Haberler

Erdoğan: Eğer Ön Kesiliyorsa Bunlar Aşabilmek İçin Bizim Bir Şeyler Yapmamız Lazım

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, HSYK düzenlemesi ve dün komisyonda yaşananları değerlendirirken, "Bu ülkede eğer ön kesiliyorsa bunları aşabilmek için de bizim bir şeyler yapmamız lazım. Siz kalkar da bu ülkede yatırımcıların, girişimcilerin önünü kesecek adımları atarsanız ve bu adımları atarken tahminler üzerinden giderseniz veya herhangi bir zihniyetin temsili anlamında, farklı yerlerden alınan emirlerle hareket ederseniz o zaman yürütme olarak bize yasamadaki ekibimizle birlikte bir görev düşer, biz de görevimizi yapmak durumundayız. Şu anda yaptığımız çalışma bunun bir gereğidir.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, HSYK düzenlemesi ve dün komisyonda yaşananları değerlendirirken, "Bu ülkede eğer ön kesiliyorsa bunları aşabilmek için de bizim bir şeyler yapmamız lazım. Siz kalkar da bu ülkede yatırımcıların, girişimcilerin önünü kesecek adımları atarsanız ve bu adımları atarken tahminler üzerinden giderseniz veya herhangi bir zihniyetin temsili anlamında, farklı yerlerden alınan emirlerle hareket ederseniz o zaman yürütme olarak bize yasamadaki ekibimizle birlikte bir görev düşer, biz de görevimizi yapmak durumundayız. Şu anda yaptığımız çalışma bunun bir gereğidir. Çünkü biz yürümek zorundayız" dedi.

-MEZARLIK ZİYARETİ-

Erdoğan, sabah saatlerinde Kısıklı'daki konutundan, annesi Tenzile Erdoğan ve babası Ahmet Erdoğan'ın kabirlerini ziyaret etmek için Karacaahmet Mezarlığı'na geldi.

Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan da mezalık ziyaretini gerçekleştirdi. Erdoğan'ın mezarlıkta yaklaşık 15 dakika durdu.

Anne ve Babasının kabrini ziyaretinin ardından Erdoğan yapımı devam eden Çamlıca Camisi'nde incelemelerde bulunurken, burada da yaklaşık 1.5 saat durdu.

Çıkışta vatandaşların sevgi gösterisi ile karşılaşan Erdoğan, araçtan inerek vatandaşlarla konuştu ve Mevlid Kandili'ni kutladı.

Erdoğan daha sonra ise gazetecilere açıklamalarda bulunarak HSYK düzenlemesi ve tartışmalarını değerlendirdi.

-"ÇOK DİKKAT ÇEKİCİ BİR ESER OLACAK"-

Çamlıca'daki caminin yapımına ilişkin, "Bu muhteşem eser gerçekten şu anda belirlenen takvim istikametinde devam ediyor. Geri kalma gibi bir şey söz konusu değil" diyen Erdoğan, takvime göre çalışmaların daha da hızlı yürüdüğünü belirtti. Erdoğan, "İnşallah fevkalade bir durum olmazsa, 2016 hedeflenmişti, 2016'da inşallah Kadir Gecesi'nde açılmış olacak. Şu anda o hızda devam ediyor. Sağolsun dernek yönetimi, mimarlar, mühendisler, işçiler gerçekten çok farklı bir özveri ile çalışılıyor. Zaten böyle bir eserde bu özveriye ihtiyacımız vardı. Bu özveri sahiplerini de bu eser yakaladı. Camimizin çok amaçlı fonksiyonları var. 3 bin 500 kişilik otoparkından tutunuz müzesine, atölyesine varıncaya kadar, sergi alanlarına varıncaya kadar Öyle zannediyorum ki cumhuriyet tarihimizin çok dikkat çeken, en önemli eseri olacak" ifadelerini kullandı.

Vatandaşların gösterdiği yoğun ilgiyi değerlendiren Erdoğan, "Ben vatandaşlarımı çok seviyorum. Vatandaşlarım da bu sevgimizi hiçbir zaman karşılıksız bırakmadılar. Yüzde 34'le yola çıktık, o zaman 16 aylık bir partiydik. Geldiğimiz nokta d yüzde 50, kamuoyu araştırmalarında da bu çevrede görünüyor. Bugün gazetede de kamuoyu araştırması gördüm, o da bu çerçevede. İnşallah belediye başkan adaylarımızda da bir sıkıntı olmazsa 30 büyükşehirde, 51 ilde başarılı bir şekilde ortaya çıkacağız" şeklinde konuştu.

