Haberler

Erdoğan'dan Çipras'ın Zaferine İlk Yorum

Güncelleme:

Afrika dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunan lider Çipras'ın seçim zaferiyle ilgili "Önceliğimiz ilişkilerin gelişmesidir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Somali dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Açıklamalarında başkanlık sistemini savunduğunu belirten Erdoğan, Yunanistan'daki seçimler hakkında da değerlendirmelerde bulundu.

TARİHE GEÇTİ

Yunanistan'da pazar günkü seçimlerin galibi Radikal Sol Koalisyon'un (SYRİZA) lideri Aleksis Çipras dün laik yemin eden ilk Başbakan olarak tarihe geçti. Seçimlerin ardından dün sağcı ANEL ile koalisyon anlaşması yapan Radikal Sol Koalisyonu'nun (SYRİZA) lideri Aleksis Çipras yemin edip göreve başladı. Ateist olduğu için dini yemin töreni istemeyen Çipras törene her zamanki gibi kravatsız geldi.

ERDOĞAN'DAN ÇİPRAS'IN ZAFERİNE İLK YORUM

Aleksis Çipras'ın seçim zaferiyle ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan da ilk değerlendirme geldi. Afrika dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan "Yunanistan'daki erken genel seçimlerin sonuçlarına ilişkin gelen ilk haberlere göre, Radikal Sol Koalisyon (SYRIZA) önemli bir başarı elde etmiş görünüyor. İlk yorumuzunu alabilir miyiz?" şeklindeki soruya "Devletler arasındaki ilişkilerde devamlılık esastır. İktidarda kim olursa olsun, Türkiye-Yunanistan arasındaki ilişkilerin gelişmesini ve güçlenmesini sağlamak bizim için öncelikli konudur. Dolayısıyla seçim sonuçları hayırlı olsun" yanıtını verdi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Yunanistan Afrika Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gelinim Mutfakta CANLI İZLE #128112 26 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 26 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek?
500

Yorumlar (37)

Demokrat:

Bir şey diyemiyorsun demi? Güçlü sol seni korkutuyor. Ama hiç heveslenme, Yunanistan bile seni davet etmeyecek. Senin dünya liderlik seviyende olan ülkeler Somali, Afganistan ve Kosovo, başka birisi böyle belayı davet etmez.

16
162
yanıtYanıtla
SABIR TAŞI:

Tahminime göre Yunanistan''ın yeni Hükümeti ile Türk Hükümeti güzel çalışmalara adım atacaklardır. Her iki hükümette batının kapital baskıcı dayatmalarına başkaldırı olarak ortaya çıkmış olduğu görülüyor!. . Bu sebeple muhteşem ikili olabilirler!. .

84
2
yanıtYanıtla
NBmobilWeb@haberler.com:

Erdoganin Pili bitmek üzere. AKP ancak kendini begenmis, kendini över durur. Baska Partileri hep Kisisel olarak elestirir dedikodu yapar.Baska vursey bulamayinca Siirlerle Milleti avundurur durur.Din dediler iman dediler, Milleti soyup Sogana cevirdiler. AKP nin Politikasi böyle idi. Milletimiz uyandi artik ve bos laflara kanmiyor artik cok sükür.

18
61
yanıtYanıtla
SABIR TAŞI:

Çok İlginç değil mi?!. . Yunanistan seçim sonuçlarına Yunanlılardan çok bizim içimizdeki Yunanlılar Bayram ediyor!. . . Oradaki ataist bile bizim solculardan daha mantıklıdır, bizim solcular bir garip insanlar!. . Tahammülsüz kişilikler!. . . Tamamen Faşist ruhlular!. . Bence dönüşüm yaşamaları şart!. . .

74
4
yanıtYanıtla
ermeni:

reis hırsızlığıda öğretirsin bu çiçeği burnunda yeni başbakana.

18
54
yanıtYanıtla
anti israilMobil-ANDROID:

hazımsızlar yine yememiş içmemiş zehrini kusmuş, yav bu erdoğan hazımsızlığı milleti iyice psikolojik hasta yaptı.

56
16
yanıtYanıtla
SABIR TAŞI:

Çok İlginç değil mi?!. . Yunanistan seçim sonuçlarına Yunanlılardan çok bizim içimizdeki Yunanlılar Bayram ediyor!. . . Oradaki ataist bile bizim solculardan daha mantıklıdır, bizim solcular bir garip insanlar!. . Tahammülsüz kişilikler!. . . Tamamen Faşist ruhlular!. . Bence dönüşüm yaşamaları şart!. . .

52
18
yanıtYanıtla
xMobil-ANDROID:

dunya liderleri artik sayin cumhurbaskanimizi örnek aliyorlar. bizim capulcular begenmesede:)

30
18
yanıtYanıtla
her mitinge gelen adammobilWeb@haberler.com:

Sayın cumhurbaşkanım,,aleksisin zaferine sahip çıkıp, ne derseniz inanan, çok bilmiş seçmeninize balkonda bir zafer konuşması düşünüyormusunuz...dostum aleksisi kutlarım, aleksisin dedesini tanırım, aslen müslümandı, aleksisde dönecek inşallah, zaferini kutluyorum, kazanan selaniktir, keşandır, edirnedir...gibi.

14
25
yanıtYanıtla
ASABIMobil-IOS:

Recep efendi bak ta adam gibi devlet adami gör

12
27
yanıtYanıtla
Tüm 37 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title