf temiz kardeşlerim bunun farkında değil.

Yalan bunlarda meşru takiyye bunlarda meşru iftira bunlarda meşru fesat fitne bunlarda meşru. Şimdi yurtlarda evlerde gece seansları yapıyorlar. Bu gece seanslarında abiler ablalar başbakana beddua ettiriyorlar. İtiraz edeni yurtlardan atıyorlar. Yapmaya devam ediyorlar. Biz de tedbirlerimizi arttırıyoruz. Kredi yurtlar kurumuna talimat verdim. Atılan evlatlarımızı yurtlarınıza alacaksınız tespitlerini de yapacaksınız. Hesap verecekler. Bu ülkede ayrımcılığa yer yok. Siz bir çete oldunuz çete. Örgüt oldunuz örgüt. Bunun da hesabını vereceksiniz. Bunun hesabını soracağız. Milletim artık bunları çok iyi tanıyor. Biz de çok iyi anladık. Elazığlıların tam bunlar için söylenmiş bir sözü var. Kargayla oturanın burnu pislikten kurtulmaz...Gakkoşlar söylüyor işte. Güveç gıldırlanmış kapağını bulmuş. Tamam mı...

"SANA ENTERASAN BİR FOTOĞRAF GÖSTERECEĞİM"

Dün CHP'nin genel müdürü Rize'ye gitmiş.. AK Parti'nin bayrak hassasiyetini sorguluyor. Bu genel müdürün bizimle bayrak konusunda yarış etmesi mümkün mü? Neymiş Edirne'de bayrak geçerken bakan arkadaşlarımız bir taraftan 10. yıl marşı çalınıyor ayağa kalkmamışlar. "Bayrak geçerken ayağa kalkınmaz mı?" diyor. Sen şimdi dur dur. CHP'nin genel müdürü. Sana şimdi burada enteresan bir fotoğraf göstereceğim. 2011 Mayıs'ta Hakkari'de BDP ile anlaşma yapıyorlar. Bu anlaşma neticesinde Hakkari'ye gel ama Türk bayrağı getirme demişler. Parti bayrağı sallandır ama Türk bayrağı olmaz diyorlar. BU CHP'nin genel müdürü bunu kabul ediyor. Ey medya bak buradan gösteriyorum şurada bir tane Türk bayrağı var mı? Meydanı görüyor musun. Bak, bu meydana bak. İşte bir de Hakkari'de 2011'de CHP'nin meydan mitingindeki meydana bak. Sanki Türk bayrağımızı orada dalgalandırmamak suretiyle derece alacağım zannetti. O seçimlerde orada dördüncü parti oldu. Zannetti ki BDP'liler bana oy verecek. Biz yine orada ikinci parti olduk. Ama o dört oldu. Nal topluyor nal. Bunlar siyasetin acemisi. Hala bu işi anlayamadılar öğrenemediler.

Kimin bayrak dostu kimin karşıtı olduğunu anlayın. Kızım şiir yarışmasına katılacaktı baba dedi hangi şiiri okuyum. Ben de ona dedim ki Arif Nihat Asya'nın Bayrak şiirini oku. Biz bayrak sevgisiyle doğduk... CHP'nin genel müdürü sen bunu anlayamazsın!

30 Mart akşamı bu sandıklarda siz kutlu bir mücadelenin huzurunu yaşayacaksınız. Ama unutmayın, 30 Mart akşamı bu sandıkta sizin yaşadığınız sevinci inanıyorum ki Kahire meydanında şehid olan Esma kızımızın ruhaniyeti de yaşayacak. O kadar önemli bu mücadele. Bu mücadelenin uzantıları o kadar önemli. Onun için bunu dirayetle vereceğiz.

"ÇOCUKALARINIZI ALIN"

Bu Pensilvanya'nın buradaki dershanelerine çocuklarınızı gönderiyorsanız alın. Ne olur alın. Bunlar yavrularımıza, çocuklarımıza maalesef sadece hassasiyetlerimizin kutsallarımızın dışında eğitim öğretim veriyorlar. Neden? Çünkü farklı bir yaklaşımla bakıyorsunuz ki inanın yeni yeni tabular inşa ediliyor. Bunu siz yıkacaksınız siz. Bunların okulları var mı, yok mu bilmiyorum Elaziz'de.. Varsa bunların okullarından da çocuklarınızı alın. Devletin okulları bize yeter. Hem para vereceksiniz, hem de sizin bütün değerlerinize hakaret edilecek. Düşünebiliyor musunuz neler deniliyor. Miraç gecesi sevgili peygamberimiz Miraç'tan iniyor ve kamyonete biniyor. Bunlar dağıtmış ya. Bunlar dağıtmış. Bunlara gereken dersin 30 Mart'ta verilmesi lazım. Bunlar itikadi meselelerdir sıradan olaylar değil. Merhum Savaş Ay 95'te bu zatla söyleşi yapıyor. Bu söyleşide ne diyor? "Hz. Cebrail gelse parti kursa ona oy vermem" diyor. Ona "oy vermem" diyen bu zat kalkıyor ne diyor? Çok enteresan çarkçı Kemal'e oy veriyor. Öbür tarafta MHP'ye de oy veriyor. Bunlara gereken dersi vermek için çok çalışmamız gerekmiyor mu? Bu millet için bu hak yolda verdiğimiz mücadele için çok kenetleneceğiz. Bu can bu tende oldukça bilesiniz ki bu mücadele devam edecek.

Bugün de kravatımın rengi Elazığ'ın rengiyle uymuş... Tevafuk..."

Kaynak: Haberler.Com / Politika

Şanlıurfa Malatya Hakkari Elazığ Politika Haberler

title