Haberler

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na Çok Ağır Kur'an Yanıtı

Güncelleme:

Erdoğan, CHP liderinin "Kur'an'ın istismarını yapıyor" sözlerine "Ben Kur'an'la büyüdüm, Kur'an ile yaşıyorum. Onu sen kendine söyle. Kendi şahsında Kur'an'ın yerinin ne olduğu malum" yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Siirt'te toplu açılış töreninde gündeme dair açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın sözlerinin hedefinde özellikle CHP ve HDP vardı. Muhalefetin Diyanet'le ilgili açıklamalarını sert dille eleştiren Erdoğan, "Bunlarda her yol var. Bunlar maalesef cami duvarına pislemeye başladı." ifadesini kullandı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun "Cumhurbaşkanı Kenan Evren gibi Kur'an'ın istismarını yapıyor" sözlerini de ağır bir dille eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sayın Kılıçdaroğlu ben Kur'an'la büyüdüm. Kur'an ile yaşıyorum. Sen onu kendine söyle. Kendi şahsında Kur'an'ın nerede olduğu malum" diye konuştu.

ERDOĞAN'I AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCILARI VE BAKANLAR KARŞILADI

HDP'li belediyelerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı karşılamama kararı nedeniyle AK Parti'li genel başkan yardımcıları ve bakanlar Siirt'e çıkarma yaptı. Karşılamada il protokolünün yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Şanlıurfa Milletvekili Adayı Nureddin Nebati, AK Parti genel Başkan yardımcısı Yasin Aktay, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da yer aldı.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Siirt her zaman bize gönlünü açtı. Siirtlilere teşekkür ediyorum. Eniştenize sahip çıktığınız için teşekkür ediyorum.

Açılışını yaptığımız projelere katkı sağlayan tüm hayırseverlerimizi kutluyorum. Orman Su İşleri Bakanlığımız dört ayrı projesini tamamladı.

Az önce milli eğitim bakanımız, milli eğitimle ilgili olanları ifade etti. Ben tekrar ifade edeceğim. Toplam 33 trilyon yatırım bedeli olan bu eğitim kurumlarının bir kısmı ayrıca hayırseverlerimizin desteğiyle inşa edildi. Hepsini tebrik ediyorum.

Benim siyasi hayatımda Siirt'in ayrı bir yeri var.

"SİİRT SİYASİ HAYATIMDA İKİ DEFA DÖNÜM NOKTASI OLDU"

Benim siyasi hayatımda Siirt'in ayrı bir yeri var. İki defa dönüm noktası oldu. 17 Aralık 1997 tarihinde bu meydanda okuduğum MEB'in onaylı kitaplarında yer alan şiir için cezaevinde sonuçlanan bir süreçtir. O şiiri hatırlıyor musunuz? Bu şiiri bir daha okuyabilir miyiz? Türkiye'nin nereden nereye geldiğini görelim. Özgürlük nasılmış bir daha görelim.

O ŞİİRİ YENİDEN OKUDU

Erdoğan, Ziya Gökalp'e ait olan şiir bir kez daha okudu. (Minareler süngümüz, kubeler migfer Camiler kislamiz , müminler asker, Bu ilahi ordu dinimi bekler allah u ekber llah u ekber)

KILIÇDAROĞLU'NA ÇOK AĞIR KUR'AN CEVABI

İpin ucunu 1997 yılında kesmek istediler. Yıllar sonra yine bu şehirden başladı. Ana muhalefetin başındaki zat benimle ilgili Kayseri'de bir ifade kullanmış. Cevap vermeye değmez ama Siirtliler Cumhurbaşkanını iyi tanır. Nerede ne konuşacağını bilmiyor. Cumhurbaşkanı Kur'an'ı istismar ediyor diyor. Ben Kur'an'la büyüdüm, Kur'an'la yaşıyorum. Senin nezdinde Kur'an'ın nerede olduğu malum. Sen ilk önce kendini sorgula.

Beyefendi nereden buraya geldi? Hani ben dedim ya, Diyanet İşleri Başkanlığı Kürtçe Kur'an meali yayınladı dedim ya, bundan beyefendi rahatsız olmuş. Bu bir istismar mı?

"BUNLAR CAMİ DUVARINA PİSLEMEYE BAŞLADI"

Malum terörün beslediği siyasi parti ne diyor? Maalesef çok ilginç "Diyanet İşleri'ni kapatacağız" diyor. Her türlü yol bunlarda var. Bunlar cami duvarına pislemeye başladı. Bir Cumhurbaşkanı olarak bana yanlışları düzeltmek düşer. Bu parlamentodan 12 yıllık eğitim geçti, barajlar kaldırıldı, siz orta kısmı kapattınız, imam hatiplerin sayısı 1 milyona çıkınca rahatsız oldular.

"BURADAN İNANÇLI, İNANÇSIZ KÜRT KARDEŞLERİME SESLENİYORUM"

Ben buradan inançlı inançsız Kürt kardeşlerime sesleniyorum. 7 Haziran'da bozun bu oyunu. 'Taksim bizim Kabemizdir' diyor. Bizim Kabemiz bellidir. Bir zamanlar bu CHP'liler 'Kabe Arap'ın olsun bize Çankaya yeter' diyordu. Şimdi de bunlar 'Kabe Arap'ın olsun bize Taksim yeter' diyorlar.