-"SEN KİMSİN BİR DEFA"-

Erdoğan, HSYK düzenlemesiyle ilgili TBMM Adalet Komisyonu'nda dün yaşanan tartışmalarla ilgili de değerlendirmelerde bulundu. "Biz komisyonlarda olsun, genel kurullarda olsun bu tür şeylere pek yabancı değiliz" diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"4 + 4 + 4'te de yaptılar. O zaman anamuhalefet partisi bantın, döküm halindeki şeyini fırlattı. Allahtan isabet etmedi. Dün de grup başkanvekilime pet şişe fırlatıldı. Bütün bunlar ister istemez geriyor. Komisyon çalışmalarında herhangi bir yetkileri olmadığı halde dışarıdan gelenlerin konuşma yapacağım diye oraya girmesi ayrı bir yanlış. Senin bir defa orada konuşma yetkin yok. Bir taraftan hukukçuyum diyeceksin, bir taraftan konuşma yapacağım diyeceksin. Sen kimsin bir defa? Haddini bil. Senin konuşma yapacağın yer farklı yer. İlla konuşma yapmaya çok meraklıysan o mensubu olduğun zihniyet seni vekil yapar, gelirsin orada konuşursun o zaman. Bunlar hukukçu filan değil. Bunlar bu işin militanı durumunda. Yaptıkları iş bu. Gelip oradaki o samimi havayı, çalışmayı engellemek, provoke etmek, provokatör anlayışıyla buraya geliyorlar. Bu havayı da maalesef kirletiyorlar, olay bu.

-"BEN YAPTIM OLDU İLE OLMAZ"-

HSYK konusunda komisyon çalışmasını yaptı. Burada Anayasaya aykırı olmadığı konusunda karar verildi. Demokrasiler bu nasıl belirlenir; komisyondaki çalışmalar neticede oya dayalıdır. Oylama yapılmıştır, neticesinde de Anayasa'ya aykırı olmadığı belirlenmiştir. Bütün maddeler görüşüldükten sonra bu Genel Kurul'a inecektir. Genel Kurul'da bu çalışmalar yapıldıktan sonra Cumhurbaşkanımıza gidecek. Cumhurbaşkanımız nasıl bakar bilemiyoruz. Cumhurbaşkanımız onaylarsa, onamadan sonra muhalefetin bir şansı var; Anayasa Mahkemesi'ne götürür. Ondan sonra da Anayasa Mahkemesi'nin yapacağı çalışmalar vardır, bunu bekleriz. Demokrasinin bütün güzelliği zaten buradadır. Ben yaptım oldu ile olmayacağını biz de biliyoruz."

Erdoğan, "Bu ülkede eğer ön kesiliyorsa bunları aşabilmek için de bizim bir şeyler yapmamız lazım" ifadesini kullanırken, "Yürütme ve yasamanın böyle bir yükü var çünkü. Yani bugün yargı gelip de millete hesap vermiyor. Millete hesap veren biziz. Yani yasama organının mensupları ve yürütme millete hesabını verir. Ama siz kalkar da bu ülkede yatırımcıların, girişimcilerin önünü kesecek adımları atarsanız ve bu adımları atarken tahminler üzerinden giderseniz veya herhangi bir zihniyetin temsili anlamında, farklı yerlerden alınan emirlerle hareket ederseniz o zaman yürütme olarak bize yasamadaki ekibimizle birlikte bir görev düşer, biz de görevimizi yapmak durumundayız. Şu anda yaptığımız çalışma bunun bir gereğidir. Çünkü biz yürümek zorundayız. Bu ülkeyi muhasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkması gerekiyor. Yani eğer bugün bizim üçüncü köprümüz, havalimanımız, İstanbul-İzmir otoyolu yapılacaksa, asma köprüler, yüksek hızlı tren yapılacaksa, bu girişimcilerin eğer siz önünü keserseniz, bu girişimciler bu işi nasıl yapacak? Bunların bütün kredibilitesini yok ediyorsunuz, buna kimsenin hakkı yok. Burada art niyetten başka hiçbir şey aranamaz. Bunlar tamamen art niyetlidir, farklı bir zihniyetin, ideoloji bir yaklaşımın eseridir. Dolayısıyla böyle bir yaklaşımını da müsaade etme hakkımız yoktur. Çünkü millet bize böyle bir yetki verdi ve "ben sana bir yetki veriyorum ve bu yetkiyi benim adıma kullanacaksın' dedi.

-"30 MART GELİYOR"-

Böyle HSYK olmaz şeklinde yöneltilen eleştirilere de cevap veren Erdoğan, "Bazıları diyor ki "böyle bir HSYK anlayışı yok.' Lütfen AB üyesi ülkelerinin HSYK yapısına bakın. Bir profesör öyle dediyse, başka bir profesör farklı bir şey söyler. Bütün bunların değişik yaklaşımları var. Hepsinden öte milli irade ne diyor? Bu önemlidir. Milli iradenin ne dediğini bu çalışmalarda göreceğimize göre, milli iradenin temsili şu anda parlamentodadır. Buna herkesin saygı duyma mecburiyeti vardır. Oraya saygı duymuyorsanız 30 Mart geliyor. 30 Mart'ta milletim her şeyi çok açık net ortaya koyacaktır.

Ana muhalefetin genel müdürünün söylemesiyle, kimse yolsuzlukların içinde değil. Asıl yolsuzlukların içinde olan kendisidir. Kendisi Rahşan affıyla siyaset yapıyor. Kendisi bir kaset genel başkandır. O kaset olmasa bugün partinin başında o olmayacaktı. Tablo bu. Daha ileriyle gitmeye gerek yok" dedi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Tenzile Erdoğan Kısıklı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title