Haberler

Erdoğan Davutoğlu'nu Açıkladı, Konuşmasında Gül'e Mesaj Yolladı

Güncelleme:

Erdoğan'ın Davutoğlu'nun adaylığının açıklandığı konuşmada 2007 yılına yaptığı gönderme dikkat çekti.

HABERLER.com Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, AKP kongresinin cumhurbaşkanlığını devretmeden 1 gün önce yapılacağını anımsatarak, “Göründüğü kadarıyla devralacak arkadaşımız Dışişleri Bakanı Ahmet Bey, siyasete de devlet hayatına da kazandıran benim” dedi. Gül, haklı çıktı. 10 Ağustos'ta 12. Cumhurbaşkanı seçilen ve 28 Ağustos'ta görevi Abdullah Gül'den devralacak olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AK Parti MYK toplantısı sonrasında açıklamada genel başkan ve başbakan adaylarının Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu olduğunu açıkladı.

ERDOĞAN'DAN GÜL'E 2007 HATIRLATMASI

Davutoğlu'nun adaylığının açıklandığı toplantıda Erdoğan'ın yaptığı 2007 göndermesi dikkat çekti. İktidara geldiklerinde genel başkan ve başbakanın ayrı olduğunu anımsatan Erdoğan, bunun zorluklarını ciddi şekilde yaşadıklarını anlattı.

"2007'DE CİDDİ ZORLUKLAR YAŞADIK"

"Başbakan, parti genel başkanı olursa ve teşkilat desteğiyle daha güçlü olabilir. Aynı şekilde başbakan olan genel başkan daha güçlü bir genel başkandır" ifadesini kullanan Erdoğan, şöyle dedi: "Bu tecrübelerden yola çıkarak yeni süreçte genel başkan ile başbakanın aynı kişi olmasını önemli bir kriter olarak belirledik. Bu durumda da yine istişarelerde isimleri zikredilen bazı arkadaşlarımız, bu kriterlere takıldı. Tekrar etmekte fayda görüyorum. Adayımız, çok yoğun istişareler neticesinde belirlenmiştir. Adayımız, partimizin kuruluşundan bu güne kadar gelen kriterler ve tecrübe ışığında belirlenmiştir. Adayımız, liyakat ve ehliyet kriteri hassasiyetle gözetilerek belirlenmiştir. Dolayısıyla partimiz içinde, arkadaşlarımız arasında herhangi bir kırgınlık oluşmamıştır ve oluşacağına da ben asla ihtimal vermiyorum." dedi.

"ÇALIŞMAK İSTEYENE ALAN BOL"

Erdoğan'ın yine 3 dönem kuralına vurgu yaparken söylediği sözler de mesaj niteliğindeydi. Erdoğan "Parti kademelerinde yine çalış mani yok.' Farklı yerlerde, bakın şu anda bakan yardımcılarımızın birçoğu bizim eski milletvekillerimiz. Şu anda milletvekillerimizin içinden büyükelçi olan arkadaşlarımız bile var. Demek ki bunların hepsi olabiliyor. Yani çalışmak isteyene alan bol, hepsi olur." dedi.

"PARTİME DÖNECEĞİM" DİYEN GÜL NE YAPACAK

Cumhurbaşkanı Gül, Çankaya Köşkü'nde verdiği veda resepsiyonunda AK Parti içinden kendisi için yapılan değerlendirmelerden sitemle söz etti. Gül, yaşanılan son sürece değinerek “Bir taraftan da bizim cenahtan yapılan epeyce saygısızlıkları da gördüm” ifadelerini kullandı. Gül, veda resepsiyonunda "Bundan sonra birikimlerimizi, tecrübemi yine davama, kendi kurduğum partinin başarılı olması için şüphesiz ki desteklemeye, aktarmaya çalışacağım. Şimdi formaliteler önemli değil. Ben Ak Parti’nin kurucusuyum, programını beraber yazıp, hep beraber hizmet edenlerden biriyim. İstanbul’a yerleşeceğim. Türkiye’nin başarısı için çalışmaya devam edeceğim." demişti. Şimdi Davutoğlu'nun genel başkan ve başbakan adayı olarak açıklanmasının ardından Gül'ün nasıl bir yol izleyeceği merak konusu oldu.

GÜL, DAVUTOĞLU'NU TEBRİK ETTİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, AK Parti Genel Başkan adayı gösterilen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu kutladı.

Cumhurbaşkanlığından alınan bilgiye göre Gül, Davutoğlu ile telefonda görüştü. Adaylığı dolayısıyla Davutoğlu'nu tebrik eden Cumhurbaşkanı Gül, başarı dileklerini iletti.

