Haberler

Erdoğan'dan, Kılıçdaroğlu'na: Şahsında Kuran'ın Yerinin Ne Olduğu Malum (2)

'terör ÖRGÜTÜNÜN GÜDÜMÜNDEKİ PARTİ İSTEDİ DİYE DEĞİL' Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Siirt'in ardından geçtiği Mardin'de Karayolları Meydanı'nda toplu açılış törenine katıldı.

'terör ÖRGÜTÜNÜN GÜDÜMÜNDEKİ PARTİ İSTEDİ DİYE DEĞİL'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Siirt'in ardından geçtiği Mardin'de Karayolları Meydanı'nda toplu açılış törenine katıldı. Erdoğan, toplam maliyeti 581 milyon lira olan 31 eseri Mardin'e kazandırdıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Kürt edebiyatının en önemli eserlerinin biri olan Fakiye Teyran'ın ve Mem-u Zin'i Kürtçe olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından basıldı. Ensar Vakfı tarafından basılan Kürtçe Kuran mealini sizlerle paylaşmıştık. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Kürtçe Kuran mealini sizlere göstermek istiyoruz. Partimizi kurarken buralara geldiğimizde bizden 'OHAL'i kaldırın bize yeter' dediler. Biz kaldırdık. Benim Kürt vatandaşım istedi diye biz kaldırdık. Şu anda terör örgütünün desteğinde olan parti yoktu bile, oların isteği ile olmadı. Bunlar şehirlerimizi susuz bıraktılar. Biz DSİ olarak oralara su götürdük. TRT Kurdi'yi terörün desteğinde olan parti istedi diye mi kurduk? Bunu biz hallettik. Bütün bölgede o kadar okul ve hastane yaptık, beyefendiler zorladı ve dayattı diye mi yaptık? Benim derdim Türk'ü ile Kürt'ü ile Arabı ile herkese bu hizmete götürmektir. Bizde ayrım yok. Kürtçe'nin yasak olduğu dönemlerde devletin Kürtçe hizmet verdiği dönemlere geldik. Bunları biz yaptık, onlara rağmen yaptık. Önce devlet değil, önce insan dedik, sonra devlet. Biz Kiliselerini teslim edeceğiz dedik, ettik mi ettik. Bizim kitabımızda ayrımcılık yoktur. Üniversite kapısında başörtülü kızlarımız gözleri yaşlı şekilde geri çevrildi. Şimdi böyle bir sorun kaldı mı? Devlet kurumlarında kimlikleri yüzünden horlanan dışlanan insanlar vardı. Hem demokrasi hem ekonomik anlamda reformlar yaparken bu sorunlarla mücadele ettik. Milletimizin kesintisiz süren tam desteği ile tüm meseleleri birer birer yoluna koyduk. 2023 vizyonunu biz kazandırdık. Ama halen önümüzde almamız gereken çok büyük yol var."

'BUNLARA 5 KOYUN VERİN GÜDEMEZLER'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hakkari Havaalanı'nın açılışının 2 yıl geciktiğini de ifade ederek, "Terör örgütünün desteğinde olan bu siyasi parti her zaman sesiz kaldı. Engellediler. Bunların ülkenin kalkınması diye bir dertleri yok. Tamamen her tarafı pislik olsa bunların umurunda değil. Susuzluk olsa umurunda değil. Ama bunlarda yalan bol. Biz yaparız bunlar çıkar biz yaptık derler. Biz ayrımcılığın karısında olacağız. Şimdi diyorlar 'bizim bölmek gibi bir derdimiz yok' diyorlar. Sizleri çok iyi tanıyoruz. Hafta sonu Batman ve Diyarbakır'daydım. Batman ve Diyarbakır başkanlarının havaalanına geleceğini söylediler. Bende makamlarında kendilerini ziyaret edeceğimi söyledim. İkisi de talimatı aldılar ve gelmediler. Bugün Siirt'te de burada beyefendilerin işleri çıkmış gelememiştir. Hayırlı olsun. Bu şekilde olunca kusura bakmasınlar bunlar önce nezaket kurallarını ve protokolleri öğrenecekler. Bunlara 5 koyun verin güdemezler. Çünkü, kin ve nefret üzerine inşaa edilmiş bir yapıları var. Biz milletimizin bütünüyle bütün insanlarımız için demokrasi ve hak ve özgürlükler alanında sayısız reformlar gerçekleştirdik. Ortaya konan taleplerden çok fazlasını yaptık" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çözüm süreci üzerinden HDP ve HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ı eleştirerek, şunları söyledi:

"Çözüm süresinde bölücü örgüt ve güdümündeki siyasi parti sözlerini tuttular mı? Maalesef tutmadılar. Ne silah bırakma konusunda ne de siyasi tercihledir özgürce olması konusunda sözlerini tutmadılar. Siirt'te bir muhtarı öldürdüler. Şimdi kalkmışlar seçimden sonra söyle olur, böyle olur diyerek bölge halkı ve sandık güvenliğini tehdit altına almaya çalıyorlar. Baskı ve tehdit ile siyasetin yürümesi mümkün değil.Şimdi diyor ki, 'Tehdit eden varsa yanımıza gelsin' insanda biraz utanma olur. Kimse kör ve sersem değil. Bu millet, senin Kabe'nin neresi olduğunu merak ediyor diğer dinlere olan saygını değil. Ne diyor Kabe Taksim'miş. Bu millettin Kabe'si belli. Asıl sen önce Kabe'nin neresi olduğunu söyle. Adaylarından biri çıkmış partisi Zerdüşt olsa yine görev alırdım diyor. Bu işler parti programı göstermelik müftü adayı koymaya benzemez. Biz Diyarbakır'ın fethinde Selahaddin Eyyubi safında, Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı'ndaki kardeşliğimizi devam ettirmek istiyoruz. Siz hangi yoldaşlığın peşindesiniz çıkın açıkça söyleyin. Bölücü örgüt ve güdümündeki parti paralel örgüt ile el ele verdiler. Türkiye'nin tüm kazanımlarını ve emeklerine saldırılar. Biri silah ve tehdit diğeri kumpas ve şantaj ile bunu yapıyorlar. Ana muhalefeti önlerine katarak züccaciye dükanına girip kırıp döküyorlar. Sınav sorularını çalmak suretiyle gencecik kardeşlerimizin umutlarını çalanların ağızlarına çalmadık hiç yakışmıyor. Şantaj kasetlerinin sadece ucunu gösterdiler. İhanet çetesi ile tek başına mücadele etmek zorunda kaldı. Pensilvanya'dan gelen talimat ve Kandil'den gelen emirler bir araya getiriyor yeni Türkiye'nin önünü kesmek için yeni projeler üretiliyor." - Erdoğan

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Mardin Siirt Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title