Haberler

Erdoğan Dokunulmazlık Oylamasını Değerlendirdi: Temenni Ediyorum Hayırlısıyla Neticelenir (3)

Cami ÖNÜNDE KONUŞTUCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazı sonrası Sahil Cami önünde kalabalığa seslendi.

Cami ÖNÜNDE KONUŞTU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazı sonrası Sahil Cami önünde kalabalığa seslendi. Kalabalığın, 'Bu gençlik seni başkan yapacak' sloganı üzerine          "Ülkemiz ve milletimiz için hayırlısı olan neyse o olsun" temennisinde bulunan Erdoğan, 'Dik dur eğilme' sloganlarına da, "Biz Allah'ın huzurunda rükuda eğilmekten başka eğilmeyi tanımıyoruz. Beşer planında kimsenin karşısında eğilmedik. Allah'ın izniyle bundan sonra da eğilmeyeceğiz" sözleri ile karşılık verdi.

"BİZİ BÖLMEK İSTEYENLER OLABİLİR"

Hep bir, iri, diri, beraber ve kardeş olarak Türkiye olacaklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizi bölmek isteyenler olabilir. Onlara kulak asmayacağız. Onlara dirseğimizin tersi ile 'haydi güle güle' diyeceğiz. Gücümüzü işte bu birliktelikten aldık, bundan sonra da bu birliktelikten alacağız. Biz bugün burada bir toplantı yapmayı duyurduk mu? Hayır, ama gönüller konuştu. Hemen siz burada toplanıverdiniz" dedi.

"İŞTE ORDU İŞTE KOMUTAN" SLOGANINA UYARI

Kalabalığın, 'İşte ordu, işte komutan' sloganlarını kesen Erdoğan, "Burası Ordu değil. Bizim bir ordumuz var. O da Türk Silahlı Kuvvetleri. Bu bir davanın, bir hareketin mensuplarıdır. Bir davanın, bir hareketin mensupları olarak inanıyorum ki sizler bir ümmet bilinci içerisinde yürüyeceksiniz. Arif Nihat Asya ne diyor? Yürüyeceksin, millet yürüyecek arkandan. İşte siz o sunuz. Bizde yürüyoruz. Hep beraber yürüyeceğiz" diye konuştu.

"ONLAR BİR ÜST AKLIN UŞAKLARIDIR"

Ülke üzerinde oynanan oyunlar olduğunu ifade eden Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Her gün şehitlerimiz var. Şehitler tepesi boş değil. Şehitlik makamı sıradan bir makam değil. Bu topluluk şahadete susamış ve şahadet için koşan bir topluluktur. Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz. Onlar diridirler ama siz bilmezsiniz. Bizim Mehmetçiğimiz ismini nereden alıyor? Sevgili Peygamberimizden. Küçük Muhammed anlamında Mehmetçik. İslam dünyasında hiçbir ülkenin askerinde bu isim yok. Mehmetçik şu anda teröristlerle vuruşuyor mu? Gereğini yapıyor mu, yapıyor. Tabi ki o aileler nasıl üzülüyorsa biz de üzülüyoruz. Ama bedelini de ağır ödetiyorlar. Ödetmeye de devam edeceğiz. Bizim Rabia'mızda ne vardı? Tek millet, bayrak, vatan ve devlet vardı. Tek millet diyoruz. 79 milyonu ile Türkü, Kürdü, Laz'ı, Gürcü, Çerkez'i, Boşnak'ı, Arnavut'u ile tek millet. Bölemeyecekler bizi. Onlar, bunlar benim Kürt kardeşlerimin temsilcisi olamaz. Onlar bir üst aklın uşaklarıdır."

"BEDEL ÖDEMEYE DEVAM EDECEKLER"

Türk bayrağına eş bir şeyler yapılmaya çalışıldığını ifade eden Erdoğan, "Onlar paçavradır. Bu ülkede o tür adım atanlar yanılacaklar ve bunun bedelini ağır ödemeye devam edecekler. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Bu toprakların uğrunda ölenler var. 780 bin kilometre ile vatandır. Kimse bu topraklar üzerinde operasyon, ameliyat yapamaz. 'Şurası bizim, burası bizim.' Yok öyle bir şey. 780 bin kilometrekare bu milletindir. Türkiye Cumhuriyeti'nin vatan topraklarıdır. Tek devlet diyoruz. Çıkmışlar ne söylüyorlar; Paralel devlet, paralel yapılanma. Devlet içerisinde devlet olabilir mi? Asla. Tek devletimiz var, o da Türkiye Cumhuriyeti. Bunların bir kısmı Pensilvanya'da, bir kısmı Avrupa'nın bazı ülkelerinde. Niye kaçıyorsunuz? Eğer dürüstseniz, samimi iseniz, suçlu değilseniz niye bu topraklarda değilsiniz? Bir kısmı da cezaevinde. Ne demiştik. İnlerine gireceğiz. Girdik mi?" diye konuştu.

PARALEL YAPIYA GÖNÜL VERENLERE SESLENDİ

Paralel yapı içerisinde yer alanlara seslendiğini ifade ederek konuşmasını sürdüren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Hala aldanıyor musunuz? Bölücü terör örgütü ile omuz omuza olan bu sizi yönetenlerle hala nasıl beraber oluyorsunuz? CHP ile beraber olanlarla siz nasıl bir arada oluyorsunuz? Bunlara bir tanım getirdim. Tabanı ibadet, ortası ticaret, tavan ise ihanet. Halk, onlara gönül verenler samimi. Ama ortada tüccarlar var. Onların sırtından neleri götürdüler neleri. Zekat, sadaka, himmeti her şeyi götürdüler. Üstünde ne var, ihanet. İnanıyorum ki onlara gönül veren kardeşlerimde bir aldanmışlığın içerisinde. İnşallah fark ederle de yol erkenken dönerler" dedi.

"BENİM MİLLETİM SUÇLU OLAN PARLAMENTERİ, PARLAMENTODA GÖRMEK İSTEMİYOR"

TBMM'deki dokunulmazlık oylamasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, "Bu tarihi oylamada ne var? Benim milletim bu ülkede suçlu olan parlamenterleri, bu Parlamentoda görmek istemiyor. Hele hele bölücü terör örgütünün desteklediklerini bu Parlamentoda görmek istemiyor. Şu anda iktidar partisi ile MHP, 'buralarda olmamaları lazım' diyor. Bunun bedelini niçin parlamento ödesin? Bugünki oylama ile inşallah hayırlı bir netice çıkarsa, bütün bu fezleke dosyalarını nereye gönderecekler? Yargıya. Bedeli neyse ödesinler. Olması gereken o değil mi? Eğer Parlamentodan çıkmazsa, 1'inci, 2'inci turda yapılanlara bakılırsa, bugün ki neticelerde Parlamento'da bu iş bitiyor. İnanıyorum ki referanduma gidildiği zaman Allah'ın izni ile en doğru kararı benim milletim verecektir" diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenecek ödül törenin yapılacağı salona geçti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ordu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title