"BUNLAR AYNI FAŞİST KAFANIN FARKLI TEZAHÜRLERİ"

Zihniyet aynı, bunlar aynı faşist kafanın farklı tezahürleri. Tek parti CHP'si bu milleti inancından kopartıp kendi saplantılarına uygun yeni bir toplum inşa etmeye çalışıyordu, onun taklidi parti de benim Kürt kardeşlerimi esiri haline dönüştürmek istiyor.

ÖLDÜRÜLEN MUHTAR

Geçenlerde bir muhtarımızı öldürdüler değil mi? Şu anda her şey tespit edilmiş vaziyette. Hani sen Kürttün niye bir Kürt muhtar kardeşimizi öldürüyorsun?

Şu mübarek günlerde TRT Kürdi kanalından Kürtçe mevlit okunabiliyor.

"SİZ SELAHATTİN EYYUBİ'NİN TORUNLARISINIZ"

Siz Selahattin Eyyubi'nin torunlarısınız. Şu karşıda bir pankart var. 3 dilli kardeş şiiri. Ne demek bu? Türküyle, Kürdüyle, Arabıyla Siirt birdir.

İlim irfan yuvaları bölücü örgütün baskıları sonucu birer birer kapanmaya başladı. Bugün Türkiye'de Boko Haram gibi örgütler varlık gösteremiyorsa bunda en büyük pay Diyanet İşleri Başkanlığımızındır. Bütün bunlarla beraber bugün atmamız gereken en önemli adım, Siirt bunun işaret fişeği olmalıdır.

Ne diyor *Siirtli İbrahim Hakkı Hazretleri;

"Hak şerleri hayreyler,

Arif anı seyreyler.

Zannetmeki gayreyler.

Meylam görelim neyler,

Neylerse güzel eyler."

Hep beraber çalışmamız gerekiyor. Koalisyon peşinde koşanlara fırsat vermememiz gerekiyor."

* İbrahim Hakkı Hazretleri Miladi 1703 yılında Erzurum'a bağlı Hasankale İlçesi'nde doğmuştur. Babası Molla Osman, bir mürşit aramak maksadıyla Tillo'ya (Siirt) gelmiş, burada İsmail Fakirullah Hz.'ni bularak hizmetine girmiştir.

CHP'DEN KUR'AN SÖZLERİNE JET YANIT

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Ben Kur'an'la büyüdüm, Kur'an'la yaşıyorum" sözleriyle, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik sert eleştirisine, CHP'nin emekli müftü milletvekili İhsan Özkes'ten jet yanıt geldi.

Hürriyet'e konuşan Özkes, şöyle dedi;

"Recep Tayyip Erdoğan Kur'an'la büyüdüğünü, Kur'an'la yaşadığını söylüyor. Kur'an'la büyüyüp, Kur'an'la yaşadığını iddia eden birinin, Kur'an'ın hırsızlığı haram kıldığını, yolsuzluğu haram kıldığını, rüşveti haram kıldığını, kul hakkı yemeyi haram kıldığını, israfı haram kıldığını, baskıyı ve zulmü haram kıldığını bilmesi gerekmez mi? Kur'anla yaşadığını iddia eden birinin bu ilahi emirlere harfiyen uyması gerekmez mi?"

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Kemal Kılıçdaroğlu Kenan Evren Siirt Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ÇAYKUR İŞÇİ ALIMI 2024 NE ZAMAN? Çaykur işçi alımı başvuruları ne zaman? Başvuru şartları ne? #9749 KOTON HALKA ARZ | Koton halka arza açıldı mı? Koton katılım endeksine uygun mu? Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı?
500

Yorumlar (820)

fuat avnimobilWeb@haberler.com:

can kurbansin sayin cumhurbaskanim bu ulke senin gibi birisine ihtiyaci vardi varol sagol gozunun suyunu icerim

210
26
yanıtYanıtla
fuat avnimobilWeb@haberler.com:

durmak yok inadina AKP ULAN.............

144
30
yanıtYanıtla
fuat avnimobilWeb@haberler.com:

durmak yok 2023 yolunuz yolumuzdur reis

121
21
yanıtYanıtla
fuat avni:

sayin cumhurbaskanim yuzde yuz hakli

102
34
yanıtYanıtla
ÖzgürMobil-IOS:

Helal sana başkan

86
38
yanıtYanıtla
cihan:

ALLAH aşkına cami adını ağzına alma .

50
47
yanıtYanıtla
tek parti akpmobilWeb@haberler.com:

sayin erdoganin karsisinda olan hainleri gordukce dogru yolda oldugumu biliyorum durmak YOK akpak 2023

62
28
yanıtYanıtla
ayazmobilWeb@haberler.com:

yüzde 55 akparti

57
30
yanıtYanıtla
hmobilWeb@haberler.com:

Allah seni başimzdan eksik etmesin cumhur başkanmmmmmmm oylar akpppppppppppppp

52
28
yanıtYanıtla
asdf:

saana oy verenin aklından şüphe ediyorum cumhur başbakan acaba diyorum ayrı ülkelerde mi yaşıyoruz

63
12
yanıtYanıtla
Tüm 820 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title