İlgili Haberler
Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ahmet Davutoğlu Abdullah Gül Ak Parti Politika Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (24)

fuyi:

BURADA LAF SALATASI YAPAN MUHALİFLER, EY CHP. DAHA KENDİNE UYGUN BİR BAŞKAN ADAYI BULAMADIN, CUMHURBAŞAKI ADAYI DA BULAMADIN, HİÇBİRİNİZ BİRBİRİNİZİ BEĞENMİYORSUNUZ, PARTİ DAĞILDI DAYILACAK. EY MHP, YILLARDIR AYNI ADAM İÇİ BOŞ HIRLAMALARLA OY İSTİYOR AMA TÜRKÇE KONUŞMA ÖZÜRLÜ VE KENDİSİNDEN BAŞKA TEK BİR ADAYI BİLE O PARTININ BAŞINA GETİRMİYOR. EY BDP, TÜRK ASKERLERİ ÖLDÜRÜLÜRKEN PKK İÇİN TEK KELİME ETMEYEN BDP. GERİYE DE AMERİKAN VE AVRUPALI AJANLAR KALIYOR BURASI GİBİ SOSYAL MEDYADA GİZLİ FAALİYET GÖSTEREN. ONLAR DA ANCAK YOUTUBE VE SÖZLÜK SİTELERİNDE ÇOLUK ÇOCUĞU KANDIRIR. BÜTÜN BUNLARA KARŞILIK BİR CUMHURBAŞKANI VE BİR BAŞBAKAN DAHA ÇIKARAN VE HER SEÇİMİ KAZANAN BİR PARTİ VAR. E OZAMAN BURADA YAZAN ARKADAŞLARA ÖNÜMÜZDEKİ YILLARDA BAŞARILAR DİLİYORUM BURAYI DA AĞLAMA DUVARINA ÇEVİRMEYİN LÜTFEN. YOLUN AÇIK OLSUN DAVUTOĞLU. BU ÜLKENİN SİZLERE İHTİYACI VAR.

31
20
yanıtYanıtla
yorumsuz:

millet gibi sayın gül ayakta uyudu iyi uykular türkiye

27
6
yanıtYanıtla
7-7:

ABDULLAH GÜL DEDiGiNiZ ADAM, ERBAKANIN SAYESiNDE iSMiNi DUYURDU VE ERBAKANA EN BÜYÜK iHANETi YAPTI !! BUGÜN SAF DISI BIRAKILIYORSA, HAK ETMiSTiR !! Eger Erdogan olmasaydi, Abdullah Gül Cumhurbaskani olamazdi, Abdullah Gülün Resmine Bakip bir Adam zannetmeyin, Karisina bile Söz geciremez !

9
19
yanıtYanıtla
cem tunam2mccs@windowlive.com:

Senin bu yazdığın tam bir A KE PE mantalitesi ve gerçeğidir. Siz sizinle yola çıkan, size hizmet eden herşeyi ve herkesi işiniz bitinceye kadar kullanıp atan bir zihniyetsiniz. . . Gezi''de hadiseler büyümeden yapıcı bir biçimde GÜl ve Arınç tarafından çözülecekken, Kuzey Afrika gezisinden dönüp GÜl ve Arınç''ı susturan, Gezi protestocularına hakaret edip, iftira atan ve olayları daha da tahrik eden RTE''dir. . Bu gerçektir. . .

yanıt0
yanıt0
7-7isi-polymer@gmx.de:

Abdullah Gül gitsin kendine Yeni bir Parti kursun (zaten Refah Partisi zamanindan Tecrübesi var) Bakalim dört tane Gezicinin oyu ile Basbakan olunuyormu. . . 1?

yanıt0
yanıt0
zafer sadul:

bu AKP''yi Allah ıslah etsin sayelerinde içimiz dışımız teröriste kesti teröriste koca ülkeyi teslim ettiler hepsini Allah ıslah etsin hepsini Allah''a havale ediyorum

18
9
yanıtYanıtla
Enteresan:

Davutoğlu''nun adaylığına kırgınlık olmamış partide ne kadar ilginç, olacağını da düşünmüyorlarmış. Yahu bu güne kadar sana kırgınlığı olan kimi dinledin sayın Başbakan? Kırılanı görebiliyor musun saltanat koltuğundan?

17
10
yanıtYanıtla
cem tuna:

Sizin, ailenizin, bakanlarınızın ve onların ailelerinin haklarında ortaya atılan iddialar bağımsız yargı ve kurumlarca araştırılmadığı sürece şaibelisiniz. Kaldı ki hakkınızda soruşturma açan emniyet ve yargı mensuplarına yönelik ''paralel örgüt'' iddialarından yola çıkarak ortaya koyduğunuz uygulamalar, iddiaları ve delilleri ortadan kaldırmaya yönelik kişiye ve duruma göre çıkarttığınız yasalar şaibeli olma durumunuzu daha da güçlendiriyor. RTE , hakkında iddia bulunanlar ve A KE PE şaibelidir. Seçimlerden göreceli fazla oy almış olmanız bu gerçeği değiştirmez. . . Paralellerin canı cehenneme ancak o kadar iddia yok sayılamaz. . .

19
6
yanıtYanıtla
rojava:

Bugün gercketen PKK Suriyede belki binlerce turkmeni kurtardi!

8
12
yanıtYanıtla
VAHİT:

DIŞ POLİTİKADA SIFIR SORUNDAN SIRF SORUN POLİTİKASINDA GÖSTERMİŞ OLDUĞU BAŞARILARDAN DOLAYI BAŞBAKAN OLUYOR.

12
8
yanıtYanıtla
Tüm 24 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title