Haberler

Erdoğan'dan Ödül Alan Memduh Boydak Gözaltında Doktor Kontrolüne Getirildi

Güncelleme:

Kayseri'de yapılan operasyon sonrasında gözaltına alınan Boydak Holding CEO'su Memduh Boydak ile birlikte 6 kişi sabah erken saatlerde sağlık kontrolüne getirildi.

Kayseri'deki paralel yapı iddiası ile yapılan operasyon 24 saati geride bıraktı. Melikşah Vakıf Üniversitesi mütevelli heyetindeki, aralarında Boydak Holding CEO'su ve TÜSİAD Yönetim Kurulu üyesi Memduh Boydak'ın da bulunduğu işadamları ve üniversite görevlilerine yönelik operasyon çerçevesinde dün sabah saatlerinde gözaltına alınan 7 kişi, sağlık kontrolünden geçirildi. Memduh Boydak, gazetecilerin görüntü almasına engel olmak isteyen güvenlik görevlilerine "Sorun değil ya. Çekin arkadaşlar…" diye seslendi.

GÖZALTI SÜRESİ BEKLENMEYECEK BUGÜN MAHKEMEYE ÇIKARILACAKLAR

"Nitelikli yağma" iddiasıyla gözaltına alınan şahısların bugün öğleden sonra mahkemeye çıkarılacakları bildirildi.

YURT DIŞINDAKİ 4 KİŞİ İÇİN DE GÖZALTI KARARI

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı Hazırlık Bürosu'nun talimatı ve Kayseri 3′üncü Sulh Ceza Hakimliği kararıyla Kaçakçılık ve Organize Suçlar Müdürlüğü ekipleri, aralarında Melikşah Üniversitesi Mütevelli Heyet başkanı, TÜSİAD yönetim kurulu üyesi, Boydak Holding CEO'su ünlü işadamı Memduh Boydak'ın da bulunduğu 7 kişiyi gözaltına aldı. Yurt dışında olan 4 kişi hakkında da yakalama kararı çıkarıldı.

SUÇLAMALAR

Şüphelilere; Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin üniversite arazisi olarak tahsis ettiği Talas ilçesindeki alanda; kamulaştırma yoluyla örgütlü biçimde, nitelikli yağma suçu işledikleri suçlaması yapılıyor.

"YANLIŞ BİR İŞ YAPMADIK"

Gözaltına alınan bazı şahıslar "Büyükşehir ve Talas Belediyesi'nin genişleme alanı ile ilgili kararları ortada. Yanlış bir iş yapmadık." diyerek gösterdi.

HOLDİNGİN 14 BİN ÇALIŞANI VAR

Boydak Holding başta mobilya olmak üzere, enerji, tekstil gibi pek çok alanda faaliyet gösterirken, en fazla bilinen markaları arasında İstikbal, Bellona, Mondi bulunuyor. Şirketin internet sitesinde yer alan bilgiye göre, yıllık cirosu 6 milyar liranın üzerinde olan grubun 14 bin civarında çalışanı bulunuyor. Holding bünyesindeki şirketlerden 8'i Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde yer alıyor.

ERDOĞAN'DAN ÖDÜL ALMIŞTI

Boydak Holding, 17-25 Aralık büyük yolsuzluk operasyonlarından önce hükümete yakın holdinglerden biri olarak biliniyor. Hatta Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin, 2011'de en fazla ihracat yapan firmalara verdiği 'İhracatın Şampiyonları' ödülleri töreninde Memduh Boydak ödülünü dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden almıştı. 28 Mayıs 2012'de yapılan ödül töreninde Erdoğan ve Boydak'ın samimi pozları ise dikkatlerden kaçmıyor.

KILIÇDAROĞLUNDAN BOYDAK'A TELEFON

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Boydak Holding'e geçmiş olsun dileklerini iletti.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sabah saatlerinde Kayseri'de yapılan operasyonda gözaltına alınan Boydak Holding'in CEO'su Memduh Boydak için, Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Boydak'ı telefonla arayarak yapılan operasyon ile ilgili bilgi aldı ve geçmiş olsun dileklerini iletti.

TÜSİAD'DAN OPERASYON TEPKİSİ

Türk iş dünyasına bomba gibi düşen operasyon haberinin ardından TÜSİAD da açıklamalarda bulundu.

Yapılan açıklamada "Yönetim Kurulu üyemiz Sayın Memduh Boydak'ın bu sabah gözaltına alındığı haberi karşısında Yönetim Kurulumuz derin bir üzüntü ve kaygı duymaktadır. Memduh Boydak iş dünyasının itibarlı, saygın ve değerli bir mensubudur, Memduh Boydak'ı, hakkındaki soruşturmadan aklanarak, bir an önce aramızda görmeyi umut ediyoruz. Bu üzücü olay vesilesiyle, iş dünyasını ağır ithamlarla sürekli tedirgin eden kasvetli atmosfere dikkat çekmek ve bu gidişin son bulması gerektiğinin altını çizmek istiyoruz. Hukuk devletinde iş dünyası dâhil hiçbir kurum ve kişi yasal herhangi denetim ve soruşturmadan muaf değildir ve hesap verebilir olmalıdır. Bununla birlikte, tüm vatandaşlarımız için her zaman dile getirdiğimiz gibi iş dünyası için de adil yargılanma hakkı, itibarın ve kişilik haklarının zedelenmemesi gereği ve ceza soruşturması süreçlerinin süratle sonlandırılması ihtiyacı esastır. Sorumlu bir iş dünyası temsil örgütü olarak yasal süreçlerin bu hassasiyetlere uygun olarak yürütülmesinin takipçisi olacağız. TÜSİAD Yönetim Kurulu olarak Memduh Boydak'a, Boydak ailesine ve çalışma arkadaşlarına geçmiş olsun dileriz." denildi.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Recep Tayyip Erdoğan Kemal Kılıçdaroğlu Boydak Holding Memduh Boydak Politika Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (6)

HAYDAR KALE:

DEMEK Kİ HÂİNMİŞ

4
8
yanıtYanıtla
JıtemMobil-IOS:

Vay can damarından vurmuşlar

3
0
yanıtYanıtla
...:

MAAŞA ZAM İŞİNE SON OLMUŞ RESMEN. . .

2
0
yanıtYanıtla
Vatandas:

Bir zamanlar takdir , bir süre sonra da tekdir!. . . .

1
0
yanıtYanıtla
ertMobil-ANDROID:

kedidir kediiiii

0
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazınemekli:

neyaptınsen abine avantayı azmı verdin yoksa yada oymu vermedin abine avantavermeyen oy vermeyen yandı

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title